szombat , 11 május 2024
Kezdőlap Család Bébijátékok, ajándékötletek babáknak és anyukáknak
Család

Bébijátékok, ajándékötletek babáknak és anyukáknak

208
bébijátékok

Amikor egy családba kisbaba érkezik, mindenki igyekszik a baba és a mama kedvében járni. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy ajándék gyanánt csak találomra vásárolnak valamit, ezért az a tárgy sokszor a kacatok között végzi, annál is inkább, mivel a baba gyorsan nő, gyorsan megszűnik az érdeklődése az adott játék iránt.

Ezért érdemes vagy megkérdezni a szülőket, hogy mit vigyünk, mit szeretnének ajándékba, vagy pedig javasolt utánajárni azoknak a fejlesztőjátékoknak, amelyek egyrészt hosszabb távon is kiszolgálják a gyerkőcöt, másrészt közben folyamatosan okosítják is.

Számtalan fejlesztőjáték egy helyen

Ajánlott végigböngészni a BestMarkt webáruház ajándék bébijátékait, ahol számos szempont szerint szűkíthetjük tovább keresésünket. Az olyan befutott babatermékek és játékok gyártói mellett, mint a Fisher Price, Mattel, Clementoni, már temérdek új cég bébijátékai érhetők el a piacon, melyeket azért is érdemes átnézni, mert sok újdonság is fellelhető már.

A kategóriaoldal ügyesen megoldja, hogy a játékok típusa szerint is lehet csoportosítani a termékeket, így ha tudjuk, hogy konkrétan milyen fajta kikapcsolódást szeretnénk a gyereknek és a szülőknek, akkor ez nagy segítséget jelent. Nagyon népszerűek a különféle zenedobozok, zenélő plüssök és egyéb kis zongorák, játékok, de ha lehet, mindenképpen hallgassuk meg előtte, nehogy ellenkező hatást érjünk el, és a szülők agyára menjen a játék.

Figyeljünk, hogy mindig a gyermek életkorának megfelelően válasszunk, lehetőleg minél nagyobb darabot, amelyet, ha szájába vesz, nem tud szétrágni. Ebben a hónapokra lebontott korosztály szerinti szűkítő tud segíteni a BestMarkt vonatkozó oldalán.

Bébijátékok a koordinációs és finommotorikus készségek képzésére

Egy újszülött babának eleinte csak a külvilág szemmel való feltérképezésével telnek a napjai. Ilyenkor egy zenélő körforgó a babaágy fölé már nagy változást fog hozni az életében. Utána a csörgők, rágókák, babaágyra felrögzíthető kisebb mozgatható formák jelenthetik az újabb lépcsőt a fejlődése létráján.

Amikor már jól tudja használni a kezét, rendkívül nagy ugrást fognak jelenteni a különféle formabedobó játékok, mint pl. az Eichhorn piramisa, ahol egy piramis alakzatba kell bedobálni a különböző geometriai formájú lyukakon az azonos formájú műanyagokat. Nagy találmány a puha foglalkoztató füzet, amelyben a legkülönfélébb textilekkel varrnak meg állatokat, növényeket, sokszor egy egész történetet.

Mindezekkel a játékokkal a kisbabának egyszerre fejlődnek különböző agyi területei, amelyek aztán lehetővé teszik a soron következő témák kiismerését, megtanulását.

A sokoldalú fejlesztő szőnyegek

Szintén sokrétű nevelést és agyi terület formálást nyújt a fejlesztő szőnyeg, amibe különböző színeket, kontrasztos mintákat, anyagokat varrnak, és a menni még nem igazán tudó kisgyermek hosszú órákat eltöltve, saját magát fejlesztve képes általa a tanulásra, miközben időnként pihen is.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hasznos tudnivalók a 2023. évi szja-bevallásokkal kapcsolatban

A 2023. évi szja-bevallás benyújtására már kevesebb mint két hét áll a...

Elkészült a visegrádi országok családnévszótára

Az ELTE BTK névkutató munkatársainak közreműködésével megvalósult kiadványban négy ország leggyakoribb családnevei...

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak...

Informatikai pályaorientációs napon segítik az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika...