hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Hogyan lehetsz ingatlanközvetítő?
Tippek

Hogyan lehetsz ingatlanközvetítő?

102
ingatlanközvetítő

Nemcsak fiatalok, hanem idősebbek is érdeklődnek az ingatlanközvetítő szakma iránt. Van, aki nyugdíjasként, van, aki mellékállásban szeretné végezni ezt a tevékenységet. Számukra is jó hír, hogy a végzettség felnőttképzési intézményben is megszerezhető!

Többek közt az Alfakapos.hu ingatlanközvetítő online tanfolyama érdemel figyelmet, hiszen itt részletfizetési lehetőséggel, ajándék önfejlesztő tréninggel és egyéb kedvezményekkel is kedveskednek a jelentkezőknek.

Mit kell tudni a szakképesítést adó ingatlanközvetítő tanfolyamról?

A tanfolyam teljes egészében online végezhető, a beiratkozók kapnak egy órarendet, és a megbeszélt időpontban részt kell venniük az online órákon. Érdemes valóban leülni ilyenkor a gép elé, mert az oktatóktól kérdezni is lehet, ha valami nem érthető.

Egyébként a felvételek elérhetőek maradnak a vizsga végéig, így azokat utólag bármikor meg lehet tekinteni. Ez is nagy segítség: az oktatók mindent megtesznek, hogy mindenkinek sikerüljön megszereznie a bizonyítványt.

A belépéshez szükséges kódot e-mailben küldik meg. Laptop és stabil internetkapcsolat is szükséges a részvételhez.

Az ingatlanközvetítő tanfolyam esetében előfeltétel még az érettségi megléte. A feladat ugyanis elég összetett lesz majd, és a tantárgyak között is van olyan, amit kissé nehezebb lehet elsajátítani.

Milyen tantárgyak vannak?

A képzési tematika igen sokrétű. Íme, néhány fontosabb tantárgy:

  • Jogi ismeretek
  • Műszaki ismeretek
  • Gazdasági ismeretek
  • Az ingatlanközvetítés alapjai

Emellett értékesítést, marketinget és kommunikációs ismereteket is tanítanak, hiszen ezekre kimondottan szüksége van egy ingatlanközvetítőnek. A portfólió elkészítéséhez is segítséget nyújtanak az oktatók: lesz Ingatlanközvetítő gyakorlati ismeretek nevű tantárgy is. A képzés 240 órás, és körülbelül 3 hónap alatt teljesíthető.

Mit kell tudni a vizsgáról?

A képzőintézmény a tanfolyam befejezését követően kiállít egy tanúsítványt, ami azt igazolja, hogy részt vettünk az órákon. Ez azonban nem lesz elegendő a munkavállaláshoz.

A megszerzett tudásról egy független vizsgabizottság előtt kell számot adni: a jelentkezőknek az akkreditált vizsgaközpontok egyikében kell megmérettetniük magukat.

A vizsgának két része van: írásbeli rész, ahol teszt, esszé és számítási feladat is lesz, továbbá vár még a tanulókra egy projektfeladat, ahol az előzetesen elkészített piaci összehasonlító értékbecslési szakvéleményt kell bemutatni és a kérdésekre válaszolni.

Hol lehet elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Az ingatlanközvetítők nagyon keresettek manapság: nemcsak lakóépületek értékesítésében tudnak segíteni, bár leginkább ekkor keresik fel őket.

Bérlés esetén is szakszerűen tudnak eljárni, ismerik a vonatkozó törvényeket, az ingatlanpiac helyzetét. Lehet jelentkezni irodákba, de akár önálló vállalkozást is lehet indítani, ha megvan a bizonyítvány.

További információkért érdemes felkeresni az Alfakapos.hu oldalát, ahol a szervezők minden kérdésre tudnak válaszolni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Tanfolyamok a szépészet terén

A szépség, a harmónia az, amit minden ember keres a világban –...

Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?

A tehertaxi, amit szoktak bútortaxiként is nevezni, egy egyre felkapottabb szolgáltatás a...

Így őrizd meg az ékszereid ragyogását!

Azzal kapcsolatban számos tanácsot kapunk, hogy milyen ékszereket érdemes beszerezni. Arról azonban...

Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!

Aki el szeretne menekülni ma a világ zaja elől, elmehet például túrázni...