hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Egészség Tápláld a hajadat vitaminokkal!
Egészség

Tápláld a hajadat vitaminokkal!

55
hajvitaminok

A szépség relatív, azonban napjainkban leginkább a fiatalsággal kapcsoljuk össze, és az egészséges, fényes és dús hajkorona mindenképp az egyik meghatározó, szembetűnő eleme, így a nők többsége mindent megtesz érte.

Genetikai adottságaink meghatározóak, azonban mi magunk is sokat tehetünk a hajkorona szépségéért. A hajápoló szerek kívülről segítik széppé tenni, míg a különféle hajvitaminok belülről táplálják a hajszálakat, és képesek visszaadni az elveszett egészségét, vitalitását.

Amennyiben igaz a mondás, hogy a szépség belülről fakad, az étrend-kiegészítőknek nagy szerep jut. Fedezd fel a BodySelect szépséget szolgáló készítményeit, amikkel a bőr és haj megjelenését támogathatod. Biztosítsd segítségükkel szervezeted vitamin- és ásványianyag-szükségletét!

A megfelelő táplálkozás elengedhetetlen

Egészségünk érdekében a kiegyensúlyozott, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás létfontosságú, hiszen szervezetünk elsősorban így juthat hozzá a szükséges tápanyagokhoz. Azonban bizonyos esetekben, például betegségek idején, egyes állapotokban, hormonális változások esetén vagy stresszes életmód mellett szükség lehet a pótlásukra.

Miután az egyes vitaminok és ásványi anyagok szerepe ma már ismert, célzottan is segíthetjük például a haj egészségét ún. hajvitaminok szedésével. Szépségünk, a hajkorona esztétikus megjelenése kihatással van az önbizalmunkra, azonban számos külső és belső tényező negatívan befolyásolja. Éppen ezért mindent elkövetünk, hogy visszanyerjük elveszett fényét, ragyogását.

A szépség belülről fakad

Egészséges táplálkozással, rendszeres testmozgással, megfelelő minőségű és mennyiségű alvással, a stresszfaktorok kiiktatásával, valamint szervezetünk hidratálásával sokat tehetünk hajunk szépségéért is.

Amennyiben a kóros hajhullást, a haj állapotának drasztikus romlását semmilyen szervi elváltozás vagy külső tényező nem indokolja, a genetikánk is ludas lehet a dologban, de érdemes a táplálkozási és életmódbeli szokásainkat is átgondolni.

Amennyiben a legfontosabb tápanyagokat, a vitaminokat és az ásványi anyagokat nem tudjuk a táplálékokkal biztosítani, választhatunk különféle mesterséges táplálékkiegészítőket, célzott készítményeket. Továbbá alkalmazhatunk például fejmasszázst a fejbőr vérkeringésének fokozására, illetve változtathatunk hajápolási szokásainkon.

Csodatevő hajvitaminok?

Számos vitaminkészítmény közül választhatunk, ha hajunk szépsége a tét, azonban érdemes tisztában lenni azzal, mely tápanyagok támogathatják leginkább a haj növekedését, szerkezetének javítását.

A B-vitaminoknak, különösen biotinnak kiemelt szerep jut, de a hajnövekedéshez A-, valamint antioxidáns C- és az immunrendszert erősítő D-vitaminra is szükség van. Fontos továbbá a nyomelemek közül a vas, a folsav, a cink, a szelén és a jód is.

Válassz olyan készítményt, amely ideális összetételben és mennyiségben tartalmazza ezeket a tápanyagokat, és adj időt, hogy beépüljenek és kifejthessék hatásaikat, nyerd vissza segítségükkel hajad szépségét!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Felhizlalt egerek segítségével eredtek magyar kutatók a túlsúly és a rák közötti összefüggések nyomába

Az elhízás – ma már bizonyítottan – az egész testre kiterjedő gyulladást...

A fogpótlások legnépszerűbb módjai

A hazai egészségügyi statisztikák szerint a lakosság jelentős részének van hiányzó foga....

Heveny vékonybélgyulladás: okok, tünetek, kezelés

Az emésztési problémák senkinek sem ismeretlenek, hiszen élete során mindenki tapasztal például...

Akadálymentesített strandolás mozgáskorlátozott emberek számára is

SEATRAC rendszer révén a mozgáskorlátozott emberek is külső segítség nélkül élvezhetik a...