szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Egészség Vajon mennyiben segíthet a lelki problémákon a mellplasztika?
Egészség

Vajon mennyiben segíthet a lelki problémákon a mellplasztika?

96
mellplasztika műtét

A nők különböző okokból döntenek a mellplasztika mellett. A többség esztétikusabb külsőre vágyik, de vannak, akik önbizalomhiány, a test arányainak korrigálása, vagy akár orvosi problémák miatt választják ezt a beavatkozást.

Míg a fizikai változások azonnal láthatóak, a műtét pszichológiai hatásai sokkal összetettebbek és mélyrehatóbbak lehetnek. Az Aesthetica Orvosi Központban a mellplasztika műtéteket profi sebészek végzik, és tapasztalataik alapján elmondható, hogy a műtétet követően javul a páciens saját megítélése. Tekintsük át, hogy milyen érzésekkel indulnak neki a nők a kezelésnek, és hogyan változtathatja meg életüket a műtét!

Szépségideálok befolyása

A mell a női test egyik legjelentősebb szimbóluma, amelyhez számos társadalmi és kulturális jelentés kapcsolódik. A nők számára a melleik nem csupán fizikai testrészek, hanem identitásuk és önértékelésük fontos elemei is. Emiatt a mellek formája, mérete és kinézete gyakran nagy hatással van a nők magabiztosságára és önképére.

A mellplasztikai műtétek előtt a páciensek gyakran szenvednek alacsony önértékeléstől, önbizalomhiánytól és elégedetlenségtől a testükkel kapcsolatban. Ezen érzések mögött általában az a vágy húzódik meg, hogy jobban illeszkedjenek a társadalom által idealizált testképhez. A média és a divatipar által közvetített szépségideálok erősen befolyásolják a nők önértékelését, és sokan úgy gondolják, hogy csak a „tökéletes” test elérése által nyerhetnek elfogadást és szeretetet.

Miért változtatnánk?

Bármely életkorban előfordulhat, hogy nem vagyunk elégedettek magunkkal. Fiatalon a mell formája, mérete okozhat önbecsülési zavart, a kor előrehaladtával pedig a bőr rugalmasságának változása miatt, a megereszkedett mellek okozhatnak problémát. De előfordul, hogy a mell túlzottan nagy mérete egészségünket veszélyezteti, így csökkentésük fontos szempont.

A szülést követően megváltozott hormonszint miatt sok fiatal anyuka érzi testét taszítónak. A szoptatás vagy erőteljes fogyás miatti újra formázásra szoruló melleken sokat segíthet a mellfelvarrás, mellbimbó plasztika vagy a mellnagyobbítás implantátum segítségével.

A mellplasztikát követően

Azok a nők, akik a műtétet követően elégedettek a mellük méretével és formájával, gyakran tapasztalnak megnövekedett önbizalmat. Ezenkívül a fizikai kényelmetlenségek, például a hát- és nyakfájás, valamint a bőr irritációja is csökkenhet, ami további pozitív hatással van a mindennapi életre. A mellplasztika után sok nő arról számol be, hogy javult a szexuális életük és a párkapcsolati elégedettség is.

Ahhoz, hogy valóban látványos és maradandó eredményeket érjünk el, mindenképpen megbízható plasztikai sebész által végzett beavatkozást kell választanunk. Emellett pedig az orvosi utasítások betartására is szükség van, ami akár több hónapos, a megszokottól eltérő életmódot igényel. Mindezekre lelkileg érdemes időben felkészülni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nővérhívó rendszer kiépítésével támogatta a Hankook a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat

Dolgozói kezdeményezésre támogatta a Hankook Tire Magyarország Kft. a nővérhívó rendszer kiépítését...

A munkahelyek kialakítása hat a mentális egészségre

A munkahelyi környezet mentális egészségre gyakorolt hatása rendkívül fontos tényező. A Skanska...

Miért tanácsos kerülni az ultrafeldolgozott élelmiszereket?

Egy friss kutatás eredményei szerint veszélyesek lehetnek az ultrafeldolgozott élelmiszerek. Ezek közé...

A Kék Zónák legendája, avagy a hosszú élet titka

Természetesen a köztudatban rengeteg mítosz terjed. Nem hiába olyan népszerűek, az emberek...