kedd , 22 október 2024
Kezdőlap Család Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz
Család

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

140
Mit kezdjünk az akaratossággal könyv

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? – Pszichológiai útmutató + dacszelídítő mesék című könyve átfogó segítséget nyújt a szülőknek a dackorszak kihívásainak kezeléséhez. A könyv nem csupán elméleti fejtegetéseket tartalmaz, de praktikus tanácsokat, izgalmas meséket és játékos ötleteket is, amelyek hatékonyabbá teszik a szülő-gyerek kommunikációt és a mindennapi konfliktusok megoldását.

A szerzők bemutatják a dackorszak jellemzőit, kitérve a mögöttes pszichológiai okokra és a gyermekek ebben a korban tapasztalható érzelmi változásokra. Ezzel párhuzamosan tanácsokat adnak a szülőknek a hatékony fegyelmezéshez, a dühkitörések kezeléséhez és a gyermeki önállóság támogatásához.

A Mit kezdjünk az akaratossággal? nem csak a problémákra fókuszál, de hangsúlyt fektet a megelőzésre is. A szerzők tanácsokat adnak a harmonikus családi légkör megteremtéséhez, a minőségi időtöltéshez és a gyermeki önbecsülés erősítéséhez. A könyv kiemeli a következetes nevelés fontosságát, és arra ösztönzi a szülőket, hogy türelemmel és megértéssel forduljanak a dackorszak kihívásaihoz.

A könyvben szereplő dacszelídítő mesék játékos formában mutatnak be lehetséges konfliktushelyzeteket és megoldási stratégiákat. A mesék szereplői olyan problémákkal küzdenek, mint a makacsság, a dühkitörés vagy a testvérféltékenység, és a történetek végén mindig megtalálják a harmonikus megoldást. A mesékhez kapcsolódó játékos ötletek pedig segítenek a gyerekeknek a tanultak begyakorlásában és a konfliktuskezelési készségek fejlesztésében.

A Mit kezdjünk az akaratossággal? mindazoknak ajánlott, akik:

  • Szeretnének jobban megérteni a dackorszak jellemzőit és a mögöttes okokat
  • Hatékonyabbá szeretnék tenni a szülő-gyerek kommunikációt
  • Praktikus tanácsokat keresnek a dühkitörések kezeléséhez és a fegyelmezéshez
  • Szeretnék támogatni gyermekeik önállóságát és önbecsülését
  • Játékos formában szeretnék tanítani gyermekeiknek a konfliktuskezelési készségeket

A könyv a Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg, és a Kulcslyuk Könyvtár sorozat tagja. A kiadó elkötelezett a szülői nevelést támogató könyvek kiadása iránt, és olyan kiadványokat jelentet meg, amelyek segítenek a szülőknek a harmonikus családi légkör megteremtésében és a gyermekek boldog fejlődésében.

A szerzőkről:

  • Deliága Éva: Pszichológus, aki több mint 20 éve dolgozik gyerekekkel és családokkal. Számos publikációja, előadása és workshopja van a gyermeknevelés, a családi dinamika és a gyermekpszichológia témájában.
  • Lovász Hajnalka: Pedagógus és gyermeknevelési tanácsadó, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a kisgyermekek nevelésében és fejlesztésében. Számos oktatási programot és játékos foglalkozást dolgozott ki a dackorszakban lévő gyerekek számára.

A Mit kezdjünk az akaratossággal? értékes forrás a szülők számára, akik szeretnének jobban megérteni a dackorszak kihívásait és hatékonyan kezelni a mindennapi konfliktusokat. A könyv praktikus tanácsai, izgalmas meséi és játékos ötletei hatékonyabbá teszik a szülő-gyerek kommunikációt, és segítenek a harmonikus családi légkör megteremtésében. A könyv nem ígér csodákat, de hasznos útmutatást nyújt a szülőknek a dackorszak kihívásainak hatékonyabb kezeléséhez és a gyermekek boldog fejlődésének támogatásához.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A láthatatlan fonal – szívmelengető mese a szeretetről és az elválásról

Patrice Karst A láthatatlan fonal című meséje egy olyan történet, amely megérinti...

Meleg plédet vagy ágytakarót keresel, de nem tudod, mi alapján dönts?

Amikor egy puha, meleg plédet magunkra terítünk, egyfajta biztonságban érezzük magunkat. Nemcsak...

Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen

Ambrus Éva könyve, az Anya, kérek még! egy igazi kincsbánya minden olyan...

Apakulcs – Hogyan kapcsolódjunk a gyermekünkhöz?

Egy apa és fia különleges kapcsolata Süveges Gergő, a hazai irodalom egyik...