hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek Az életre szóló karikagyűrűk a legszebb ígéretet közvetítik
Tippek

Az életre szóló karikagyűrűk a legszebb ígéretet közvetítik

77
karikagyűrűk

A végtelen szerelem jelképe még a mai korban is a karikagyűrű, ami időtlenül bizonyítja az összetartozást. Ezeket a darabokat egy életen át viseljük, így a kiválasztása is egy olyan esemény, ami gondos körültekintést igényel.

A karikagyűrűk a történetük során mindig jelentős érzelmek üzenetét hordozták magukban, ami megpecsételte az összetartozó pár életét. Olyan ígéret képviselői a karikagyűrűk, amelyek szimbólumként igazolják a házastársak szent egységét.

Nincs két egyforma darab, ahogy két ugyanolyan házaspár sem. Az egyediségét azonban számos lehetőséggel tudjuk fokozni. Akár kövekkel, akár gravírozással vagy a színek ötvözésével is kombinálhatjuk a kiválasztott darabokat.

A történelem nem hazudhat

Az Ékszerpalota karikagyűrű kínálatában található darabok történelme is több ezer évre nyúlik vissza. Több, mint 5000 évvel ezelőtt, az ókori Egyiptomban is kedvelt ékszer volt a karikagyűrű. Akkoriban az örök élet és a végtelen körforgás szimbólumaként volt jelen a viseletben.

Az ókori Róma idején pedig a házasság jelképévé vált. Az első darabok akkor még vasból készültek ugyan, de megalapozták a mai kor eszméjét. Már akkor is kedvelt lehetőség volt az ékszerbe vésett üzenet, ami a jelenben a gravírozás lehetőségében bontakozik ki. Akkoriban még a családi címer is népszerű díszítésnek számított.

A mai korban nem változott a karikagyűrűk fontossága és a jelentése sem. Az örök szerelem jelképe még most is azt az üzenetet hordozza, hogy a két ember eggyé válva új egészet alkot. Ebből a szempontból az ókori egyiptomiak hitvilága is képviseli magát az örök élet helyett örök szerelem képében.

Minden karikagyűrű aranyból készül?

A kényelem és a praktikum az ékszerviselés területén is kulcsfontosságú. A mindennapi használatból eredő sérüléseknek ellen kell állnia, ezért az arany vált a legkedveltebb alapanyagává a karikagyűrűnek.

A változatossága pedig szemet gyönyörködtető, mert a szokványos sárgaarany mellett a fehér és a rózsaszín árnyalatok is elérhetőek. Az utóbbi évek legnagyobb változását a platina jelentette, ami szintén kiérdemelte a karikagyűrű megnevezést. Leginkább az érzékeny bőrűek kedvelt választása a hipoallergén tulajdonságai miatt.

Emellett pedig a wolfram és a titán darabok is megjelentek azok számára, akik nagy fokú igénybevételnek teszik ki a kezüket. Ez a két anyag ugyanis rendkívül strapabíró.

Egyedi megoldások a tökéletes napon

Az egyik legnépszerűbb személyre szabható megoldást a gravírozás jelenti, amivel személyes üzeneteket örökíthetünk meg rajtuk. A drágakövek hozzáadásával pedig tökéletesen egyedi megjelenést kölcsönözhetünk a teljesen egyszerű daraboknak is.

Jelentős a választék, amivel egyedivé tehetjük a karikagyűrűket, ami nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy egyedi tervezéssel is elkészülhessenek. A formatervezést tekintve megjelentek olyan trendek, amik a sima felület helyett eltérő textúrákkal játszanak.

Minden párnak egyedi stílusa és élete van, aminek a méltó követője lehet a karikagyűrű kinézete is.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A páramentesítés ma már egyszerűen és kényelmesen megoldható otthon

Azt, hogy a mindennapokban hogyan érezzük magunkat, például pihenés, tanulás, szórakozás vagy...

Eltűntek a fehér kutyakakik

Az élet egyik nagy kérdése, hogy hová tűntek a fehér kutyakakik, miért...

Szeretnél egy nagyszerű ötletet különleges alkalmakra?

Megannyi olyan esemény létezik az ember életében, amikor ünnepre van ok, vagy...

Hogyan ismerhetjük fel, ha párkapcsolati erőszak áldozatai vagyunk?

Kezdetben többnyire ígéretesen indulnak a kapcsolatok, a felek vágynak egymás társaságára, érintésére,...