hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Zöld Kinek való az aranykalászos gazda képzés?
Zöld

Kinek való az aranykalászos gazda képzés?

102
aranykalászos gazda képzés tanfolyam 2024

Van néhány olyan tanfolyam, amelyet érdemes elvégezni akkor is, ha valaki nem szeretne az adott területen elhelyezkedni, de hobbiként szívesen végezné a tevékenységet. Az aranykalászos gazda képzés is ezek közé tartozik, így tulajdonképpen bárkinek ajánlható, hiszen itt hasznos tudásra tehetünk szert.

Hogy mit kell tudni erről a lehetőségről, mihez lehet kezdeni az itt szerzett végzettséggel, és milyen feltételekkel lehet jelentkezni, az mind kiderül a cikkünkből.

Felnőttképzés – a modern kor igényeire szabva

Szerencsére felnőttként is dönthetünk úgy, hogy szakmát szerzünk: a Tanfolyam.hu Aranykalászos gazda képzése is remek választás lehet. Az érdeklődés igen nagy a tanfolyam iránt, hiszen nagyon sok esetben fel tudjuk használni az itt tanultakat.

Ráadásul nem kerül sok időbe a bizonyítvány megszerzése: 2-3 hónap alatt lehet teljesíteni a követelményeket. Az sem gond, ha a munkahelyéről nem tud valaki elkéredzkedni, hiszen távoktatásban is lehet tanulni: a legtöbb tanórát ugyanis online tartják.

A modern kor emberének ez nagyon jó, idő- és költséghatékony megoldás. Haladhatunk a saját időbeosztásunk szerint, ugyanakkor az oktatókat elérjük, ha szeretnénk valamit kérdezni, rendszeresen tartanak konzultációkat.

Amit a képzésről tudni érdemes

Az aranykalászos gazda képzés nem érettségihez kötött: alapfokú végzettséggel is lehet jelentkezni, de fontos, hogy meglegyen az egészségügyi alkalmasság, illetve a távoktatás miatt jó, ha van otthon számítógép, laptop internet-hozzáféréssel.

A tanfolyam 480 órás, és az alábbi témaköröket öleli fel:

  • állattartás, állattenyésztés
  • növénytermesztés, kertészet
  • gépüzemeltetés

Ezzel párhuzamosan érdemes elvégezni egy másik tanfolyamot is, ugyanis a tevékenység ellátásához szükség lesz arra is, hogy az illető rendelkezzen mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedéllyel. Erről a képzőintézmények mindig adnak részletes tájékoztatást.

Az aranykalászos gazda képzés végén a hallgatók egy tanúsítványt kapnak, majd ha levizsgáznak egy akkreditált vizsgaközpontban, akkor bizonyítványt is: ez kellhet a későbbi munkavállaláshoz, pályázatok elnyeréséhez.

Kinek éri meg elvégezni a tanfolyamot?

Az aranykalászos gazda képzésre elsősorban azok jelentkeznek, akik valóban egy farmon, egy tanyán szeretnének dolgozni a későbbiekben, akár saját gazdaságot szeretnének létrehozni.

Egyre többen költöznek falura, ahol meg lehet termelni a kertben a fontosabb zöldségeket, és szőlőt, gyümölcsfákat lehet ültetni, állatokat lehet tartani. Ehhez minden tudás megszerezhető a tanfolyamon! Sőt, a bizonyítvány birtokában még pályázni is lehet!

Ugyanakkor sokan azért jelentkeznek a kurzusra, mert befektetés céljából 1 hektárnál nagyobb termőföldet szeretnének vásárolni: a törvények szerint azonban erre csak annak nyílik módja, aki legalább aranykalászos gazda végzettséggel rendelkezik, vagy a mezőgazdaság területén szerzett magasabb fokú bizonyítványt. Érdemes a Tanfolyam.hu oldalra ellátogatni, és a részletekről ott tájékozódni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Miért van most annyi árvaszúnyog a Balatonnál?

Bár az elmúlt hetekben zavaróan zümmögő árvaszúnyogok lepték el a Balaton-partot, a...

Termékmustra eredmények: fókuszban a gyümölcsszörpök

Újabb népszerű termékcsoport vett részt a Nébih Termékmustrán: ezúttal a gyümölcsszörpök kerültek...

Szuperhatékony napelemek fejlesztésén dolgoznak a BME kutatói

Egy új anyagcsoport használatával a jelenlegi hatásfok megduplázása is reális lehet. A...

Medencefűtés környezetbarát módon

Vannak az évben olyan időszakok még a nyári nagy melegek idején is,...