szerda , 29 május 2024
Kezdőlap Tech Ezért nem mindegy, hogy hol és milyen domaint regisztrálsz
Tech

Ezért nem mindegy, hogy hol és milyen domaint regisztrálsz

222
domainvégződés weboldal online

Ahhoz, hogy valakinek működőképes honlapja legyen, több dologra is szükség van. Az egyik legalapvetőbb a domain, ami nélkül a látogatók fel sem tudják keresni az adott oldalt.

Domaint regisztrálni számos szolgáltatónál lehet. Az egyes cégek azonban különféleképpen árazzák a domainregisztrációt. Az AB Plusznál a domainregisztráció ára rendkívül korrekt, a hosszabbítás díja pedig meglehetősen alacsony, csakúgy, mint az átregisztráció költsége.

Nem mindegy, hogy milyen domainvégződést választasz

Érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen céllal hívsz létre egy weboldalt. Domainregisztrációkor ugyanis végződést is kell választani, amit később elég macerás megváltoztatni. Átirányítással sok mindent meg lehet oldani, de praktikus megelőzni a komplikációkat.

Ha biztos vagy benne, hogy kizárólag magyar nyelvű látogatók számára fogsz tartalmat előállítani, magyarokat célzol a termékeddel, szolgáltatásoddal, akkor nagyon egyszerű a helyzet. Ebben az esetben a .hu-s domainvégződés a jó választás. Ennek a legalacsonyabb egyébként a regisztrációs költsége és a hosszabbítás díja is.

Amennyiben többnyelvű honlapot hozol létre, akkor praktikus lehet valamilyen nemzetközi domainvégződésben gondolkodni. Ez lehet akár a .com, de ha az Európai Unió területén élőket szeretnéd megszólítani, akkor választhatsz .eu-s végződést is. Ennek a regisztrációs díja egy kicsit olcsóbb. Szóba jöhet még a .info, a .org, a .biz végződés is. Célszerű átgondolnod, hogy melyik passzol leginkább a weboldalad tematikájához, és vajon megéri-e az árkülönbözetet az egyik vagy másik végződés.

Országspecifikus végződést is választhatsz

Semmi sem tiltja, hogy a honlapod .at, .de, .sk vagy éppen .ro végződésű legyen. Nem kell egy adott nemzet állampolgárának lenned ahhoz, hogy az országban leginkább használatos domainvégződést regisztrálhasd.

Ha kizárólag osztrák látogatókat szeretnél elérni, akkor praktikus lehet a .at végződés. Ellenben ha szlovákokat és osztrákokat is, akkor több lehetőséged van. Vagy regisztrálsz egy .sk-s és egy .at-s végződésű domaint is, vagy létrehozol egy .eu-sat, és nyelvválasztóval, aldomainekkel oldod meg a problémát.

Amennyiben az utóbbi megoldás mellett döntesz, az több okból is bölcs választás. Egyrészt így sokkal olcsóbban megúszhatod a regisztrációt és a hosszabbítást, másrészt ha a jövőben több nyelven szeretnéd elérhetővé tenni a honlapodat, akkor ezt egyszerűbben, alacsonyabb költségek mellett teheted majd meg.

Tudnod kell, hogy az országspecifikus domaineknek sokszor igen borsos az ára. Egy román vagy egy horvát domainvégződés a .com-os, .eu-s vagy .info-s végződésnek a többszöröse is lehet, és ez igaz a hosszabbítás díjára is.

Minden egy helyen

Az AB Plusznál szinte bármilyen létező domainvégződést regisztrálhatsz, amire csak szükséged van. Ha nem találod a cég honlapján azt az opciót, amire vágysz, akkor keresd meg az ügyfélszolgálatukat! Biztos lehetsz abban, hogy igyekezni fognak teljesíteni a kívánságodat.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Új sajátmárkás Telekom készülékek

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a...

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40...

Dróntechnológia a mezőgazdaságban

A hathatós talajvédelem és kondicionálás érdekében fogott össze a Magyar Agrár- és...

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...