csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tippek A páramentesítés ma már egyszerűen és kényelmesen megoldható otthon
Tippek

A páramentesítés ma már egyszerűen és kényelmesen megoldható otthon

28
páramentesítés otthon

Azt, hogy a mindennapokban hogyan érezzük magunkat, például pihenés, tanulás, szórakozás vagy munkavégzés közben, több tényezőtől is függ. Az viszont biztos, hogy rengeteget számít, hogy milyen páratartalmú a levegő, ami körülvesz minket az adott helyiségben.

Sajnos sokan küzdünk azzal a problémával, hogy az otthonunkban túl párás a levegő, ami számos probléma forrása lehet. Mégpedig azért, mert a különböző mikroorganizmusok, baktériumok, allergén anyagok sokkal könnyebben szaporodnak párás környezetben.

Nem is olyan régen a magas páratartalom ellen az egyetlen fegyverünk az volt, hogy kinyitottuk az ablakokat és alaposan átszellőztettük a lakást. Szerencsére ma már vannak ennél jóval hatásosabb, egyszerűbb és nem utolsósorban kényelmesebb megoldások is. Használhatjuk például a Trotec – LPV páramentesítőket, amikkel örökre búcsút inthetünk a párás levegő okozta kellemetlenségeknek.

Miért fontos a megfelelő páratartalom?

Ha az ideális tartományba esik az otthonunk levegőjének a páratartalma – tehát sem túl alacsony, sem túl magas az értéke –, akkor az kedvez a légutak egészséges működésének.

Túl száraz levegő esetén a nyálkahártyánk kiszáradhat, ami miatt különböző irritációk léphetnek fel, például azt tapasztaljuk, hogy kapar a torkunk és kellemetlen kényszert érzünk a köhögésre. Ezenkívül a szemünk, illetve a bőrünk is kiszáradhat.

Túl párás levegő esetén pedig a problémát az okozza, hogy nedves környezetben előszeretettel jelennek meg és szaporodnak el a baktériumok, egyéb allergének, amik szintén irritáló hatásúak lehetnek. Ráadásul a penész is kedveli a nyirkos helyeket, így fennállhat a veszélye annak, hogy megtelepszik a falakon és a bútorokon, ezzel károkat okozva.

Mit tehetünk a páracsökkentés érdekében?

Ha kényelmes és hosszú távon is tartós megoldást keresünk, akkor egy párátlanító készülék használata javasolt. Ezek a gépek beszívják a levegőt, majd egy kondenzátoron vagy nedvességelnyelő anyagokon keresztül átvezetve eltávolítják belőle a nedvességet, majd visszavezetik a légtérbe.

Ma már többféle modell közül választhatunk, a működési elvüket tekintve vannak kondenzációs és adszorpciós típusok. A készülékek méretben, formában és egyéb paraméterekben, például mobilitásban vagy funkciókban is különbözhetnek egymástól.

Mondjunk búcsút a párának!

Köztudott, hogy a levegő nem megfelelő páratartalma sok problémát okozhat. Ha például az ideális tartomány fölé emelkedik és a levegő túl párássá válik, akkor az sem ránk, sem pedig a környezetünkre nem lesz jó hatással. Fontos tehát, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást, és megtaláljuk a lehető legjobb megoldást a problémára.

Szerencsére ezt ma már könnyen megtehetjük, csak annyit kell tennünk, hogy ellátogatunk a Trotec – LPV webshopjába és kiválasztjuk azt a páramentesítő készüléket, ami a legmegfelelőbb számunkra. Ha kérdésünk van, vagy bővebb tájékoztatásra van szükségünk, akkor bátran vegyük fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálat munkatársaival!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Eltűntek a fehér kutyakakik

Az élet egyik nagy kérdése, hogy hová tűntek a fehér kutyakakik, miért...

Szeretnél egy nagyszerű ötletet különleges alkalmakra?

Megannyi olyan esemény létezik az ember életében, amikor ünnepre van ok, vagy...

Hogyan ismerhetjük fel, ha párkapcsolati erőszak áldozatai vagyunk?

Kezdetben többnyire ígéretesen indulnak a kapcsolatok, a felek vágynak egymás társaságára, érintésére,...

Dioráma vagy vignetta? A megfelelő környezet jelentősége

Az talán egyértelmű, hogy egy makettversenyen nem jelenhetünk meg alap, illetve megfelelő,...