szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Az álomesküvő sikere a témaválasztáson múlik
Tippek

Az álomesküvő sikere a témaválasztáson múlik

65
rendezvényszék álomesküvő

Egy esküvő legyen különleges és emlékezetes. Sokan gondolják, hogy a titok a részletekben rejlik, azonban a szervezés a kezdetektől fogva körültekintést igényel. A legfontosabb, hogy a párnak tökéletesen teljen a Nagy Nap, és a vendégek is jól érezzék magukat.

Első lépésként ugyan a helyszínt szokták fejvesztve lefoglalni, mégis megfontoltabban javasolt nekiállni. Ha már adott egy körülbelüli létszám, akkor érdemes egy témát választani, ami meghatározó lesz az esküvő napján. Ez nemcsak a szervezésben fog sokat segíteni, hanem még élvezhetőbbé teszi az eseményt.

A téma lelke a dekoráció, de nem szabad megfeledkezni a berendezésről sem. A díszítés sikere az öltöztetett bútorokon múlik. Javasolt elegáns, szinte mindenhova illő darabokat használni, így változtatás esetén sem jelentenek majd gondot a dekorelemek. Egy egyszerűnek tűnő szék esetében például a klasszikusabbak közül érdemes választani, mint a Dublino-nál kapható Chiavari rendezvényszék.

Mi legyen a Nagy Nap témája?

A legtöbben csak egy színt szoktak témaként kiválasztani, amitől máris izgalmasabbá tehetik az esküvőt. Ennél azonban sokkal nagyobb dolgokban is lehet gondolkodni.

A különböző stílusokon felül dönthetnek amellett is, hogy akár kedvenc filmjüket veszik alapul, de egy fantáziavilág megtestesítése is jó ötlet. Bohém, klasszikus, elegáns, varázsvilág, kalózok vagy tündérmese? A lényeg, hogy a Nagy Nap különleges és emlékezetes legyen.

Akármennyire is nem a vendégek az elsők az esküvőn, mégis figyelembe kell venni valamilyen szinten az ő igényeiket is. A cél, hogy mindenki jól érezze magát, hiszen a násznép is hozzájárul az esküvő hangulatához. A témát ugyan a pár választja ki, de a szervezés alatt érdemes ügyelni, hogy legalább egy kicsit a meghívottak is azonosulni tudjanak a hangulattal.

Nemcsak a dekorációt lehet a témához igazítani, hanem az ételeket, a fotózás és felszolgálás stílusát, a zenét, gyakorlatilag mindent. A helyszín kiválasztása kritikus, de nem lehetetlen! A programokat, játékokat is érdemes a téma alapján meghatározni, akár teljesen újakat kitalálni, elrugaszkodni a megszokottól.

Amik elkerülik a figyelmet

Egy esküvőszervező leveszi a terhet a pár válláról, sokan mégis jobban szeretik maguknak megszervezni a Nagy Napot. A tervezés és témaválasztás után a továbbhaladáshoz át kell gondolni minden jelentéktelennek tűnő részletet.

Nem szabad megfeledkezni a legkisebbekről sem. A gyerekeknek akár egy állítható magasságú asztal is szóba jöhet, hogy ők is apró felnőttként élvezhessék az esküvőt. A megválaszolandó kérdések tárháza végtelen egy ilyen rendezvény esetében. Stresszes feladat megtalálni a tökéletes helyszínt, fotóst, dekoratőrt, kiválasztani az ételeket, a tortát és még sok mindent.

Az odavezető út

Egy jól kiválasztott téma különlegessé varázsolja az esküvőt. A tervezésbe érdemes időt és energiát fektetni, hogy a Nagy Napot ne ronthassák el a váratlan meglepetések.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ásó, kapa, nagyharang, avagy ötletes eljegyzési ajándékok az ifjú párnak

Az ifjú párt jellemzően csak az esküvőn szokás meglepni a nászajándékkal, azonban...

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

A radiátor színe olykor meghatározó lehet: segít, hogy a helyiség kiemelkedő elemévé...

Milyen előnyöket kínál egy cateringcég a rendezvények lebonyolításában?

A céges rendezvények szervezése kellő tapasztalat és kapcsolatok hiányában bonyolult feladat lehet,...

Érdekességek a fehér és a szürke lovak kapcsán

Kevésbé közismert tény, hogy a genetikailag fehér lovak pigmentálatlan, rózsaszínű bőrrel rendelkeznek....