szerda , 24 július 2024
Kezdőlap Család Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz
Család

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

79
Mit kezdjünk az akaratossággal könyv

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? – Pszichológiai útmutató + dacszelídítő mesék című könyve átfogó segítséget nyújt a szülőknek a dackorszak kihívásainak kezeléséhez. A könyv nem csupán elméleti fejtegetéseket tartalmaz, de praktikus tanácsokat, izgalmas meséket és játékos ötleteket is, amelyek hatékonyabbá teszik a szülő-gyerek kommunikációt és a mindennapi konfliktusok megoldását.

A szerzők bemutatják a dackorszak jellemzőit, kitérve a mögöttes pszichológiai okokra és a gyermekek ebben a korban tapasztalható érzelmi változásokra. Ezzel párhuzamosan tanácsokat adnak a szülőknek a hatékony fegyelmezéshez, a dühkitörések kezeléséhez és a gyermeki önállóság támogatásához.

A Mit kezdjünk az akaratossággal? nem csak a problémákra fókuszál, de hangsúlyt fektet a megelőzésre is. A szerzők tanácsokat adnak a harmonikus családi légkör megteremtéséhez, a minőségi időtöltéshez és a gyermeki önbecsülés erősítéséhez. A könyv kiemeli a következetes nevelés fontosságát, és arra ösztönzi a szülőket, hogy türelemmel és megértéssel forduljanak a dackorszak kihívásaihoz.

A könyvben szereplő dacszelídítő mesék játékos formában mutatnak be lehetséges konfliktushelyzeteket és megoldási stratégiákat. A mesék szereplői olyan problémákkal küzdenek, mint a makacsság, a dühkitörés vagy a testvérféltékenység, és a történetek végén mindig megtalálják a harmonikus megoldást. A mesékhez kapcsolódó játékos ötletek pedig segítenek a gyerekeknek a tanultak begyakorlásában és a konfliktuskezelési készségek fejlesztésében.

A Mit kezdjünk az akaratossággal? mindazoknak ajánlott, akik:

  • Szeretnének jobban megérteni a dackorszak jellemzőit és a mögöttes okokat
  • Hatékonyabbá szeretnék tenni a szülő-gyerek kommunikációt
  • Praktikus tanácsokat keresnek a dühkitörések kezeléséhez és a fegyelmezéshez
  • Szeretnék támogatni gyermekeik önállóságát és önbecsülését
  • Játékos formában szeretnék tanítani gyermekeiknek a konfliktuskezelési készségeket

A könyv a Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg, és a Kulcslyuk Könyvtár sorozat tagja. A kiadó elkötelezett a szülői nevelést támogató könyvek kiadása iránt, és olyan kiadványokat jelentet meg, amelyek segítenek a szülőknek a harmonikus családi légkör megteremtésében és a gyermekek boldog fejlődésében.

A szerzőkről:

  • Deliága Éva: Pszichológus, aki több mint 20 éve dolgozik gyerekekkel és családokkal. Számos publikációja, előadása és workshopja van a gyermeknevelés, a családi dinamika és a gyermekpszichológia témájában.
  • Lovász Hajnalka: Pedagógus és gyermeknevelési tanácsadó, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a kisgyermekek nevelésében és fejlesztésében. Számos oktatási programot és játékos foglalkozást dolgozott ki a dackorszakban lévő gyerekek számára.

A Mit kezdjünk az akaratossággal? értékes forrás a szülők számára, akik szeretnének jobban megérteni a dackorszak kihívásait és hatékonyan kezelni a mindennapi konfliktusokat. A könyv praktikus tanácsai, izgalmas meséi és játékos ötletei hatékonyabbá teszik a szülő-gyerek kommunikációt, és segítenek a harmonikus családi légkör megteremtésében. A könyv nem ígér csodákat, de hasznos útmutatást nyújt a szülőknek a dackorszak kihívásainak hatékonyabb kezeléséhez és a gyermekek boldog fejlődésének támogatásához.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az önállóság alapja a megtakarítás

A 14 és 18 év közötti fiatalok 56 százalékának van valamennyi pénzbeli...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...