péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Gazdaság Mindent a szabadúszó munkákról
Gazdaság

Mindent a szabadúszó munkákról

20
szabadúszó munka budapestállás pr marketing munkakör

Szabadúszóként rugalmasan, bárhonnan és bármikor dolgozhatunk. Nem csoda tehát, hogy egyre többen választják a digitális nomád életformát, és válnak a saját maguk urává. Szabadúszóként Budapesten is egyre többen vállalnak munkát. Akik azonban társaságra vágynak, és újra átélnék az irodában tartózkodás érzését, közösségi irodákba is mehetnek. Szerencsére a fővárosban ebből is számtalan opció kínálkozik.

Ez a cikk azoknak szól, akik számára érdekes lehet a szabadúszóként történő munkavállalás. Például a BudapestAllas.hu által kínált marketinges munkakörök egyike ideális választás lehet.

Hogyan lehet valakiből szabadúszó?

Azok, rendelkeznek legalább egy laptoppal és internet kapcsolattal, érdemes kipróbálni a szabadúszó életforma adta lehetőségeket! Ez számos olyan területen elvégezhető, amely folyhat digitálisan, és elég hozzá egy számítógép vagy valamilyen okoseszköz. Az ilyen munkák esetében általában a munka elvégzése a fontos, nem pedig a munkaidő letöltése. Vállalhatunk állást vállalkozóként, egy Bt. vagy Kft. tagjaként, vagy akár megbízási szerződéssel is foglalkoztathatnak.

A lényeg, hogy egy szabadúszó nem más alkalmazottja, nincs fix munkaideje, szinte teljes mértékben a saját ura. Azonban a havonta elérhető kereset összege igen változatos lehet.

Milyen munkák elvégzésére van lehetőség?

Szabadúszóként igen széles körben el lehet helyezkedni. Dolgozhatunk például az informatika ágazatában, a marketing területén, de foglalkozhatunk szövegírással vagy fordítással is. Sőt, akár a logisztika, a könyvelés vagy a pénzügy területén is izgalmas projektekre akadhatuk.

A freelancer-életforma elengedhetetlen követelményei az önállóság, a folyamatos önképzés, tanulás és fejlődés, illetve az informatikai alapkészségek megléte. Fontos továbbá a jó helyesírás és fogalmazókészség, valamint a dizájnismeretek, illetve a közösségi médiában és az online platformokon való jártasság. Hatalmas jelentőséggel bír a tapasztalat és a referencia megléte is egy-egy állás megpályázása során.

Közösségi irodák szabadúszóknak

Megfigyelhető, hogy egyre kevesebb vállalat ragaszkodik a bejárós, napi 8 órás foglalkoztatáshoz, és egyre többen élnek a home office kínálta lehetőségekkel. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a munkavégzés jóval hatékonyabb kötöttségektől mentesen, otthonról vagy egy co-working iroda kényelméből.

Épp ezért Budapesten ma már több közösségi iroda is nyílt, ahol komfortosan, egymást nem zavarva dolgozhatunk. Időnként egy-egy ilyen helyre ellátogatva kiszakadhatunk a megszokott környezetünkből, ez pedig löketet adhat a munkához is. Kiváló helyszínei ráadásul a szocializálódásnak és a kapcsolatépítésnek. Ez pedig kifejezetten előnyös azok számára, akik digitális nomádként, másoktól elkülönülve, önállóan dolgoznak minden egyes nap.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

A diákok pénzügyi tudatosságát tesztelik

A felelős bankolás, a tudatos pénzügyi tervezés és kiberbiztonság terén mérhetik fel...

Legyen stratégiánk az online marketingtevékenységünkhöz is!

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a stratégia minden cég működésének az alapja....

Ezért az EPS a legnépszerűbb homlokzati hőszigetelő anyag

A hőszigetelés szó hallatán az emberek nagy részének a hungarocell, azaz az...

Virágzó ipari központok Magyarországon

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, a magyarországi ipar és kereskedelem csak Budapestre fókuszál,...