péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Egészség Ne várjon tovább, ha alvászavaroktól szenved, lépjen a tettek mezejére!
Egészség

Ne várjon tovább, ha alvászavaroktól szenved, lépjen a tettek mezejére!

22
alvászavar

Kevesek számára jelenti napjaink valósága azt a rózsaszín álmot, amiben csak az öröm és boldogság jut osztályrészül. Sokkal gyakoribb az, hogy napi szinten komoly problémákkal kell megküzdenünk, ami sajnos az egészségünkre is kedvezőtlenül hat.

Megfizetjük az árát!

Bizonyára nem meglepő ezek után senki számára, hogy egyre többször hangzik el panaszként az, hogy nem vagyunk kipihentek, alig bírunk már talpon maradni, mégsem sikerül rendesen kialudnunk magunkat.

Nos, ez tipikusan a saját farkába harapó kígyó esete, ugyanis azon kapjuk magunkat, hogy minél jobban rágörcsölünk, annál elérhetetlenebbé válik a pihenés. Márpedig ettől egyre fáradtabbak és kimerültebbek leszünk, ami még tovább növeszti a problémánk nagyságát. Ebben a cikkben tippeket hozunk arra, hogy hogyan érdemes kilépni ebből az ördögi körből.

Válasszuk a természet erejét!

A Dr.Sárkány életmód kategóriájában fellelhető Dormisium például pontosan abban és úgy segít, ahogy azt kell. Hogy mit is jelent ez? Azt, hogy nem borítja fel az egyébként is ingatag lábakon álló alvásciklusunkat, és attól sem kell tartanunk, hogy függőséget alakít ki bennünk, ezért ha véget tudunk vetni a háttérben meghúzódó fő okoknak, akkor el tudjuk majd hagyni a készítmény szedését.

Viszont olyan alkotóelemeket (macskagyökér, orbáncfű, golgotavirág, komlóvirág, citromfű, álombogyó, melatonin, GABA, fenilalanin, triptofán, magnéziumot, B6-vitamin) tartalmaz, amelyek közös erővel eredményesen támogatják a szervezetünket, így végre újra esélyt kapunk arra, hogy kipihenjük magunkat.

Hogy akár tisztább fejjel és megújult erővel kezdhessünk törődni a valódi okokkal, ami lehet egészségügyi panasz, betegség, mentális problémák, stressz, de akár az életmódunk is okozhatja azt, hogy felborult az egyensúlyunk.

Változtassunk a szokásainkon!

Biztosan szemet szúrt már mindenkinek, hogy a stressz és az életmód is állhat az alvászavarok hátterében, így gyakorlatilag akkor is beleeshetünk ebbe a gödörbe, ha egyébként az egészségünkkel minden rendben. Rengeteg inger ér bennünket, és ebben – az egyébként számos szempontból hasznos – okoseszközeink is ludasak.

Az, hogy lefekvés előtt is valamilyen képernyőt nézünk, önmagában is képes megnehezíteni az elalvásunkat. Pedig néhány apró változtatással mi magunk is segíthetjük a testünket abban, hogy tudjon pihenni.

Ilyen például az, ha napközben szakítunk időt az edzésre, viszont este már nem használjuk a kütyüinket, és kerüljük a bármilyen értelemben ingergazdag, felpörgető hatású aktivitásokat. Az elalvást megkönnyíti, ha teljes sötétség vesz körül bennünket, de a kellemes vöröses, narancsos, gyengéd fények is a pihenést segítik.

Az, hogy egy probléma mennyire hatalmasodik el rajtunk, hogy mennyit vagyunk hajlandóak tenni ellene, még azelőtt, hogy teljesen elhatalmasodna az életünkön, az mindig rajtunk is múlik. Ne söpörjük a szőnyeg alá a gondokat, tegyünk ellenük!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan hat a dohányzás a szájüregben zajló folyamatokra? Mennyi kárt okoz?

Gyakran hallhatjuk, hogy a dohányzás mennyire negatívan befolyásolja az egész szájüreg állapotát,...

A hévízi gyógyvíz egészségre gyakorolt jótékony hatásai

Hazánk igencsak gazdag gyógy- és termálvízben. Ennek magyarázata abban rejlik, hogy az...

Háromdimenziós tervezéssel végeznek állkapocshelyreállító műtéteket a Semmelweisen

Akár teljesen új állcsontot is kaphatnak a Semmelweis Egyetemen azok, akiknek daganatos...

Felhizlalt egerek segítségével eredtek magyar kutatók a túlsúly és a rák közötti összefüggések nyomába

Az elhízás – ma már bizonyítottan – az egész testre kiterjedő gyulladást...