kedd , 22 október 2024
Kezdőlap Család Fejlett AI funkciókkal érkeznek a Samsung új, energiahatékony mosógépei
Család

Fejlett AI funkciókkal érkeznek a Samsung új, energiahatékony mosógépei

151

A Samsung új, mesterségesintelligencia-funkciókkal ellátott mosógép-termékcsaládot vezet be Európa-szerte. A felhasználókat a Samsung Bespoke AI-élménnyel közvetlenül összekapcsoló „Welcome to BESPOKE AI” (Elérkezett a BESPOKE AI korszaka) rendezvényen mutatta be a vállalat a párizsi Les Pavillon des Étangs-ban. A portfólióban szereplő BESPOKE AI™ mosógép energiahatékonysága többek között az olyan mesterséges intelligencián alapuló funkcióknak köszönhető, mint az AI Ecobubble™, AI Mosás és az AI Energia mód.

Tudjuk, hogy a mosógépek rendkívüli lehetőséget kínálnak arra, hogy energiatakarékosabb életmódot alakíthassunk ki – mondta Moohyung Lee, a Samsung Electronics ügyvezető alelnöke és a digitális készülékek üzletág ügyfélélmény csoportjának vezetője. – Legújabb termékeinkkel megtesszük a következő lépést e cél elérése felé, miközben tovább formáljuk a mosási élményt is.”

Négy széria mutatkozik be a Samsung a 2024-es Welcome to BESPOKE AI eseményén, 9, illetve 11 kg-os kapacitású, kiemelt energiahatékonyságú modellek. Továbbá, a korábbi termékcsaládból ismert SpaceMax™ technológiának köszönhetően az új mosógépekben a nagy, 11 kg-os kapacitás 60 cm-es mélységgel párosul, amely megkönnyíti a beszerelést, emellett – az esztétikus megjelenés jegyében[1] – Bespoke dizájnnal is rendelkeznek.

Fejlett Samsung technológia az energiatakarékosságért

A Samsung forradalmi technológiájának köszönhetően az új széria energiahatékonyságot kínál, különösen a BESPOKE AI™ mosógép. Az alacsonyabb energiafogyasztást alapvetően a Bubble Shot[2] technológiával éri el a mosógép, amely a dobban lévő mosószeres vizet a keringtető szivattyún keresztül a ruhák tetejére permetezi. Ezáltal a szennyes könnyedén átázik, a mosószer egyenletesen behatol, növelve ezzel az általános mosási hatékonyságot.

A Bubble Shot technológia segíthet a felhasználóknak a Pamut ciklus kiválasztása során vizet spórolni és a mosási időt rövidíteni. A hagyományos mosógépekhez képest akár 20%-kal kevesebb vizet[3] használ, így növelve a mosószer sűrűségét a vízben. Ezáltal fokozza a mosási teljesítményt, miközben akár 25%-kal[4] lerövidítheti a mosási ciklus idejét.

A SmartThings AI Energia móddal[5] az energiafelhasználás nyomon követési lehetőségei tovább bővülnek. A felhasználók ellenőrizhetik napi, heti és havi energiafogyasztásukat, a funkcióval havi villanyszámlájuk összegét is megbecsülhetik. Ha a havi villanyszámla végösszege meghaladná a felhasználók által kitűzött célt, a SmartThings Energy bekapcsolhatja az energiatakarékos üzemmódot, amely okosfunkcióival akár 70%-kal csökkentheti az energiafogyasztást a meleg vízben történő mosáshoz képest[6].

A felhasználói élmény fokozása mesterségesintelligencia-alapú technológiákkal

Az új termékcsalád energiahatékonysága a korábbi modellekhez képest növekedett, a további kulcsfunkciók abban támogatják a felhasználókat, hogy minél kevesebb erőfeszítéssel, megfelelően kezeljék a mosnivalót. Az AI Ecobubble™[7] lehetővé teszi, hogy a mosási programok a szövetek tulajdonságaihoz illeszkedjenek. Az érzékelt textiltípustól függően optimalizálja a szennyeződéseket és foltokat gyorsan fellazító buborékok mennyiségét, valamint a mosási időt, a vízhőmérsékletet és a centrifugálás sebességét is. Így hideg vízben ugyanolyan hatékonyan moshatunk, mint melegben, és akár 70%-kal[8] csökkenthetjük az energiafelhasználást a meleg vízben történő mosáshoz képest. Emellett a funkció megvédheti a ruhák színét és anyagát is, akár 45,5%-kal jobb textilvédelemmel[9].

Ezen kívül az AI Mosás (AI Wash) kíméletesen, de alaposan[10], kevesebb vízzel és mosószerrel tisztítja a ruhákat. Fejlett érzékelésével az AI mosás felméri a mosógépbe töltött szövetek súlyát és puhaságát, valamint aktívan figyeli a szennyeződés folyamatos szintjét, az összegyűjtött információkat pedig felhasználja a megfelelő mennyiségű víz és mosószer adagolásához. A legjobb eredmény érdekében[11] folyamatosan beállítja az áztatási, öblítési és centrifugálási időt. Ennek eredményeként az AI Mosás javíthatja a mosási teljesítményt és csökkentheti a pazarlást.

Lenyűgöző mosási funkciók széles választéka

A Samsung a mosási élmény három fontos területén – a mikroműanyagok kibocsátásának csökkentése, a könnyű használat és a mosási idő kapcsán – vezetett be és bővített funkciókat.

Less Microfiber™ Cycle: A termékcsalád minden tagja alapfelszereltségként Less Microfiber™ Cycle funkcióval rendelkezik, amelynek célja, hogy a ruhák kevesebb mikroműanyagot eresszenek a lefolyó vízbe. A gép fordulatszámának és a mosás intenzitásának beállításával ez a technológia akár 54%-kal[12] csökkentheti a lefolyóvízbe kerülő mikroszálak mennyiségét.

