vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Gazdaság Védőkesztyűvel a biztonságosabb munkavégzésért
Gazdaság

Védőkesztyűvel a biztonságosabb munkavégzésért

62
védőkesztyűk

A védőkesztyűk az egyéni védőfelszerelések fontos részét képezik, hisz ezeket úgy tervezték meg, hogy megvédjék kezünket a sérülésektől és a különböző munkálatok során előforduló veszélyektől: a hőtől, vágástól, szúrástól, mechanikai ütődéstől és a vegyi anyagoktól.

Miért fontos a védelem?

Többféle típusú ilyen egyéni védőfelszerelést találunk, ezekre mind más szabvány vonatkozik. A finnshop.hu védőfelszereléseinek kínálatában egyebek mellett láncszövetet és vágásálló kesztyűket is találunk, de ugyanígy található itt henteskötény, lánckötény is. Vannak olyan henteskesztyűk, melyeket a hentesüzemek és húsfeldolgozók napi használatára tervezék.

Amikor védőkesztyűt keresünk, érdemes azt szem előtt tartani, hogy milyen munkát fogunk végezni az adott termékkel. Ettől függően választhatunk a különböző típusok között, hogy megvédjék a kezünket a vágásoktól, horzsolásoktól, égési sérülésektől, a vegyi anyagoknak való kitettségtől és egyéb veszélyektől.

Akadályt jelentenek a kezek és a veszélyes anyagok és berendezések között, így csökkentve a baleset és a sérülés kockázatát. Számos iparágban a jogszabályok vagy a munkahelyi biztonsági előírások megkövetelik ezek használatát.

Fokozott termelékenység

A védőkesztyű viselése növelheti a termelékenységet is, mivel csökkenti a kézsérülések kockázatát, amelyek a munkából való kieséshez vagy a hatékonyság csökkenéséhez vezethetnek. Ezen termékek használatával magabiztosabbnak is érezhetjük magunkat, és közben jobban tudunk az adott feladatra koncentrálni.

Egyes biztonsági kesztyűket speciális fogásmintával vagy textúrával terveztek, amelyek javítják a kézügyességet és csökkenthetik a szerszámok vagy berendezések leejtésének kockázatát.

Szabványok, típusok

A mechanikus hatások elleni védelemmel bíró védőkesztyűkre vonatkozóan jelenleg az EN 388:2016 szabvány van érvényben, mely a 2003-as vizsgálati módszer frissítése. Ez a szabvány a védőkesztyűk vágásra, szakadásra, átszúrásra és a beütődés mechanikai veszélyeire vonatkozó követelményeket, vizsgálati módszereket és információkat foglalja magában.

Azért fontosak ezek a vizsgálati módszerek és az egyéni védőfelszerelések minősítése, mert a munkahelyi balesetek több, mint egyharmada közvetlenül a kéz sérülésével jár együtt. A vágások, égési sérülések és marások sok esetben komolyabb problémát is okozhatnak.

A kézvédelem szempontjából vannak a mechanikus, a vegyi, a hő és a hideg ellen védelmet nyújtó termékek. Ezenkívül csoportosíthatók anyag szerint, felhasználási terület szerint és aszerint, hogy egyszer használatos vagy többször is viselhető kesztyűről van szó.

A védőfelszerelések használata nemcsak a nehéziparban fontos, hanem a gasztronómiában is. Itt is éles késekkel és eszközökkel dolgozunk. A Fiskars & Gerber termékek webáruháza épp ezért kínál védőkesztyűket és henteskötényeket is, hogy ne csak magas minőségben, hanem minél nagyobb biztonságban is dolgozhassunk.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ősztől már 150-en tanulnak építőipari hiányszakmákat Pécsett

Több mint másfélszáz tanulóval rajtolnak a jövő héten kezdődő tanévben a Pécsi...

Kivárnak a cégek az innovációkkal

A kedvezőtlen gazdasági kilátások és a drága források miatt a magyar vállalatok...

A világ legelképesztőbb téglaépületei

Idén 11. alkalommal adták át Bécsben a világ egyik legtekintélyesebb téglaépítészeti elismerését....

Mire jó az offshore cég?

Az offshore cégek kapcsán még mindig rengeteg félreértés kering – nem véletlen,...