kedd , 28 május 2024
Kezdőlap Gazdaság Ipari gumiabroncs ipari teljesítménnyel!
Gazdaság

Ipari gumiabroncs ipari teljesítménnyel!

161
ipari gumi gumiabroncs mezőgazdaság

A különböző munkagépekhez, ipari járművekhez elengedhetetlenek a megfelelő abroncsok. Ezek a gépezetek már önmagukban tiszteletet parancsolnak, de a rajtuk lévő gumiabroncs sem hasonlítható össze a többi átlagos gumival. A nagy teljesítményű járművekhez nagy teherbírású abroncsokra van szükség.

Mégis miben más egy ipari gumiabroncs?

Ma már ipari gumi egyszerűen beszerezhető például a Gumiflex oldalán. Azonban fontos arra is odafigyelni, hogy nem mindegy, melyikre esik végül a választásunk. Ahány munkagép, legalább annyi változat érhető el, és akkor még nem vettük számításba az időjárást, az évszakot és a körülményeket, ahol a feladatot el kell végezni. Az ipari gumik esetében már ránézésre is látszik a különbség a hagyományos, személygépjárművekhez való abroncsokhoz képest.

Azonban nem (csak) a méret a lényeg. Önmagában az nem elég, hogy az ipari abroncsok sokkal nagyobbak, mint az átlagos változatok. Itt több tonnás járműveket kell megmozgatni, eljuttatni egyik pontból a másikba, és akkor még erre jön rá a szállított anyag vagy éppen az a terhelés, ami a munka miatt nehezedik a gépezetre. Ezeknek is ellen kell állnia az ipari gumiabroncsnak. Az összetétele is sokkal keményebb, strapabíróbb, mint a kisebb gumik esetében. A mintázat is erős eltérést mutat: nagyobb és mélyebb barázdák jellemzik, hogy a laza talajon is könnyebben tudjon megkapaszkodni például egy mezőgazdasági jármű.

A körülményekre is fel kell készülni: teljesen más abroncsra van szükség egy olyan gép esetében, amit aszfalton használnak. Ott kevesebb és kisebb barázdák találhatóak, mivel a tapadáson lesz a hangsúly, hogy minél nagyobb felület érintkezzen a talajjal. Fontos, hogy a strapabíró kialakítás ellenére is idővel elhasználódnak az ipari abroncsok, ezért ajánlott minden projekt előtt alaposan megvizsgálni az állapotukat és rendelni egy új szettet, ha már erősen elkopott a jelenlegi.

Minden gépre megtalálhatjuk az ideális abroncsot

Kisebb mobil darukra, munkagépekre találhatunk nem forgásirányos mintázatú abroncsot is, amelyek közúton és terepen is jól teljesítenek. Teleszkópos rakodóra, árokásóra már erősebb oldalfalú gumira van szükség, amelyeken széles bordák találhatóak. Extra széles és extra mély bordázatú abroncs a nagy mezőgazdasági gépekre kell, amelyek vizes, nedves talajon is el kell, hogy tudják végezni az adott feladatot.

Külön pótkocsikra, bálázókhoz és takarmánybetakarítókhoz is találhatunk olyan gumit, amit szántóföldi és közúti szállításra terveztek.

Fontos az alapos tájékozódás

Egy adott feladathoz és géphez is többféle abroncsot találhatunk. Ezért is ajánlott vásárlás előtt felvenni a kapcsolatot egy szakemberrel, aki segít nekünk eligazodni az ipari, mezőgazdasági gumik területén. Érdemes itt is elkerülni a “minél olcsóbb megoldásokat”, mivel azok teljesítménye erősen megkérdőjelezhető.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

A mérnöki, programozói és orvosi pályát tartják legvonzóbbnak az egyetemisták

Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a STEM, azaz a...

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider...

Egy magyar sajtmárka hihetetlen világsikerei

A végéhez ért minden idők talán legnagyobb magyar élelmiszermárka-kampánya a Közel-Keleten, mely...

35 budapesti tanuló állhatott dobogóra a Szakma Sztár Fesztiválon

Három szakmában mindhárom érmet budapesti versenyzők vihették haza az ország legnagyobb szakmai...