hétfő , 6 május 2024
Kezdőlap Tippek A kétszárnyú műanyag ajtó egy igazán elegáns választás
Tippek

A kétszárnyú műanyag ajtó egy igazán elegáns választás

84
kétszárnyú bejárati ajtó

A bejárati ajtó az egyik legfontosabb kiegészítője, berendezése minden egyes épületnek és otthonnak. Ez az első dolog, amit minden vendég meglát. Sok esetben el lehet ez alapján dönteni, hogy egy valóban elegáns, stílusos, esztétikus otthonba érkezünk-e. Ma már olyan kialakítással is találkozhatunk, mint a kétszárnyú műanyag ajtó.

Biztos választás a legtöbb otthon esetében

Annyi biztos, hogy az RS Ablak műanyag bejárati ajtóival nem fogunk mellélőni. De ha az elérhető legjobb, leghatékonyabb kialakítást keressük, akkor mindenképpen a kétszárnyú változat mellett érdemes letenni a voksunkat. Egyáltalán ne tántorítson el minket az, hogy műanyagról van szó. Ma már abszolút tévhitnek számít, hogy ez az anyag csak egy-két színben érhető el. Napjainkban már könnyedén választhatunk színes műanyag nyílászárót is, ami tökéletesen fog illeszkedni az ingatlan hangulatához.

A kétszárnyú bejárati ajtó is tökéletesen mutat, ha színes, így ezt mindenképpen mérlegelni kell a tervezés során. A legenda szerint azért terjedtek el a sokszínű nyílászárók, hogy a kocsmából hazafelé igyekvő, kicsit kapatos férfiak könnyebben találják meg otthonukat, ne pedig valamelyik szomszédhoz tévedjenek be. Ez még akár teljes mértékben hihető is lehet, hisz mindenkinek van egy olyan ismerőse, akivel már hasonló eset megtörtént még napjainkban is.

Egy másik legenda szerint Viktória királynő halála után jött egy rendelet, hogy a birodalom teljes területén feketére kell festeni a bejárati ajtókat a gyász kifejezésére. A szabadságszerető írek ezzel a döntéssel nem igazán értettek egyet, ezért mindenféle színre festették a nyílászárókat, csak éppen feketére nem. Az, hogy melyik igaz, melyik nem, nem lehet tudni, de az biztos, hogy a színes bejárati ajtó nagyot tud dobni az egész épület megjelenésén.

A kétszárnyú bejárati ajtó előnyei

Mindenképpen érdemes megemlíteni azt, hogy sokkal szélesebbre lehet kinyitni, mint egy hagyományos ajtót. Ha felújítás zajlik vagy költözünk, esetleg egy új bútort vásároltunk, akkor sokkal könnyebben lehet ki- és bepakolni a házba. A színekkel is lehet játszadozni: választhatunk meleg, hideg és semleges színeket is, továbbá arra is figyelhetünk, hogy ezek harmonizáljanak egymással. A dekorfóliázással az egészet még jobban feldobhatjuk.

Tágas, nagy belmagasságú lakásokhoz ideális választás

Kétszárnyú bejárati ajtókkal több esetben is találkozhatunk. Polgári lakásokban, régebbi társasházakban gyakori megoldásnak számítanak. A régi parasztházaknál is található kétszárnyú bejárati ajtó. Az is megoldható, hogy a jelenlegi, normál változatot cseréljük le kétszárnyúra. Ehhez csupán a megfelelő szakembert kell megkeresni, aki felméri a helyszín adottságait, megtalálja az elérhető lehetőségeket, és a kivitelezést is meg tudja oldani.

A kétszárnyú műanyag bejárati ajtónak számtalan előnye van a többi kialakításhoz képest.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hazánkba is megérkezett az új streetwear márka

A streetwear stílusirányzat mindig is több volt annál, mint hogy nagy márkák...

Hogyan lehetsz ingatlanközvetítő?

Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek is érdeklődnek az ingatlanközvetítő szakma iránt. Van, aki...

Miből ismerhető fel, ha kutyánk allergiás?

Bármennyire is szomorú, a kutyusok éppúgy allergiásak lehetnek, mint mi emberek. Ennek...

Nagy szerelmi útmutató a Kos csillagjegyűekhez: hogyan szerezd meg és tedd boldoggá?

A párkeresés, randizás egy izgalmas dolog, ugyanakkor rengeteg a kérdőjel: vajon hogyan...