szerda , 24 július 2024
Kezdőlap Család A tökéletes zuhanycsaptelep nyomában. Útmutató felújítóknak, építkezőknek
Család

A tökéletes zuhanycsaptelep nyomában. Útmutató felújítóknak, építkezőknek

252
Zuhanycsaptelepek kiválasztása

Az otthonok kialakításakor, felújításkor fontos kérdés a fürdőszoba megtervezése, kivitelezése, hiszen ez olyan helyisége a lakásnak, amely napi használatban van a család minden tagja által.

Az igények, a tisztálkodási szokások, valamint a rendelkezésre álló alapterület lesznek a döntő tényezők abban a kérdésben, hogy zuhanykabint vagy kádat válasszunk-e, esetleg mindkettőt beépítsük. Mivel fürdőszobát nem néhány évre építünk, érdemes előrelátóan gondolkozni, és a döntést ennek tudatában meghozni. A szaniterek kiválasztása mellett a csaptelepeknek is szentelj figyelmet, mert bár apró részletek, a kényelmet, a használhatóságot nagyban befolyásolják!

Milyen csaptelepet válasszak?

A “kád vagy zuhanyzó” dilemma eldöntése, illetve a kívánt stílus kialakítását követően kerülhet sor a csaptelepek kiválasztására. A Mozaikkerámia zuhanycsaptelep kínálatában a különféle funkcióknak és a telepítési helyeknek megfelelően kerültek besorolásra a termékek.

Választásodnál vedd figyelembe a gyártók ajánlásait a használat helyére vonatkozóan, ugyanis csak így garantálható a tökéletes, rendeltetésnek megfelelő működés.

Kisgyerekeseknek praktikusabb lehet kádat választani, míg időseknek, mozgáskorlátozottaknak a zuhanyzó lehet a jó megoldás, ahogy kis fürdőbe is ez az ideális. Csaptelepeket a szaniterek alapján érdemes keresgélni, a minőséget, valamint a garanciát szem előtt tartva.

Zuhanycsaptelepek sokfélesége

A zuhanycsaptelepek valamennyi fürdőszoba alapvető elemei, ezért széles típus- és stílusválasztékban, továbbá többféle funkciónak megfelelően állnak rendelkezésre. Nemcsak kiegészítik a fürdőszobai dekorációt, harmonizálnak a szaniterek, a burkolatok, valamint a többi csaptelep stílusával, de fokozzák a tusolás élményét is. Formában és színben is nagy választék áll rendelkezésre változatos árakon, ám nem szabad, hogy utóbbi legyen a döntő, különben a tartósság bánhatja.

A környezettudatosság szempontja is fontos lehet, ma már számtalan, víztakarékos funkciókkal rendelkező csaptelepet kapni, amelynek révén a költségek csökkenthetők, így a vízpazarlás megszüntethető.

A csaptelepek típusai

Választhatsz kényelmes, egyszerűen kezelhető egykaros, illetve klasszikus kétkaros típust, amely külön gombbal/fogantyúval szabályozza a víz hőmérsékletét és áramlási sebességét. A kényelmet szolgálják a nyomáskiegyenlítő, a termosztatikus és az elektronikus vezérlésű digitális csaptelepek.

Az installáció helye szerint fix vagy kézi zuhanyfejjel párosítható falra, illetve fixen a mennyezetre szerelhető, luxus csaptelepek közül választhatod ki a neked tetszőt. Zuhanyzásra is használt kádakhoz a kétfunkciós kád- és zuhanykombinációs csaptelep a megfelelő.

Érdemes magas minőségű darabot választani a nagy, neves gyártók kínálatából, lehetőleg olyat, amely megfelelő garanciával rendelkezik. A tartós, strapabíró, könnyen tisztítható, minőségi anyagokból készült csaptelepek tovább maradnak szépek, illetve működőképesek.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az önállóság alapja a megtakarítás

A 14 és 18 év közötti fiatalok 56 százalékának van valamennyi pénzbeli...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...