hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Zöld Medencefűtés környezetbarát módon
Zöld

Medencefűtés környezetbarát módon

94
szolárfűtés medence

Vannak az évben olyan időszakok még a nyári nagy melegek idején is, amikor lehűl az idő és bizony kissé borzongunk. Ha van kerti medencéd, akkor nagyon jól tudod, hogy a hosszabbra nyúló hűst követően a medencében lévő víz is igen hamar hideg lehet.

Hogy ismét úszásra és pancsolásra alkalmassá tehesd rövid idő alatt, több módszer is van. Ezek közül is azonban kiemelkedik a környezetbarát szolár medencefűtési megoldás. Gyors, hatékony, környezetbarát és nem kell hozzá extra energia.

Hosszabbítsd meg a pancsolási szezont

A Medence Óriás hatékony szolárfűtésre a LUX 800 medencefűtő panelt ajánlja. Ez egy olyan napkollektor, amely maximum 15 m3-es medencék hatékony és környezetkímélő felfűtésére alkalmas. Nagyon hasznos, hiszen jó pár héttel is meg tudod vele hosszabbítani azt az időt, amikor a medencét használni tudod. Ez azt jelenti, hogy tavasszal nem kell arra várnod, hogy nagyon meleg legyen kint, s a medencébe töltött víz átvegye a levegőből a meleget. Egyből a nap erejét is használhatod erre. Csupán arra van szükség, hogy a LUX 800 szolár medencefűtő panelt egy tömlő segítségével összekapcsold az amúgy is a medence megfelelő vízminőségét biztosító szűrőrendszerrel.

Mikor a szivattyút működteted, akkor az áramlás elindul a medence és a panel között is. A panelben található csőrendszerben keringő víz átveszi a nap melegét, azaz felmelegszik. Ez a felmelegített víz jut vissza a medencébe és lesz ezáltal sokkal élvezetesebb az ott tartózkodás.

Több panel összekapcsolható

Természetesen az őszi napokon is nagyon jól jön egy kis rásegítés, amikor az éjszakák már nem annyira melegek, de a nappalok igen. Ilyenkor is kihasználhatod azt, hogy a nap ingyen juttatja el hozzánk az energiát. A LUX 800 szolárpanellel akár 6°C-kal is megnövelheted ilyenkor a medencevíz hőmérsékletét. Ehhez pedig nem kell extra áramot sem felhasználnod. Ezzel pedig nagyon sok pénzt meg is tudsz spórolni, nem beszélve arról, hogy a környezetet is igazán hatékonyan tudod védeni.

Egy ilyen szolárpanelt, amelynek a felülete 0,8 m2, maximum egy 15 m3-es medence felfűtésére lehet alkalmazni. Ám ha használsz egy adapterkészletet, akkor máris össze lehet kötni több ilyen okos elemet. Ha 20 m³-es medencét fűtenél, akkor három, ha pedig egy 30 m³-est, akkor már négy darab egymáshoz csatlakoztatott LUX 800 szolárpanelre lesz szükséged, hogy ismét kellemes meleg vízben pancsolhass te és a családod apraja-nagyja.

Nagyon hatékony

Ha legalább hat órán keresztül tudja érni közvetlenül a nap a Medence Óriás webáruházban beszerezhető LUX 800 szolárpanelt, akkor már ideális hatásfokkal lesz képes működni. Támasztólábakkal lehet az ideális dőlésszöget beállítani. A sérülésektől azonban meg kell óvni a panelt, hogy sokáig lehessen e remek környezetbarát medencefűtést problémamentesen használni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Miért van most annyi árvaszúnyog a Balatonnál?

Bár az elmúlt hetekben zavaróan zümmögő árvaszúnyogok lepték el a Balaton-partot, a...

Termékmustra eredmények: fókuszban a gyümölcsszörpök

Újabb népszerű termékcsoport vett részt a Nébih Termékmustrán: ezúttal a gyümölcsszörpök kerültek...

Szuperhatékony napelemek fejlesztésén dolgoznak a BME kutatói

Egy új anyagcsoport használatával a jelenlegi hatásfok megduplázása is reális lehet. A...

A „zöld” főzést segítő cégbe fektetett be a Schneider Electric

A Schneider Electric befektetési alapja és több partnere összesen 3,75 millió dollárt...