vasárnap , 19 május 2024
Kezdőlap Jármű Másfélszeresére növelte európai eladásait a Lexus az első negyedévben
Jármű

Másfélszeresére növelte európai eladásait a Lexus az első negyedévben

41
lexus európai eladásai 2024
© Lexus Magyarország

Az évről évre szárnyaló értékesítési adatokat és drámai növekedést produkáló Lexus 2024 első negyedévében is brutális tempót diktált: a környezettudatos japán luxusautómárka világszinten 15%-al, Európában azonban 48%-al növelte értékesítéseit az előző év azonos időszakához képest, amitől csak kicsit marad el a márka kínai piacon elért 45%-os növekedése. Magyarországon egyébiránt még ennél is látványosabb a márka előretörése: a teljes piacon 58%-al, a hazánkban maradó autókról valós piaci képet mutató kivonásokkal tisztított piacon pedig 65%-al több új Lexus talált gazdára mint tavaly ilyenkor.

2024 első negyedévében világszinten 197.039 (15%-os növekedés), Európában 19.160 (48%-os bővülés), Magyarországon pedig 358 (58%-os növekedés) Lexus talált gazdára, a márka elképesztő ütemű előrelépése pedig annak tükrében értelmezhető igazán, ha tudjuk, hogy 2023-ban éves szinten mind globálisan (824.257 darab), mind Európában (73.672 darab) , mind Magyarországon (1.105 darab) történelmi rekordot döntöttek az eladásai, és most ezt a növekedést sikerült látványosan megfejelni.

Minden idők legsikeresebb első negyedéve

Abban, hogy a környezettudatos luxusautómárka minden idők legsikeresebb első negyedévét tudhatja maga mögött, kétségkívül meghatározó szerepe van a márka elektrifikált modelljei folyamatosan növekvő népszerűségének: 2024 első három hónapjában a Lexus globális eladásainak 52%-át, európai értékesítéseinek 92%-át, és magyarországi eladásainak közel 100%-át tették ki a részben vagy teljesen elektromos (öntöltő hibrid elektromos, plug-in hibrid elektromos és akkumulátoros elektromos) autók. Ez világszinten mintegy 103.254 elektrifikált autó értékesítését jelentette január és március között.

A SUV-ok dominálják a Lexus eladásokat, de a nagyméretű szedán ES továbbra is megkerülhetetlen

Világszinten a legkelendőbb Lexus modellek 2024 első negyedévében az RX (51.938 darab), az NX (44.226) db), az ES (42.996 darab), az UX (11.408 darab) és az egyelőre csak Észak-Amerikában elérhető TX (10.723) darab voltak, figyelemre méltó ugyanakkor az éppen csak bevezetés alatt álló vadonatúj Lexus LBX teljesítménye is, amelynek csak az elmúlt hetekben kezdődtek a kiszállításai és máris 7.446 darabnál tart. A teljes modell portfolió végigvétele nélkül érdekességként érdemes megemlékezni a szaksajtó által csak négykeréken guruló magánrepülőként jellemzett szintén vadonatúj LM-ről is, amelyből ugyancsak elkelt 3.492 darab, és az ugyancsak vadonatúj akkumulátoros elektromos RZ által annak ellenére elért 4.042 darabos eladásról, hogy ezeket is csak most kezdték kiszállítani az ügyfeleknek.

Európában picit változik a Lexus modellek ’erősorrendje’, a kontinens eladásait ugyanis régóta az NX dominálja, és az idei év első negyedévében sem volt ez másként: a modell 7186 darabos értékesítéssel marad Európa legkelendőbb Lexusa, amelyet az RX (3684 db), az UX (3.520 db), az ES (1.625 db)és a hetekkel ezelőtti debütálása ellenére már itt is megdöbbentő darabszámot produkáló LBX (1.534 db) követ. Szintén jól teljesít kontinensünkön a vadonatúj, akkumulátoros elektromos RZ (960 db), és itt is ígéretesen debütált a vadonatúj LM is, 327 darabos eladással.

Magyarországon ugyancsak régóta megkérdőjelezhetetlen az NX dominanciája, az idei év első negyedévben is ez a modell állt az élen 156 darabbal, amelyet az RX (103 db) és az UX (79 db) követett. Az első LBX-ek még nem érkeztek meg az ügyfelekhez március végéig, LM-ből és RZ-ből azonban kiszállítottak 5 illetve 12 darabot.

Forrás: Lexus Magyarország


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

Ultraerős, nyilvános gyorstöltő várja az e-kamionokat Ausztriában A világon elsőként a felső-ausztriai...

A sztárok autója nyerte az idei szépségversenyt Balatonfüreden

Az idei, immár kilencedik alkalommal megrendezett  Concours d’Elegance szépségversenyen a világ legismertebb...

Exkluzív interjú a MINI vezető formatervezőjével az új MINI Aceman világpremierje kapcsán

„A MINI Aceman egy erős egyéniség, saját fiatalos jegyekkel a MINI új...

Váltsunk elektromos rollerre!

Sokszor és többféle okból felmerül napjainkban ez a kérdés, hogy kipróbáljuk-e az...