péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Család A láthatatlan fonal – szívmelengető mese a szeretetről és az elválásról
Család

A láthatatlan fonal – szívmelengető mese a szeretetről és az elválásról

25
láthatatlan fonal könyv

Patrice Karst A láthatatlan fonal című meséje egy olyan történet, amely megérinti a szívünket, és segít feldolgozni az elválással járó nehéz érzéseket. A Kulcslyuk Kiadó gondozásában megjelent könyv egy igazán különleges olvasmány, amely mind a gyerekek, mind a felnőttek számára szól.

Miről szól a könyv?

A történet középpontjában egy láthatatlan fonal áll, amely összekapcsolja azokat, akik szeretik egymást. Ez a fonal akkor is létezik, ha az emberek távol vannak egymástól, sőt, még akkor is, ha már nem élnek. A mese segít megérteni, hogy a szeretet nem szűnik meg a távolsággal vagy az idővel, és hogy mindig velünk maradnak azok, akiket szeretünk.

A láthatatlan fonal egy gyengéd és bátorító történet, amely segít a gyerekeknek feldolgozni olyan nehéz élethelyzeteket, mint például a szülők válása, egy családtag halála vagy a távolság. A könyv megnyugtató és biztonságot adó érzést nyújt, és segít a gyerekeknek megérteni, hogy nem vannak egyedül.

Kiknek ajánljuk?

A láthatatlan fonal elsősorban 4-10 éves gyerekeknek ajánlott, de a történet felnőttek számára is üdítő olvasmány lehet. A könyv segíthet megnyitni a beszélgetést a gyerekekkel az elválásról, a szeretetről és az élet értelméről.

Patrice Karst, a szerző

Patrice Karst francia író és illusztrátor, aki számos gyermekkönyvet írt. Könyvei világszerte nagy sikert arattak, és több nyelvre lefordították őket. Karst meséi mindig mély érzelmeket váltanak ki az olvasókban, és segítenek a gyerekeknek megérteni a világot körülöttük.

Miért érdemes elolvasni?

  • Szívmelengető történet: A könyv egy olyan történet, amely megérinti a szívünket, és felidézi a szeretet erejét.
  • Gyönyörű illusztrációk: A könyv illusztrációi varázslatosak és részletgazdagok, amelyek még inkább fokozzák az olvasási élményt.
  • Fontos témákat érint: A könyv segít a gyerekeknek megérteni az elválás, a szeretet és a veszteség fogalmát.
  • Biztonságot ad: A könyv megnyugtató és biztonságot adó érzést nyújt, és segít a gyerekeknek feldolgozni a nehéz érzéseket.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked egy olyan történeten keresztül tanuljon a szeretetről és az élet értelméről, amely egyszerre gyengéd és bátorító, akkor ne habozz, szerezd be A láthatatlan fonal című könyvet!

Bővebben A láthatatlan fonal című könyvről

Azokat, akik szeretik egymást, összeköti egy láthatatlan fonal. Akkor is, ha éppen távol vannak egymástól. Sőt, még akkor is, ha az egyikük már nem is él. Aki szeret valakit, soha nem lesz egyedül.
A szeretteinktől való elszakadás és távollét mindannyiunknak nagyon nehéz élmény, de a gyerekek számára különösen ijesztő és fájdalmas. Márpedig az élet bőségesen teremt olyan alkalmakat, amikor ezt a félelmet és fájdalmat meg kell tapasztalniuk, legyen szó a szülők válásáról, valamelyikük külföldi munkavállalásáról, egy barátság megszakadásáról, vagy egy családtag haláláról.
Sőt, van, hogy semmi különös nem történik, a gyermek mégis nagyon szorong a hozzá közelállók elvesztésétől, az egyedül maradástól. Néha annyira, hogy még az elalvástól is fél. Ezt a félelmet enyhíti Patrice Karst lírai szépségű, szívmelengető meséje, mely a világ minden táján meghódítja a kicsiket és nagyokat. Beavat a láthatatlan és elszakíthatatlanul erős fonal titkába, amit csak azok ismerhetnek, akik szeretik egymást. Megnyugtat, vigasztalást és biztonságérzetet ad, segít átvészelni a nehéz korszakokat is.

„Ha hiszel a láthatatlan fonal létezésében – van; megjelenik és rángatni is tudod. Próbáld ki! Csodálkozni fogsz…”
Vekerdy Tamás


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen

Ambrus Éva könyve, az Anya, kérek még! egy igazi kincsbánya minden olyan...

Apakulcs – Hogyan kapcsolódjunk a gyermekünkhöz?

Egy apa és fia különleges kapcsolata Süveges Gergő, a hazai irodalom egyik...

Vár az ELTEfeszt 2024 – Próbáld ki a jövőd!

Tizenkettedik alkalommal rendezi meg interaktív pályaválasztó fesztiválját az Eötvös Loránd Tudományegyetem október...

Melegszívű fegyelmezés – Kim John Payne útmutatója a neveléshez

Kim John Payne nevéhez számos, a szülők számára hasznos könyv fűződik. Legújabb...