szerda , 29 május 2024
Kezdőlap Tippek Tippek a panaszmentes kamasz éjszakázásokhoz
Tippek

Tippek a panaszmentes kamasz éjszakázásokhoz

158
X-Rock Magánnyomozó Iroda kamasz tippek

Sok szülőnek okozhat izgalommal teli éjszakákat az az időszak, amikor gyermeke abba a korba lép, mikor már napnyugta után is az otthon falain kívülre kívánkozik. Merre járhat, hol lehet és mikor is ér haza? – teszik fel ilyenkor rendszeresen az aggódó szülők magukban az ilyen és hasonló kérdések sorát. Az izgalmak csökkentése érdekében, az X-Rock Magánnyomozó Iroda elárult pár tippet, amelyek hozzájárulhatnak a nyugodtabb szülői éjszakákhoz.

A szülők sajnos olykor okkal aggódnak kamaszkorú gyermekükért. Tizenéves korban válnak ugyanis gyermekből felnőtté, ilyenkor pedig sok változás köszön a kamaszok életébe. Előbb vagy utóbb pedig már napnyugta után is kikívánkoznak az otthon falai közül, persze ilyenkor már gyakorta szülői felügyelet nélkül. Sokszor korábbi nyíltságuk és őszinteségük is titokzatosabb személyiséget ölt, így nem szívesen részletezik, hogy merre járnak, kikkel vannak ilyenkor, mettől és meddig lennének is távol otthonuktól. Érdemes lehet azonban a szóbeli tájékozódás mellett, akár más eszközökkel is biztonságukhoz hozzájárulni.

Az okostelefonokon a nyomkövetés lehetősége ma már adott

Napjainkban a mobilinternet megfizethetőségével és az okostelefonok elterjedésével, már szinte bárkinek lehetősége nyílik beállítani okostelefonokon nyomkövető alkalmazást.

„Ezek segítségével valós időben, valós képet kaphatunk arról, hogy az adott mobiltelefon éppen hol tartózkodik. A készülék pedig rendszeresen annak tulajdonosánál van, így a nap bármely szakaszában megtudhatjuk azt is, hogy hol van éppen az adott illető” – mondta Doór Zalán magánnyomozó, az X-Rock Magánnyomozó Iroda ügyvezetője.

Az iOS és az Android eszközökön is van már erre gyári megoldás. Előbbi esetén a Lokátor, utóbbinál pedig a Google Készülékkereső nevű alkalmazás talán a legkézenfekvőbb. Amennyiben az eszközön nem találnánk ilyet, érdemes rákeresni az App Store és a Play Áruház kínálatában. Ezek ráadásul nemcsak ilyenkor, de egy esetleges készülékelhagyás esetén is igencsak hasznosak, úgyhogy több érv is a használatuk mellett szól.

„Ha más alternatívát keresünk, akkor is van megoldás. Számos hasonló szoftver létezik ma már, különböző gyártóktól. A teljesség igénye nélkül példa lehet erre a Findmykids, a Life360 vagy a GeoZilla. Sőt, olyan népszerű közösségimédia-felületet is használhatunk ilyen célra, mint a Snapchat, amelynek szintén van nyomkövető felülete is” – tette hozzá Doór Zalán magánnyomozó.

Az okostelefonok mellett, még akár a kamaszkor beköszönte előtt is hasznos lehet e célból egy okosóra beszerzése is. Ezek között léteznek ugyanis olyan típusok, amelyek okostelefon nélkül is alkalmasak ellátni számos hasznos, köztük például nyomkövető feladatot is. Ebből adódóan olyan fiatalabbak követésére is lehetőséget engednek, akik számára még okostelefont nem szeretnénk vásárolni.

Mikor ért haza a kamasz? Így is megtudhatjuk!

Az okosotthonok megjelenésével, az okoskamera-rendszerek is elterjedésnek indultak. Legyen szó beltéri vagy kültéri kameráról, mi több, okos ajtócsengőről, ezek ma már egyre megfizethetőbb áron, egyre több mindenben nyújthatnak segítséget.

