kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Szabadidő ELTEfeszt 2023: fókuszban az AI, jön az ELTE Next közösség
Szabadidő

ELTEfeszt 2023: fókuszban az AI, jön az ELTE Next közösség

441
elte next ELTEfeszt 2023

Tizenegyedik alkalommal rendezi meg interaktív pályaválasztó fesztiválját az Eötvös Loránd Tudományegyetem október 13-án pénteken. Az összegyetemi nyílt napon tudományos ismeretterjesztő előadásokkal, mintaórákkal, látványos kísérletekkel és izgalmas workshopokkal várják a középiskolásokat, emellett bemutatkozik az ELTE Next, az egyetem középiskolásoknak szóló közössége is.

Ismét megnyílik az ELTE Trefort-kerti kampusza felvételire készülő középiskolások előtt, akik első kézből tájékozódhatnak az egyetem széles képzési kínálatáról, az új felvételi rendszerről, az ELTE kínálta nemzetközi programokról és sportlehetőségekről vagy akár a Hallgatói Önkormányzat szerepéről és tevékenységéről.

A nyílt nap keretében indul el az ELTE Next: a középiskolásoknak szóló közösség tagjai exkluzív programokon (játékos kampusztúrák, laborlátogatások, slam poetry estek), mintaórákon és kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, de kipróbálhatják az Orientify karriertanácsadó platformot is, mely mindenkinek segít megtalálni a hozzá leginkább illő egyetemi szakot. Az ELTE Next ezen felül kidolgozott érettségi tételeket, valamint az ELTE Shop-ban és az Eötvös Kiadónál beváltható kedvezményeket is kínál.

Az ELTE oktatói egész nap előadásokkal, mintaórákkal és interaktív workshopokkal adnak ízelítőt az egyetemen folyó tudományos munkából, a kertben pedig az egyetemi élettel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról szóló beszélgetések mellett szórakoztató szabadidős programok és nyereményjátékok közül lehet válogatni. A központi előadások fókuszában idén a mesterséges intelligencia áll: öt kutató öt szakterület képviseletében beszél arról, hol, hogyan és mire használja az új technikát.

  • Darázs Lénárd egyetemi tanár (ÁJK), általános rektorhelyettes a mesterséges intelligencia szabályozásának jogi és etikai kereteiről beszél;
  • Nagy Máté fizikus, tudományos főmunkatárs (TTK) arról tart előadást, hogy a madarak, patkányok és halak hogyan taníthatják majd a jövő robotjait;
  • Palkó Gábor irodalmár, habilitált egyetemi docens, tanszékvezető (BTK) a mesterséges intelligencia és a bölcsészet viszonyáról ad elő;
  • Hegyi-Halmos Nóra emberi erőforrás tanácsadó, egyetemi adjunktus (PPK) a jövő munkaerőpiacát és munkahelyét, valamint a mesterséges intelligencia és a HR kapcsolatát mutatja be;
  • Kmetty Zoltán szociológus, habilitált egyetemi docens (TÁTK) az AI társadalomformáló szerepét járja körbe;

Emellett számos érdeklődőt várnak Cseszregi Tamás oktatási igazgató délben kezdődő előadására is, ahol a felvételi pontszámítási rendszer 2024-es változásairól lesz szó. A központi eseményeken túl az egyetem karai és tanszékei önálló programokkal is készülnek az ELTE interaktív pályaválasztó fesztiváljára.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Szeretjük a madarakat – Természetismereti fesztivál

Szeretettel várják 2024. május 11-én a kicsiket és nagyokat ingyenes családi napra,...

Sirály az Országos Színházi Találkozón

A hazai színházi élet egyik kiemelkedő eseményét, az Országos Színházi Találkozót 2024....

A roma kultúra világnapját ünnepelte az Iparművészeti Múzeum a Google Arts & Culture felületén

A Google Arts & Culture kezdeményezését azzal a céllal hozták létre, hogy...

Szabadakarat: innovatív koncertszínház sztárokkal

A reformkor első „celeb párjának” szerelmét mutatja be a térben és időben...