csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Egészség A fogpótlások legnépszerűbb módjai
Egészség

A fogpótlások legnépszerűbb módjai

39
fogpótlás legnépszerűbb

A hazai egészségügyi statisztikák szerint a lakosság jelentős részének van hiányzó foga. Ez azért riasztó, mert a foghiány nem csak esztétikai probléma, hanem komoly hatással van az általános egészségi állapotra is. Ma már a fogpótlásra is számos különböző megoldás létezik, így mindenki megtalálhatja a számára legjobb megoldást.

Miért nem jó a hiányos fogsor?

A fogak nemcsak a szép mosolyért felelnek, hanem az egészséges életmód alapvető részei is. A nyilvánvaló esztétikai problémán és esetleges beszédhibán túl a foghiány a rágóképesség csökkenését okozhatja. Az étkezések során nehezebb az ételek megfelelő felaprítása és feldolgozása, ami hosszú távon emésztési zavarokhoz vezethet. A nem megfelelő rágás pedig megterhelheti az állkapocs ízületeit is, valamint a hiányzó fogak helyén az állkapocs csontállománya fokozatosan sorvad, ami további fogvesztéshez vezethet.

fogászat

Milyen lehetőségek vannak a fogpótlásra?

A modern fogászat számos módszert kínál a hiányzó fogak pótlására, attól függően, hogy mennyi fog hiányzik, milyen a páciens egészségi állapota, és mennyi anyagi ráfordítást tud vállalni.

Cirkónium korona

A cirkónium korona az egyik legmodernebb és legnépszerűbb fogpótlási megoldás. A cirkónium-oxid rendkívül erős és ellenálló anyag, amely tökéletesen utánozza a természetes fog színét és áttetszőségét is. A cirkónium koronák nagy előnye a természetes hatásuk mellett, hogy biokompatibilisek is, vagyis nem okoznak allergiás reakciókat, és jól tűrik a szájüreg változó körülményeit. Kiváló választást és hosszú távú megoldást jelenthet mind az elülső, mind a hátsó fogak pótlására.

Kivehető fogpótlás

A kivehető fogpótlás, vagyis a protézis, szintén népszerű megoldás, különösen azok számára, akik több fogat is elveszítettek. A protézisek lehetnek részlegesek vagy teljesek, attól függően, hogy hány fog hiányzik. A részleges protézis a meglévő fogakhoz kapcsolódik, míg a teljes protézis az összes fog pótlására szolgál. A kivehető fogpótlás előnye, hogy könnyen tisztítható, és szükség esetén javítható vagy cserélhető. Bár a kivehető fogpótlások esztétikailag kevésbé kifinomultak az implantátumokhoz vagy a cirkónium koronákhoz képest, mégis hatékony megoldást nyújtanak.

Fogászati implantátumok

A fogászati implantátumok ma is az egyik legkorszerűbb és leginkább ajánlott fogpótlási módszerek közé tartoznak. A folyamat során egy titánból készült csavart helyeznek be az állkapocs csontjába, amely később az implantátum alapjaként szolgál. Az implantátumokra koronát vagy hidat helyeznek, amelyek természetes megjelenést és érzést biztosítanak. Az implantátumok tartós megoldást kínálnak, és hosszú élettartamuk miatt sok esetben élethosszig tartó megoldást jelentenek.

Miért érdemes a Fehérvári Dentalt választani?

A Fehérvári Dental modern technológiával és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja pácienseit Budapesten a 11. kerületben. A rendelő szakemberei tapasztalt fogorvosok és dentálhigiénikusok, akiknek fontos a barátságos, megnyugtató kapcsolat kialakítása is. Személyre szabott kezelési tervvel és gondos odafigyeléssel biztosítják a legmegfelelőbb megoldást minden páciens számára. Válassza a Fehérvári Dentalt, ha minőségi és tartós fogpótlást szeretne egy barátságos és professzionális környezetben!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Háromdimenziós tervezéssel végeznek állkapocshelyreállító műtéteket a Semmelweisen

Akár teljesen új állcsontot is kaphatnak a Semmelweis Egyetemen azok, akiknek daganatos...

Felhizlalt egerek segítségével eredtek magyar kutatók a túlsúly és a rák közötti összefüggések nyomába

Az elhízás – ma már bizonyítottan – az egész testre kiterjedő gyulladást...

Heveny vékonybélgyulladás: okok, tünetek, kezelés

Az emésztési problémák senkinek sem ismeretlenek, hiszen élete során mindenki tapasztal például...

Akadálymentesített strandolás mozgáskorlátozott emberek számára is

SEATRAC rendszer révén a mozgáskorlátozott emberek is külső segítség nélkül élvezhetik a...