szombat , 27 április 2024
Kezdőlap Gazdaság Új napelemparkot helyeztek üzembe a Hödlmayrnél Győrben
Gazdaság

Új napelemparkot helyeztek üzembe a Hödlmayrnél Győrben

138
Hödlmayr napelempark győr

Új napelemparkot helyezett üzembe a Hödlmayr Győrben, ami a járműlogisztikai vállalat következtesen végrehajtott fenntarthatósági stratégiájának újabb állomása. A beruházás következtében az éves áramfelhasználás 35 százalékát megújuló energiaforrásokból tudják fedezni, és éves szinten 60 tonnával csökkentik a széndioxid-kibocsátást.

„Összesen 374 napelemet helyeztünk el a Szérűskert úti telephelyünkön található ′A′ épület tetején, ami 901 négyzetméternyi napelemnek felel meg” – mondta el Iván György, a Hödlmayr Magyarország Kft. ügyvezetője. „A projekt megvalósítása mögött 18 havi munka rejlik, amely két hónapnyi építést, valamint rengeteg adminisztrációt és bürokráciát rejt magában. Annál inkább örvendetes, hogy napelemrendszerünk végre megkezdheti működését. Hatalmas köszönet illet minden olyan résztvevőt, aki hozzájárult ahhoz, hogy letehessük ezt a rendkívül fontos mérföldkövet” – tette hozzá az ügyvezető.

A napelemrendszer üzembe helyezése és a vállalati irodaépületek fűtésrendszerének korszerűsítése két olyan alapvető intézkedés, amelyek a Hödlmayr környezeti mérlegének javítását szolgálják.  2030-ig minden raktárépület széndioxid-kibocsátásmentesen kell működjön. Ezen célkitűzés megvalósításának egyik legfontosabb elemét képezik a napelemrendszerek. Jelenleg három napelempark üzemel a nemzetközi Hödlmayr-csoport telephelyein. 2024 első negyedévében az ausztriai Schwertbergben egy újabb 6 MWp kapacitású napelem-együttes kezdi meg működését, és további projektek előkészítése is folyamatban van.

A Hödlmayr fenntarthatósági célkitűzéseinek részleteiről itt érhetők el információk: https://www.hoedlmayr.com/hu/fenntarthatosag/attekintes

napelempark győr Hödlmayr


Hödlmayr Hungária Logistics Kft.

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. a Hödlmayr International AG száz százalékos tulajdonában lévő magyar leányvállalat, amely jelenleg 234 főt foglalkoztat. Járműflottája 67 speciális autószállító járműből áll. Győri telephelyén 13.300 jármű tárolására alkalmas raktárkapacitással és külön parkolóházzal rendelkezik. A Hödlmayr magyar leányvállalatának árbevétele 2023-ban mintegy 70 millió eurót tett ki.

Hödlmayr International AG

A Hödlmayr International AG nemzetközileg tevékenykedő, elsősorban járművek szállításával foglalkozó osztrák családi vállalat, amelynek központja az ausztriai Schwertbergben található. A vállalat az ellátási lánc teljes hosszában végez tevékenységet: a járműveknek a gyárban vagy a kikötőben történő átvételétől a gépjármű-kereskedőkhöz vagy a járműflotta-tulajdonosokhoz történő kiszállításig. Évente 1,9 millió járművet továbbítanak. A Hödlmayr International AG és leányvállalatai 16 országban 1.700 dolgozót foglalkoztatnak. A csoport összesen 600 speciális járműszállítóval, 24 irányvonattal, valamint kb. 55 ezer jármű elhelyezésére alkalmas raktárfelülettel rendelkezik. A vállalat forgalma az elmúlt évben 400 millió euró volt.



Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Tanműhely nyílt a jövő villanyszerelőinek Tatabányán

Immár a kilencedik helyszínnel bővül az E.ON országos tanműhely-hálózata a jövő villanyszerelőinek...

Kapacitásbővítés a München és Debrecen közötti Lufthansa járatokon

A BMW Group debreceni gyára és a Lufthansa együttműködése révén kapacitás bővítés...

BMW Group – Rimac Technology hosszútávú partnerség

A BMW Group és a horvátországi központú Rimac Technology hosszútávú partnerséget jelent...

Júniusban indul a közvetlen Kanton-Budapest járat

Június 27-től a China Southern Airlines heti négyszer közlekedő járatot indít Kantonba,...