péntek , 17 május 2024
Kezdőlap Szabadidő World Press Photo 2023 kiállítás Budapesten
Szabadidő

World Press Photo 2023 kiállítás Budapesten

170
world press photo 2023 kiállítás budapest magyar nemzeti múzeum

A World Press Photo 2023 kiállítás Budapesten 2023. szeptember 22. – november 5. között látogatható a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A World Press Photo (WPP) kiállítás Magyarországon és a világban is az egyik leghíresebb és legnagyobb fotókiállítás, melyet a világban mindenütt óriási érdeklődés kísér.

A World Press Photo egy 1955-ben Amszterdamban alapított, független nonprofit szervezet, amely azóta is világszerte elismert platformja az újságírásnak, csaknem hét évtizede. Mára az általuk szerevezett felhívás a világ legrangosabb sajtófotó-pályázata lett.

Az évente megrendezett World Press Photo pályázat az elmúlt év legjobb fotóriporteri és dokumentarista fotóit ismeri el és díjazza. A World Press Photo Alapítvány tavaly regionális stratégiát vezetett be, és az éves verseny és a zsűrizés felépítését megváltoztatva globálisabb és földrajzilag kiegyensúlyozottabb bepillantás nyújt világ eseményeiről. Külön-külön régiók szerint értékelik az afrikai, az ázsiai, az európai, az észak- és közép-amerikai, a dél-amerikai, a dél-kelet-ázsiai és az óceániai régióból küldött pályaműveket.

Ezen a kiállításon hiteles képekkel, hiteles történeteket láthatunk, olyanokat, amelyek bizonyosan gondolkodásra késztetik a nézőt. A World Press Photo célja megmutatni mindazt, ami noha nem nálunk zajlik és nem a mindennapjaink része, mégis létezik. Olyan kérdésekkel és témákkal találkozhatunk, amelyek a világban zajlanak, és amikről mi nemcsak keveset tudunk, de sok esetben felfogni is alig bírjuk.

A WPP egy látkép a világunkról évről évre.

A World Press Photo jegyárairól ITT tájékozódhat.

Péntekenként, szombatonként, október 23-án és november 5-én a World Press Photo kiállítás meghosszabbított nyitvatartással, 10:00 és 20:00 között várja a látogatókat. (A nyitvatartás módosítása a Magyar Nemzeti Múzeum további kiállításait nem érinti.)

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiállítás látogatása 14 éves kor alatt felnőtt felügyelete mellett ajánlott! 

A kiállítás szervezője már három évtizede a Herald Európa, felelős koordinátora Révész Tamás, aki korábban többszörös zsűritagja és díjazottja is volt a pályázatnak.

További részletek a kiállításról a Magyar Nemzeti Múzeum oldalán és a www.worldpressphoto.org oldalon.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Sting koncert Budapesten május végén

A 17-szeres Grammy-díjas művész, Sting 2024. május 31-én különleges koncerttel érkezik a...

Budapesten rendezik a világ legnagyobb designkultúra konferenciáját

P/References Of Design Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design...

50 Cent életrajzi könyve

Egy keménykörmű túlélő története a gettóból a csúcsig Curtis Jackson, azaz 50...

Lola bomba szettje diktálja a sztárok divat-trendjeit

Mi a közös Lolában, Vasvári Vivienben és Hunyadi Donatellában? A sztárok nem...