csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Eltűntek a fehér kutyakakik
Tippek

Eltűntek a fehér kutyakakik

32
fehér kutyakakik

Az élet egyik nagy kérdése, hogy hová tűntek a fehér kutyakakik, miért nem látunk már kifehéredett ürüléket sehol? Ha belegondolunk, valójában a 80-as évek vége és a 90-es évek eleje körül tűntek el. Ez pedig egybeesik néhány életmódbeli változással is.

Hasznos tanácsok kutyásoknak

Sok elméleti és gyakorlati kérdés merülhet fel bárkiben, aki kutyát tart, vagy kedveli a négylábú ház kedvenceket. A Kutyabarát Magazin hasznos tanácsai pedig igyekeznek segíteni ezekben a kérdésekben, bármilyen témában. Életmód, egészség, etetés – ezek mind fontos kérdések, mint ahogy az is, hogy például hova menjünk nyaralni, ha négylábú kedvencünket is szeretnénk magunkkal vinni. De olyan érdekességekről is olvashatunk itt, mint pédául hogy hova is tűntek a kifehéredett kutyakakik.

Megjelent a kutyatáp

A nagy kérdésre az a válasz, hogy kevesebb csont került a kutyák szervezetébe, az emberek sem adnak már főtt csontot kedvenceiknek és a tápok összetétele is megváltozott. A másik, hogy általában is kevesebb kutyakaki van a közterületeken, mivel az emberek elkezdték összeszedni ezeket.

A kutyaeledel-gyártók az 1980-as, 90-es években kezdtek rájönni, hogy a főtt csontok szilánkosra törhetnek, és károsíthatják a kutya emésztőrendszerét. Valamint hogy a csontliszt egyáltalán nem hasznos az ebek számára. Ezek az összetevők magas ásványianyag-tartalommal rendelkeznek, és a kutyusok emésztőrendszere ezt nem tudta feldolgozni.

Amikor a kutyakaki napfénynek van kitéve, a főtt csontliszt meszes kalciumréteget hagy tehát maga után. A felesleges kalcium pedig fehérré teszi az ürüléket. Ma már sokkal minőségibb kutyatápokat találunk a boltok polcain, de ha elbizonytalanodunk, hogy melyik is lesz számunkra a jó választás, érdemes megkérdezni állatorvosunkat.

A szín sokat elárul

Amikor kutyát tartunk, sok mindenre oda kell figyelnünk, például az etetésre és a végtermékre is. Tehát érdemes figyelni, hogy milyen a kutya ürüléke, milyen az állaga, a színe, és ha valamilyen radikális változást tapasztalunk, annak tanácsos utánajárni.

Ma már a kutyatápok sokkal körültekintőbben készülnek, így ritkán találkozhatunk a fenti jelenséggel. Azonban a kalciumtöbblet mellett más okból is előfordulhat eltérő színű széklet. Ennek hátterében több ok is állhat. Ha a kakiban fehér foltokat fedeznünk fel, gondoljuk át, hogy mit evett a kutyánk a közelmúltban. Szétrágott talán egy fehér labdát vagy zoknit, vagy a játékáról szedte le a fehér szövetet? Tanulmányozzuk közelebbről, hogy felismerjük-e a székletben lévő fehér dolgokat. Ha rájövünk, hogy mi volt a ludas, akkor is érdemes megkérdezni az állatorvost, hogy van-e további teendőnk.

Hiszen a nem élelmiszer jellegű tárgyak komoly egészségügyi problémát jelenthetnek, ha a kutya nem tudja azokat megemészteni. Az elakadt tárgyak elzáródást is okozhatnak az emésztőrendszerben, melynek orvoslásához műtétre is szükség lehet.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A páramentesítés ma már egyszerűen és kényelmesen megoldható otthon

Azt, hogy a mindennapokban hogyan érezzük magunkat, például pihenés, tanulás, szórakozás vagy...

Szeretnél egy nagyszerű ötletet különleges alkalmakra?

Megannyi olyan esemény létezik az ember életében, amikor ünnepre van ok, vagy...

Hogyan ismerhetjük fel, ha párkapcsolati erőszak áldozatai vagyunk?

Kezdetben többnyire ígéretesen indulnak a kapcsolatok, a felek vágynak egymás társaságára, érintésére,...

Dioráma vagy vignetta? A megfelelő környezet jelentősége

Az talán egyértelmű, hogy egy makettversenyen nem jelenhetünk meg alap, illetve megfelelő,...