„Bizonyos okos ajtócsengők például amellett, hogy videófelvételen is dokumentálni képesek a történéseket, értesítéseket is tudnak küldeni arról, hogyha éppen mozgás van a bejárati ajtó táján. Tehát amikor hazaér éjszaka a kamaszkorú gyermek, nem kizárt, hogy a csengő már hamarabb értesíti erről a szülőket, mint ahogy a kulcsát elfordítaná a gyermek a zárban” – hangsúlyozta az X-Rock Magánnyomozó Iroda ügyvezetője.

Egy ilyen okos ajtócsengő azonkívül, hogy a gyermek mozgását is megmutathatja, az illetéktelen látogatók érkezéséről is figyelmeztethet. Tehát az otthon biztonságához is nagyban hozzájárulhat. Persze nemcsak okos ajtócsengőket, de komplett okoskamera-rendszert is alkalmazhatunk hasonló célzattal. Így pedig nemcsak a bejárati ajtót, de a teljes otthont is felügyelet alatt tarthatjuk.

Szakember általi követésesre, valamint személyi védelem biztosítására is van lehetőség

Legyen szó nappali vagy éjszakai felügyeletről, manapság már szakembert is felbérelhetünk arra, hogy valaki, köztük akár egy tinédzser mozgását kövessük, valamint testi épségét biztosítsuk. Ez ma már nemcsak sztárok és magas beosztású személyek kiváltsága lehet, bár egyértelmű, hogy jellemzően ez egy költségesebb megoldás, mint csak okoseszközöket bevetni. Rendszerint prémium szolgáltatásnak minősül, cserébe azonban van legalább egy olyan fontos előnye, amelyre még nincsenek műszaki megoldások.

„Egy szakember az adott helyzetben nemcsak megfigyelésre, de védelemre is képes. Tehát, ha veszélyhelyzet állna fenn, rögtön ott teremhet a szakszerű segítség. Ez például olyankor is hasznossá válhat, ha a kamasz még rutintalan az éjszakai életben, így az esetleges konfliktusok kezelésében is segítséget tud nyújtani egy professzionális megfigyelő vagy testőr” – mondta Doór Zalán magánnyomozó, az X-Rock Magánnyomozó Iroda ügyvezetője, hozzátéve, hogy számos vállalkozás kínál már ilyen vagy hasonló szolgáltatást, de ahogy mindenben, itt is lehetnek minőségbeli különbségek.

Egy ilyen szakember úgy is segítséget tud nyújtani, hogy a kamasz tud ottlétéről, mégsem zavarja meg szórakozását, csak probléma esetén tapasztalja jelenlétét. Sajnos az elmúlt években is többször láthattunk éjszakai atrocitásokra példákat, amelynek résztvevői között fiatalok is számos alkalommal megjelentek. Az ilyen jellegű történések megelőzése vagy mielőbbi megszakítása érdekében pedig igencsak nagy segítséget nyújthat, ha a szakképzett segítség helyben van.

„Más esetben is jól jöhet az ilyen kíséret. Egyes budapesti szórakozóhelyeken például nagyon elterjedt bódító anyag belekeverése az italba. Ez rövid időn belül öntudatlan állapotba hozza az áldozatát, így könnyebben lehet megfosztani azt a nála lévő értékektől. Amennyiben viszont nincs egyedül a kiszemelt, jobb eséllyel elkerülhetőek az efféle nem kíván események is” – emelte ki a magánnyomozó.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Tanfolyamok a szépészet terén

A szépség, a harmónia az, amit minden ember keres a világban –...

Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?

A tehertaxi, amit szoktak bútortaxiként is nevezni, egy egyre felkapottabb szolgáltatás a...

Így őrizd meg az ékszereid ragyogását!

Azzal kapcsolatban számos tanácsot kapunk, hogy milyen ékszereket érdemes beszerezni. Arról azonban...

Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!

Aki el szeretne menekülni ma a világ zaja elől, elmehet például túrázni...