szerda , 29 május 2024
Kezdőlap Család A kanapéágy ötvözi a hálószoba és a nappali bútorának kényelmét
Család

A kanapéágy ötvözi a hálószoba és a nappali bútorának kényelmét

178
kanapéágy

Mindannyian vágyunk a pihenésre és a kikapcsolódásra. Egy hosszú munkanap után a nappali kanapéján elnyúlva gondtalanul tölthetünk el néhány órát családunkkal. A hálószobában pedig ott vár a puha ágy, melyben regenerálódhatunk.

Mi lenne, ha ez a két kényelmes fekhely egyetlen bútordarabban összpontosulna? A mömax kínálatában kapható kanapéágy ötvözi a nappali és a háló kedvenc bútordarabjainak előnyös tulajdonságait. De azok számára is tökéletes választás lehet a többfunkciós berendezés, akik kis alapterületű lakásban laknak, hiszen így egybeolvaszthatják a két helyiség használatát. Cikkünkben ahhoz adunk néhány támpontot, hogyan válasszuk ki a számunkra ideális ülő- és fekvőhelyet.

Ideiglenes megoldásként

A legtöbben a kanapéágyat ideiglenes megoldásként kezelik, holott manapság már olyan fekvőhelyeket készítenek a gyártók, melyeket akár napi szinten használhatunk. A matracok strapabíróak ugyanúgy, ahogyan a keretek és a görgők. A vásárlók igényeit felmérve a gyártók tisztában vannak azzal, hogy egyesek az ágy mindkét funkcióját folyamatosan használni kívánják, így a termékek nagy többsége hosszú távú használatot garantál.

A kanapéágyakat többen vendégágyként alkalmazzák, mivel összecsukott állapotban nem foglalnak túl sok helyet. Így például elférnek a dolgozószobában, amelyet csak akkor használnak hálószobaként, ha látogató érkezik.

Fontos a méretválasztás

A méret meghatározása a kanapéágyak tekintetében elsődleges szempont, hiszen ezek a modellek kinyitott állapotban jóval nagyobb helyet foglalnak, mint amikor csak ülésre használjuk. Egyes ágyak szélességük megduplázásával, a háttámla lehajtásával eredményezik a nagyobb fekvőfelületet, azonban így ügyelnünk kell arra, hogy a támla mozgatásakor a fal és az ágy között elegendő távolság legyen.

A kihúzható változatok esetében érdemes a szoba közepe felőli részt szabadon hagyni, illetve olyan egyéb bútorral berendezni, mely könnyen mozgatható. Így amikor a lefekvéshez készülődünk, nem kell percekig bajlódnunk a pakolással. Sokan esnek abba a hibába is, hogy nem mérik fel helyesen a kanapé nagyságát, így a szállításkor derül ki, hogy nem fér be az ajtón a bútor. Akár személyesen, akár online vásárolunk, mindig ügyeljünk a pontos méretekre.

Színek és anyagok

A méretválasztáson túl a szín- és anyagválasztás szintén eldöntendő kérdésként merül fel a vásárlás előtt. Általában a már meglévő berendezéshez és dekorációhoz kell igazodnunk, így például egy minimalista kiegészítőkkel rendelkező helyiségben inkább a neutrális színű és egyszerű vonalakkal rendelkező modellt válasszuk.

Praktikus okok miatt az ágy textíliája legyen tartós és könnyen tisztítható, főként, ha háziállatok vagy kisebb gyerekek is élnek a lakásban. A bőr és műbőr ezeknek a kritériumoknak megfelel, de vannak, akik inkább a szövetanyagokat preferálják, mert azok tapintása jóval kellemesebb és otthonos érzést nyújt.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az...

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

A mesterséges intelligencia segítségével bárki berendezheti otthonát a kiterjesztett valóságban Az IKEA...

Praktikus kanapéstílusok: milyen kanapé illik hozzád?

Ezzel az útmutatóval könnyen eldöntheted. A kanapé az egyik legfontosabb bútordarab az...

A határon túli magyar nyelvű tehetséggondozásban vállal kiemelt szerepet az Óbudai Egyetem

Óbudai Egyetem, a közép-kelet-európai térség meghatározó műszaki egyetemeként kiemelten fontosnak tartja, hogy...