vasárnap , 8 szeptember 2024
Kezdőlap Jármű Itt az új Opel Frontera
Jármű

Itt az új Opel Frontera

201
opel frontera bemutató

Hivatalosan is színre lépett az aktív életet élők és a családok igényeire szabott új kompakt Opel SUV, az Opel Frontera.

Az isztambuli bemutatón az Opel vezérigazgatója, Florian Huettl, Mark Adams a márka formatervezésért felelős alelnöke és Tobias A. Gubitz, termékekért és árazásért felelős alelnök társaságában leplezte le az újdonságot, nemzetközi közönség és újságírók előtt. A bemutatóval egy időben már a kifejezetten versenyképes árakról is kaphattak információt a jelenlévők: az új Frontera ötüléses, tisztán elektromos hajtású Electric változatának németországi induló ára megközelítőleg 29,000 euró; a hibrid hajtásláncú változat pedig nagyjából 24,000-ről startol (ajánlott áfás fogyasztói ár, Németországban1).

Az Opel vezérigazgatója, Florian Huettl elmondta: “Idén ünnepeljük az Opel autógyártás 125. születésnapját. Ebben a 125 esztendőben folyamatosan fejlődtünk, miközben innovatív, praktikus, és mindenekelőtt elérhető mobilitást kínáltunk vásárlóinknak. Az új Frontera ebből a szempontból is különösen erős: sokoldalú, tágas, és villamosított. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikert arasson.”

A bemutatón az Opel vezetői bejelentették, hogy az új Frontera később hétüléses változatban is megjelenik a piacon. Így immár a teljes baráti társaság, az egész csapat, vagy a nagycsalád is kényelmesen utazhat együtt.

Minden változatban: robusztus megjelenés és sok praktikus felszerelés alapáron

Feltűnő formái az új Opel Fronterát azonnal kiemelik a tömegből. Valamennyi modellváltozat már az új Opel Blitz-et viseli az orrán az Opel Vizor központi formaelemeként. A határozott kerékívek és a hangsúlyos küszöbök, a látványos C-oszlopokkal együtt kiemelik a Frontera robusztus karakterét. A lényegre koncentráló modern megjelenés az utastérben is folytatódik: a belső fontos újdonsága az új kormány és a két, egyenként 10 colos képátlójú érintőképernyő. A Frontera számos praktikus felszerelést is kínál alapáron, köztük az innovatív telefontartót.

A hosszú utazásokon nyújtott kiváló teljesítmény a tervezési folyamat fontos célja volt. Az első sorba új, szabadalommal védett technikájú Intelli-Seat ülések is rendelhetők, középső nyílással a párnán, amely kialakításából adódóan csökkenti a farokcsontra jutó terhelést. A csomagtartóba alapesetben is több mint 450 liternyi poggyász fér, a tér a hátsó ülések ledöntésével egészen 1,600 literig bővíthető. Azok, aki szeretik a természetben tölteni az éjszakát a feláras tetősínekre rögzíthető sátorral és létrával is megrendelhetik az újdonságot. A Frontera akár 240 kilót is elbír a tetején!

opel frontera

A lényegre koncentrál: kétféle hajtáslánc, kétféle felszereltség

Intuitív, elérhető és a lényegre koncentrál: az új Frontera pont ilyen hajtásláncai és felszereltségi változatai szempontjából is, miközben rendelési folyamata szintén egyszerű.

Az új Frontera 48 V-os hibridként, vagy tisztán akkumulátoros-elektromos hajtáslánccal lesz kapható. A hozzávetőlegesen 24 000 eurós induló árú hibridben kifejezetten ehhez a hajtásmódhoz tervezett 1.2 literes, 100 LE-s turbós benzinmotor dolgozik együtt a villamosított szerkezetű, hatfokozatú duplakuplungos automata sebességváltóba épített 28 LE-s villanymotorral. Így a fogyasztás és a CO2 kibocsátás is jelentősen alacsonyabb, mint tisztán benzinmotoros hajtással lenne. A Frontera hibrid 136 LE-s 1.2 l-es turbós benzinmotorral is elérhető lesz.

A lokálisan teljesen emissziómentes közlekedésre vágyó németországi vásárlók hamarosan megrendelhetik a tisztán akkumulátoros-elektromos hajtású Frontera Electric-et is, több mint 300 kim-es hatótávolsággal (WLTP2) hozzávetőlegesen 29,000 eurós alapáron. A “hosszú hatótávú” elektromos modellváltozat akár 400 km-es hatótávra (WLTP1) is képes.

A Frontera felszereltségi szintjei egyszerűen átláthatók: a választék a Frontera alapmodellből és a GS változatból áll. Már az alapkivitel is gazdagon felszerelt, a GS pedig olyan felszereléseket kínál, mint a 10 colos színes érintőképernyőről kezelhető multimédiás infotainment rendszer, a navigáció, vagy a tolatókamera. A vásárlók két további felszereltségi csomaggal bővíthetik autójuk extralistáját.

opel frontera


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Gumiabroncsokat adományoz a Hankook

Tizenharmadik alkalommal indítja el Abroncsadományozási Programját a Hankook. A program keretében a...

A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től

A Volvo Trucks és a DSV globális logisztikai vállalat 300 elektromos nehézkategóriás...

Önjáró robotok az Audi Hungariánál

Az Audi Hungaria tavaly novemberben indította el Premium Platform Electric (PPE) elektromos...

Öt tipp, hogy az autós nyaralás ne váljon rémálommá

Itt az augusztus, és vele tetőpontjára érnek a nyaralások. Mielőtt azonban autóba...