hétfő , 16 szeptember 2024
Kezdőlap Gazdaság Védőkesztyűvel a biztonságosabb munkavégzésért
Gazdaság

Védőkesztyűvel a biztonságosabb munkavégzésért

68
védőkesztyűk

A védőkesztyűk az egyéni védőfelszerelések fontos részét képezik, hisz ezeket úgy tervezték meg, hogy megvédjék kezünket a sérülésektől és a különböző munkálatok során előforduló veszélyektől: a hőtől, vágástól, szúrástól, mechanikai ütődéstől és a vegyi anyagoktól.

Miért fontos a védelem?

Többféle típusú ilyen egyéni védőfelszerelést találunk, ezekre mind más szabvány vonatkozik. A finnshop.hu védőfelszereléseinek kínálatában egyebek mellett láncszövetet és vágásálló kesztyűket is találunk, de ugyanígy található itt henteskötény, lánckötény is. Vannak olyan henteskesztyűk, melyeket a hentesüzemek és húsfeldolgozók napi használatára tervezék.

Amikor védőkesztyűt keresünk, érdemes azt szem előtt tartani, hogy milyen munkát fogunk végezni az adott termékkel. Ettől függően választhatunk a különböző típusok között, hogy megvédjék a kezünket a vágásoktól, horzsolásoktól, égési sérülésektől, a vegyi anyagoknak való kitettségtől és egyéb veszélyektől.

Akadályt jelentenek a kezek és a veszélyes anyagok és berendezések között, így csökkentve a baleset és a sérülés kockázatát. Számos iparágban a jogszabályok vagy a munkahelyi biztonsági előírások megkövetelik ezek használatát.

Fokozott termelékenység

A védőkesztyű viselése növelheti a termelékenységet is, mivel csökkenti a kézsérülések kockázatát, amelyek a munkából való kieséshez vagy a hatékonyság csökkenéséhez vezethetnek. Ezen termékek használatával magabiztosabbnak is érezhetjük magunkat, és közben jobban tudunk az adott feladatra koncentrálni.

Egyes biztonsági kesztyűket speciális fogásmintával vagy textúrával terveztek, amelyek javítják a kézügyességet és csökkenthetik a szerszámok vagy berendezések leejtésének kockázatát.

Szabványok, típusok

A mechanikus hatások elleni védelemmel bíró védőkesztyűkre vonatkozóan jelenleg az EN 388:2016 szabvány van érvényben, mely a 2003-as vizsgálati módszer frissítése. Ez a szabvány a védőkesztyűk vágásra, szakadásra, átszúrásra és a beütődés mechanikai veszélyeire vonatkozó követelményeket, vizsgálati módszereket és információkat foglalja magában.

Azért fontosak ezek a vizsgálati módszerek és az egyéni védőfelszerelések minősítése, mert a munkahelyi balesetek több, mint egyharmada közvetlenül a kéz sérülésével jár együtt. A vágások, égési sérülések és marások sok esetben komolyabb problémát is okozhatnak.

A kézvédelem szempontjából vannak a mechanikus, a vegyi, a hő és a hideg ellen védelmet nyújtó termékek. Ezenkívül csoportosíthatók anyag szerint, felhasználási terület szerint és aszerint, hogy egyszer használatos vagy többször is viselhető kesztyűről van szó.

A védőfelszerelések használata nemcsak a nehéziparban fontos, hanem a gasztronómiában is. Itt is éles késekkel és eszközökkel dolgozunk. A Fiskars & Gerber termékek webáruháza épp ezért kínál védőkesztyűket és henteskötényeket is, hogy ne csak magas minőségben, hanem minél nagyobb biztonságban is dolgozhassunk.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Új szelek fújnak a nagyvállalatoknál IT fronton

Habár az utóbbi években csökken a keresleti nyomás az IT munkaerőpiacon, a...

A Robert Bosch-sztori: egy autóipari legenda nyomában

Robert Bosch személyét számos legenda övezi. Vajon korának kőkemény vállalkozója, gondoskodó jótevő...

Hogyan lehet sikeresebb egy olyan asztalos munkákkal foglalkozó vállalkozás, amelyik CRM rendszert használ?

Egy asztalos vállalkozásnak számtalan nehézséggel kell szembenéznie a jelenlegi gazdasági körülmények között:...

Ősztől már 150-en tanulnak építőipari hiányszakmákat Pécsett

Több mint másfélszáz tanulóval rajtolnak a jövő héten kezdődő tanévben a Pécsi...