hétfő , 4 december 2023
Kezdőlap Jármű A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super
Jármű

A legjobb üzemanyag fogyasztással rendelkező tehergépkocsi a Scania Super

139
Scania Super tehergépkocsi legjobb fogyasztás
Képek forrás: Scania Hungária Kft.

A Truck and Trailer Welt magazin által rendszeresen megrendezett European Truck Challenge összehasonlító tesztet a Super hajtásláncú 420 R vontatónak köszönhetően egyértelműen a Scania Super nyerte. A legtakarékosabb tehergépkocsi díját a versenytársainál 4,9%-kal alacsonyabb átlagos dízelfogyasztásának köszönhetően nyerte el. A győzelem mögött a frissített CCAP – aktív előrejelzéssel támogatott sebességtartó automatika áll. A megnövekedett üzemanyagköltségekkel küzdő fuvarozók jelentős megtakarítást érhetnek el, 150 000 km-es éves futásteljesítmény esetén a Scania Superrel megközelítőleg 3000 eurót takarítanak meg.

„Nagyon büszkék vagyunk az első helyre. Ez a Scania, mint legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztású márka vezető pozíciójának újabb megerősítése” – nyilatkozta Julian Modro, a Scania Trucks ipari megoldásokért felelős vezetője, majd hozzátette: „A független újságírók által végzett tesztek megerősítik, hogy Super vontatóink a versenytársakhoz képest vezető szerepet játszanak az üzemanyag-megtakarítások terén, és emellett a CO2-kibocsátást is jelentősen csökkentik”.

Scania Super tehergépkocsi legjobb fogyasztás
Scania Super a legjobb fogyasztással rendelkező tehergépkocsi

A European Truck Challenge (ETC) idei összehasonlító tesztje a max. 450 lóerős és 2200-2400 Nm közötti nyomatékkal rendelkező távolsági tehergépkocsikra fókuszált. Az összes nagy európai gyártó felkérést kapott, hogy vegyen részt a németországi összehasonlító tesztben, amelyre idén május végén került sor a Hannoverből induló autópálya szakaszon.

„A Truck and Trailer Welt a European Truck Challenge-et közutakon rendezi meg, és kihasználja a különböző autópálya jellemzők kombinációit” ismertette Julian Modro, majd hozzátette: „Tesztjük hűen leképezi azt, amivel a teherautók hétköznapi használói találkoznak az utakon, így az átlagfogyasztás a valós helyzetekben is azonos.”

Forrás: Scania Hungária Kft.


További friss híreket talál a Kalauz főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Teljesítményfokozás a mesterséges intelligencia közreműködésével

A BMW az év végéhez közeledve Söldenben látja vendégül a nemzetközi média...

Hatmilliónál is több e-autót adtak el az első félévben – de mi lesz a töltéssel?

Az idei első félévben több mint hatmillió tisztán elektromos, illetve plug-in hibrid...

Az elektromos járművek új generációja új energiát hoz

A Scania újgenerációs elektromos járművei (BEV) nagyobb teljesítményű, nagyobb hatótávolságú és nagyobb...

Mozgáskorlátozottak számára kínál személyi mobilitást a Toyota

A Toyota nem csak az autógyártás terén marad a mobilitási ágazat élvonalában:...