Detergent Scan (Mosószer-beolvasás)[13] és Care Label Scan (Kezelési útmutató beolvasás)[14] : A SmartThings Clothing Care[15] (ruhaápolás) új funkciókat kínál a fogyasztók számára a mosógép egyszerű használatához. Miután a felhasználók beolvasták a mosószer vagy az öblítő csomagolásán feltüntetett információkat a SmartThings segítségével, a Mosószer-beolvasás segít meghatározni a megfelelő adagolási mennyiséget. Emellett a funkciók között megtalálható a Kezelési útmutató beolvasás is. A SmartThings ellenőrzi és továbbítja a mosási útmutatót a mosógépnek, hogy az a felhasználók által beolvasott útmutatónak megfelelően kezelje a szennyes ruhákat.

Szuper sebesség funkció: A Szuper sebesség funkcióval a mosás kevesebb mint 40 perc alatt[16] elkészül. Ezt a rövid mosási időt a QuickDrive™ teszi lehetővé, amely dinamikusan mozgatja a szennyest. Az öblítési idő szintén lerövidül a Speed Spray, gyorsöblítés segítségével, amely erőteljes vízsugarakat lövell ki, hogy gyorsan eltávolítsa a mosószermaradványokat. A mosógép a mosási terheléstől függően gyorsítja a centrifugálási sebességet, hogy a ruhák gyorsan megszáradjanak.


[1] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW11DB8******, WW11DB7******)

[2] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW11DB8******, WW11DB7******)

[3] A Bubble Shot funkcióval ellátott WW7400D modell Pamut ciklusának belső tesztelése alapján, összehasonlítva egy hagyományos Samsung mosógéppel, Bubble Shot technológia nélkül. Az eredmények a szennyes típusától és a használati környezettől függően változhatnak.

[4] A Bubble Shot funkcióval ellátott WW7400D modell Pamut ciklusának belső tesztelése alapján, összehasonlítva egy hagyományos Samsung mosógéppel, Bubble Shot technológia nélkül. Az eredmények a szennyes típusától és a használati környezettől függően változhatnak.

[5] Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat és Samsung fiók szükséges hozzá.

[6] Akkor alkalmazható, ha a kiválasztott mosási hőmérséklet 20~40°C.

[7] Az AI Ecobubble csak akkor aktiválódik, ha bizonyos ciklust választasz ki, beleértve a Pamut, a Szintetikus és az MI mosást (AI=Mesterséges Intelligencia) 2 kg-nál kisebb töltet esetén.

[8] A meleg vízben való mosáshoz képest. Az IEC 60456-2010 szabványnak megfelelően tesztelve 4kg töltettel/Super Eco Hidegmosás funkcióval (WF80F5E5U4W) összehasonlítva a Pamut 40°C Ecobubble funkció nélkül (WF0702WKU) történő mosással. Az egyéni eredmények eltérhetnek.

[9] Az EMPA tesztje alapján egy 9 kg-os modellen (WF906U4SAGD, szintetikus anyag), Ecobubble™-vel és anélkül. Egyedi tesztekből gyűjtött adatok. A tényleges eredmények az egyéni használat függvényében eltérhetnek.

[10] A mesterséges intelligencia által létrehozott algoritmus alapján. A tényleges eredmények az egyéni használat függvényében változhatnak.

[11] A hagyományos Samsung automatikus adagolóval összehasonlítva, amely úgy van beállítva, hogy az ajánlott mosószermennyiséget adagolja. Az utolsó 10 ciklusban felhasznált mosószer mennyiségének folyamatos elemzése alapján. A tényleges eredmények az egyéni használat függvényében változhatnak.

[12] Az Ocean Wise Plastics Lab által végzett tesztelés alapján, amely során 2 kg töltetű, 100%-ban poliészter anyagú kapucnis pulóvert használtak, összehasonlítva a Samsung hagyományos WW4000T modelljének Szintetikus ciklusát és a WW7000B modell Less Microfiber ciklusával. Az eredmények a tényleges ruháktól és használati körülményektől függően változhatnak.

[13] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***). Ez a funkció csak bizonyos, a SmartThings adatbázisában regisztrált mosószerek és vízlágyítók használata esetén érhető el (2023 decemberétől).

[14] Kizárólag az érintett modellekre érvényes (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***, WW**DB7*3***). A felhasználó kizárólagosan felelős az esetlegesen bekövetkező következményekért, beleértve, de nem kizárólagosan a felhasználó által megadott helytelen információk által okozott károkat vagy sérüléseket.

[15] Elérhető Android és iOS eszközökön. Wi-Fi kapcsolat szükséges hozzá.

[16] A Szuper sebesség funkció alapértelmezett beállításokkal történő használatán alapul, 5 kg-os terheléssel.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A láthatatlan fonal – szívmelengető mese a szeretetről és az elválásról

Patrice Karst A láthatatlan fonal című meséje egy olyan történet, amely megérinti...

Meleg plédet vagy ágytakarót keresel, de nem tudod, mi alapján dönts?

Amikor egy puha, meleg plédet magunkra terítünk, egyfajta biztonságban érezzük magunkat. Nemcsak...

Anya, kérek még! – Hozzátáplálás egyszerűen

Ambrus Éva könyve, az Anya, kérek még! egy igazi kincsbánya minden olyan...

Apakulcs – Hogyan kapcsolódjunk a gyermekünkhöz?

Egy apa és fia különleges kapcsolata Süveges Gergő, a hazai irodalom egyik...