csütörtök , 19 szeptember 2024
Kezdőlap Tech Energiahatékony fűtési megoldások
Tech

Energiahatékony fűtési megoldások

34
energiahatékony fűtés

Amikor fűtéskorszerűsítésről vagy egy új rendszer kiépítéséről beszélünk, az energiahatékonyság központi kérdés. Szintén lényeges a fenntarthatóság és a környezet védelme. Szerencsére ezek mind elérhetőek ma már, csak ismernünk kell, hogy milyen lehetőségek közül választhatunk.

Cikkünkben most ehhez szeretnénk néhány támpontot adni. Például az Elektromoskonvektorok.hu ventilátoros hősugárzókat is kínál az energiatakarékos fűtés megvalósításához, de konvektorok, fűtőszőnyegek vagy akár ventilátoros gyorsfűtők is szerepelnek a palettán.

Az első lépések

Mielőtt kiválasztanánk a minden szempontból ideális berendezést, azt kell felmérni, hogy az érintett ingatlannak és az egyes helyiségeknek körülbelül milyen nagy az energiaigénye. Ezt annak alapján tudjuk kiszámolni, hogy mekkora a terület és milyen a hőmegtartó képessége. Ha megvan az adat, akkor könnyebben tudunk dönteni, hogy mi legyen a legjobb megoldás.

Miért gondolkozzunk elektromos fűtési rendszerekben?

Ha az energiatakarékosság mellett a cél az ökológiai lábnyomunk csökkentése és a biztonságos működés, akkor elektromos fűtési megoldásokkal érdemes tervezni. Ezek működéséhez csak áramra van szükség, és rövid időn belül kellemes hőérzetet teremtenek. Nincs füst, korom és egyéb melléktermék az üzemelés alatt, így nem szennyezik a környezetet. Emellett mivel nem keletkezik égéstermék, a szén-monoxid felhalmozódásától sem kell tartani.

Akkor is jó választás, ha a hideg idő beálltával gyors kiegészítő vagy korszerű, fő fűtési alternatívára van szükség.

Ventilátoros gyorsfűtő és hősugárzó

Amikor kisebb területet szeretnénk szinte percek alatt alaposan felmelegíteni, akkor a ventilátoros hősugárzók sokat segíthetnek. Mivel ezeknek a készülékeknek általában több fokozatú a termosztátja, könnyen meg tudjuk teremteni velük a kívánt hőmérsékletet. Főként alkalmanként és jól szigetelt helyiségekbe javasolt a használatuk.

Kiegészítő fűtésként és gyerekszobába is jó opció lehet egy ventilátoros gyorsfűtő. Ahogy a neve is jelzi, rövid idő alatt kellemes hőfokot biztosít. Mielőtt esetleg vizes helyiségekben használnánk, mindenképp el kell olvasni a gyártói előírásokat, és csak azokat követve alkalmazzuk! Vannak fali és mobil verziók is, sőt programozható változatban is elérhetők.

Mi kell még ahhoz, hogy valóban költség- és energiahatékony legyen a fűtésünk?

Amikor kiválasztottuk az ideális berendezést, akkor már egy lépéssel közelebb járunk a célok eléréséhez. Ahhoz, hogy valóban energiatakarékos és pénztárcabarát legyen a fűtésünk, a nyílászárók állapotát és szigeteltség fokát is fel kell mérnünk.

Ezek együtt adják meg az eredményt. Bár még meleg van odakint, de ne várjuk meg a hideg időt! Tervezzünk előre, válasszuk ki a legoptimálisabb megoldást minél hamarabb, hogy ne a kellemetlen, nyirkos időben kelljen ezzel foglalkozni!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Így kerüld el a kéretlen programokat!

Elmúltak már azok az idők, mikor a legnagyobb veszélyforrás a számítógépedre egy...

Mondd meg a jelszavad, megmondom, mekkora bajban vagy!

A szeptemberi iskolakezdésnél a gyerekek nemcsak barátokkal, hanem számos új veszélyforrással is...

Online adatvédelem a Galaxy-val

Biztonságos Wi-Fi és Samsung Internet biztosíthatja az adataink védelmét, bárhol is járjunk...

A hőségnek nemcsak mi, hanem okostelefonunk is az áldozata lehet

A hőségnek nemcsak mi, hanem okostelefonunk is az áldozata lehet – pár...