vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan
Tippek

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

106
radiátorfestés

A radiátor színe olykor meghatározó lehet: segít, hogy a helyiség kiemelkedő elemévé váljon vagy épp beleolvadjon a háttérbe, kiegészítse a teret. Minden attól függ, hogy pontosan mit is szeretnénk elérni, és milyen alapanyagokat használunk.

Fontos a megfelelő festék kiválasztása

A Bíborfesték Üzletház hőálló és radiátorfesték kínálatában sokféle termék elérhető, köztük olyan spray-változatok is, melyekkel valóban könnyű a festés. De mit tudnak ezek az anyagok, amit más nem?

Például azt, hogy ellenállnak a legnagyobb forróságnak is, és a hőmérséklet-különbségek hatására sem pattogzanak, válnak le a felületről. A hőálló festékek még magas hő mellett sem olvadnak meg, és nem is sérülnek meg attól, ha a felület túlságosan meleggé válik.

Vannak kifejezetten a gázkonvektorokra alkalmas termékek több színben, vagy szintén változatos színvilágban elérhetők a lakkspray-k is.

A radiátorok festése

Radiátort festeni nem is olyan egyszerű, már első ránézésre sem. A formája szokatlan, közel is van a falhoz, és bizony ilyenkor az ecset nem biztos, hogy jó választás. Ezért jönnek jól a spray kiszerelésben kapható festékek, melyeket egész egyszerűen elég a felületre fújni.

A festéshez szükségünk lesz természetesen a megfelelő alapanyagokra, de van itt még más is! Ilyen a makulátlanul tiszta radiátor, padló lefedéséhez fólia és a védőruha saját magunknak. Ezen kívül be kell szerezni különböző szemcseméretű csiszolópapírokat, alapozó festéket, radiátorfestéket, ecsetet, ha ezt a változatot választjuk. Emellett jó, ha van nálunk kartonpapír, mellyel a falat védjük a festéktől.

A radiátorfestés lépésről lépésre

Győződjünk meg arról, hogy van elég időnk a projektre, a festés ugyanis nem párperces művelet! Az első lépés, hogy kapcsoljuk ki a radiátort, és nyissuk ki az ablakot. Érdemes a tavaszi-nyári időszakra időzíteni a festést, már csak amiatt is, mert ilyenkor jobban tudunk szellőztetni, és a radiátorok is hidegek.

Ezután jöhet a portalanítás, majd az útban lévő bútorok eltüntetése. Legyünk óvatosak, és védjük meg a radiátor körüli területeket is a festéktől. Tehát a falat, a padlót fedjük le mindenképp valamivel. Ezután tisztítsuk meg a radiátor felületét meleg, mosószeres vízzel. Hagyjuk teljesen megszáradni, majd ha szükséges, jöhet a csiszolás!

A spray változatú festékek esetében is olvassuk el mindig a használati utasítást! Ilyenkor a flakont alaposan rázzuk fel, és nagyjából 25-30 centiméter távolságról fújjuk a felületre. Érdemes több vékony rétegben felvinni, így kevésbé valószínű, hogy a festék megfolyik. Tartsuk szem előtt, hogy a teljes száradási idő 24 óra.

Érdemes mindent egy helyről beszerezni: nemcsak a minőségi radiátorfestéket, hanem a takarófóliákat, egyéb szükséges holmikat, szerszámokat is.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan ismerhetjük fel, ha párkapcsolati erőszak áldozatai vagyunk?

Kezdetben többnyire ígéretesen indulnak a kapcsolatok, a felek vágynak egymás társaságára, érintésére,...

Dioráma vagy vignetta? A megfelelő környezet jelentősége

Az talán egyértelmű, hogy egy makettversenyen nem jelenhetünk meg alap, illetve megfelelő,...

Az életre szóló karikagyűrűk a legszebb ígéretet közvetítik

A végtelen szerelem jelképe még a mai korban is a karikagyűrű, ami...

Ásó, kapa, nagyharang, avagy ötletes eljegyzési ajándékok az ifjú párnak

Az ifjú párt jellemzően csak az esküvőn szokás meglepni a nászajándékkal, azonban...