kedd , 18 június 2024
Kezdőlap Tippek Elegáns kerti burkolat térkövekből
Tippek

Elegáns kerti burkolat térkövekből

228
térkő gránitkő téglakő barabástéglakő

A kerti felületek burkolására használt térkövek népszerűsége a széles termékválasztékban, az anyag rendkívüli tartósságában, valamint a burkolat alatt rejlő közművek javítása esetén a könnyű bonthatóságban és visszaépíthetőségben rejlik.

A vegyes színekben és formákban, valamint különböző vastagságokban kapható, és változatos mintákban rakható térkövek jól helyettesíthetik az unalmas és szürke betonfelületeket, és izgalmas megoldások kivitelezésére is alkalmasak.

Szinte minden környezethez létezik ma már stílusban hozzáillő térkő, így minden építtető megtalálhatja a számára leginkább tetsző megoldást. A jól ismert megjelenésű termékek mellett van azonban a térköveknek egy különleges típusa, amely előállításának speciális, szabadalmaztatott technológiája és színei révén a természetes gránitra hasonlít. Ismerje meg a Barabás Téglakő Kft. kínálatában kapható Elegante gránitkövet és válassza ezt a stílusos, elegáns követ otthonába!

Egyedülálló megjelenés térkövekkel

Építkezés, felújítás esetén is arra törekszünk, hogy a ház körüli járdák, teraszok, illetve más, gyakran használt járófelületek csapadékos időben minél előbb használhatók legyenek, vagyis szilárd burkolatot kapjanak. Hagyományosan a felületek betonozásával érhetjük ezt el, azonban egyrészt a betonfelületek szürkesége unalmassá, egyhangúvá teszi a környezetet, másrészt nem megfelelő minőségű kivitelezés esetén eredeti célját sem éri el.

A repedezett, málló felületek javítása sok esetben csak költséges bontással és újrabetonozással lehetséges, és még ekkor sincs garancia a tartósságára.

Esztétikailag és időtállóság szempontjából is a legjobb megoldást a változatos színű és formájú térkövek nyújtják, amelyekkel egyedi megjelenést kölcsönözhetünk a kültéri felületeknek.

A kombikövek előnyei

A kombikövek egyszerű formájú, ezáltal jól variálható egységes magasságú és árnyalatú térkövek, amelyek a gyártók kínálatában többféle méretben is elérhetőek. Rendszerint egy termék 3-5 eltérő méretből áll, amelyek vagy egymás többszörösei vagy egyik oldaluk azonos méretű, ezáltal a kövek véletlenszerű lerakása változatos, mégis harmonikus összhatást eredményez.

A gránithatású kombikövek használatával rendkívül látványos, időtálló felületek hozhatóak létre. A 6 cm vastagságú térkő minden olyan felületre alkalmas, amely jellemzően gyalogos- és személygépkocsi-forgalomra tervezett, így teraszok, előkertek térburkolatainak építésére, télikertek burkolására, árkádok és belső udvarok tereinek díszítő burkolataként javasolt.

Lépcső építése térkőből

A telken belüli szinteltérések áthidalására az egyik leggyakrabban használt megoldás a lépcső. Készülhet fából, vagy ha tartósabb megoldásban gondolkodunk, betonból, ugyanakkor az udvarunk egységét csak az teszi igazán teljessé, ha az udvaron használt térkövekkel burkoljuk a lépcsőt is.

Ez bár ez kivitelezhető, azonban nagy tapasztalatot igénylő, időigényes munkafolyamat. Szerencsére léteznek ma már olyan, előregyártott, kész blokklépcsők is, amelyekkel kiváltható a lépcsők térkövekkel való burkolása és beépítésük a helyszínen egyszerűen megoldható. Ezeket a lépcsőelemeket a gyártók rendszerint a térkövekhez igazodó szín- és felületkialakításokkal készítik, így például már az Elegante gránitkőhöz passzoló blokklépcső is elérhető a Barabás Téglakő kínálatában.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Különleges italok időutazáshoz

Vannak olyan időutazások, amelyekhez mindenképpen kijár néhány különleges ital. A cikkben ezeket...

Hogyan zajlott a füstölés régen és most?

Amikor nagyon régen az ősember a húsdarabot beleejtette a tűzbe, akkor még...

Kerti ülőgarnitúra a kényelmes kültéri pihenésért

Nincs annál jobb érzés, mint amikor a jó idő beköszöntével kiülhetünk a...

A szúnyogháló ajtó csappanytú a nyíló szúnyogháló ajtó egyik elengedhetetlen alkatrésze

Ahogy beköszönt a jó idő, egyre hosszabb ideig hagyjuk nyitva az ablakokat...