hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Jármű A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től
Jármű

A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től

65

A Volvo Trucks és a DSV globális logisztikai vállalat 300 elektromos nehézkategóriás tehergépjárműről szóló együttműködési megállapodást írt alá. Ez az üzlet a Volvo elektromos teherautók eddigi legnagyobb kereskedelmi megrendeléseinek egyike. A megrendeléssel a DSV az egyik legnagyobb elektromos nehézkategóriás tehergépjármű-flottával rendelkezik Európában.

A DSV, a szállítás és logisztika globális vezető vállalata gyorsan halad a fenntarthatóbb jövő felé az utakon és az autópályákon. Naponta több ezer teherautó szállít árut a vállalat ügyfelei számára szerte a világon, és az elkövetkező években egyre több lesz elektromos vagy megújuló üzemanyag meghajtással.

A DSV és alvállalkozói a Volvo Trucks-szal együtt megállapodtak abban, hogy 300 kipufogógáz-mentes elektromos teherautó integrálását tervezik a DSV európai tevékenységei során azon terv részeként, hogy a vállalat 2030-ig 2000 elektromos teherautót telepít flottájába. A megrendeléssel a DSV az egyik legnagyobb elektromos nehéz tehergépjármű-flottával rendelkezik Európában.

A megállapodás 500 Volvo teherautóra is kiterjed, a rendkívül üzemanyag-hatékony dízel és gáz hajtásláncokra. Az összes teherautót 2024 és 2026 között tervezik leszállítani.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy elmélyíthetem együttműködésünket a DSV-vel. A fenntartható közlekedés és a szén-dioxid-kibocsátás nagymértékű csökkentésének valóra váltásához elengedhetetlen az együttműködés és a valódi változás iránti elkötelezettség. Ez a megrendelés a cégünkbe vetett bizalmuk bizonyítéka, és azt mutatja, hogy a kipufogógáz-mentes szállítás életképes megoldás itt és most” – nyilatkozta Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

A grandiózus megrendelés figyelembevételével, a DSV-nek lesz Európa egyik legnagyobb elektromos nehézkategóriás tehergépjármű-flottája. Balra Søren Schmidt – DSV, jobbra Roger Alm – Volvo Trucks

„Az ágazatok közötti együttműködés kulcsfontosságú az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és örömmel bővítjük partnerségünket a Volvóval a közlekedési ágazat károsanyag-kibocsátásának csökkentésére irányuló közös erőfeszítéseinkben. Globális logisztikai vezetőként meg kell próbálnunk a zöld átállás élvonalában maradni, és ez a megállapodás fantasztikus példája annak, hogyan lehet az új technológiákat nagyarányúan piacra vinni, hogy ügyfeleink számára elérhetőbbé tegyük azokat. A Volvóval kötött megállapodás fontos lépés a teherszállítás fenntarthatóbb jövőjének megteremtése felé” – mondta Søren Schmidt, a DSV Road vezérigazgatója.

A DSV-nek szállított új teherautók között szerepel majd az új Volvo FH Aero Electric is, amely egyedülálló aerodinamikus kialakításával még energiahatékonyabb.

A DSV a Volvo csoport legnagyobb áruszállítója, és a cég flottájában már vannak elektromos Volvo teherautók. Ezeket a járműveket Svédországban és Dániában használják, és a DSV mindkét országban töltési infrastruktúrát hozott létre működő elosztóközpontjaiban napelemek által termelt áram felhasználásával.

Mind a DSV, mind a Volvo Csoport elkötelezett a tudományos alapú célok kezdeményezése mellett, amely a Párizsi Megállapodás céljaival összhangban ambiciózus klíma műveleteket hajt végre a magánszektorban.

3800 elektromos teherautó 46 országban

2019 óta a Volvo Trucks több mint 3800 elektromos teherautót szállított ügyfeleinek a világ 46 országába. A Volvo jelenleg az iparág legszélesebb termékpalettáját kínálja nyolc teljesen elektromos modellel, amelyek az alkalmazások széles skálájában kielégítik az igényeket – a városi elosztástól és hulladékkezeléstől a regionális szállításig és építésig. Eddig a Volvo elektromos teherautói több mint 90 millió kilométert vagy 2200 kört tettek meg a világ körül.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! A cikkben partnerünk volt az ipar4.hu. Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hidrogéntechnológiai úttörők BMW – Toyota együttműködés

A BMW Group és a Toyota Motor Corporation új szintre emeli együttműködését,...

Gumiabroncsokat adományoz a Hankook

Tizenharmadik alkalommal indítja el Abroncsadományozási Programját a Hankook. A program keretében a...

Önjáró robotok az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria tavaly novemberben indította el Premium Platform Electric (PPE) elektromos...

Öt tipp, hogy az autós nyaralás ne váljon rémálommá

Itt az augusztus, és vele tetőpontjára érnek a nyaralások. Mielőtt azonban autóba...