hétfő , 4 december 2023
Kezdőlap Tech Ezért nem mindegy, hogy hol és milyen domaint regisztrálsz
Tech

Ezért nem mindegy, hogy hol és milyen domaint regisztrálsz

28
domainvégződés weboldal online

Ahhoz, hogy valakinek működőképes honlapja legyen, több dologra is szükség van. Az egyik legalapvetőbb a domain, ami nélkül a látogatók fel sem tudják keresni az adott oldalt.

Domaint regisztrálni számos szolgáltatónál lehet. Az egyes cégek azonban különféleképpen árazzák a domainregisztrációt. Az AB Plusznál a domainregisztráció ára rendkívül korrekt, a hosszabbítás díja pedig meglehetősen alacsony, csakúgy, mint az átregisztráció költsége.

Nem mindegy, hogy milyen domainvégződést választasz

Érdemes alaposan megfontolni, hogy milyen céllal hívsz létre egy weboldalt. Domainregisztrációkor ugyanis végződést is kell választani, amit később elég macerás megváltoztatni. Átirányítással sok mindent meg lehet oldani, de praktikus megelőzni a komplikációkat.

Ha biztos vagy benne, hogy kizárólag magyar nyelvű látogatók számára fogsz tartalmat előállítani, magyarokat célzol a termékeddel, szolgáltatásoddal, akkor nagyon egyszerű a helyzet. Ebben az esetben a .hu-s domainvégződés a jó választás. Ennek a legalacsonyabb egyébként a regisztrációs költsége és a hosszabbítás díja is.

Amennyiben többnyelvű honlapot hozol létre, akkor praktikus lehet valamilyen nemzetközi domainvégződésben gondolkodni. Ez lehet akár a .com, de ha az Európai Unió területén élőket szeretnéd megszólítani, akkor választhatsz .eu-s végződést is. Ennek a regisztrációs díja egy kicsit olcsóbb. Szóba jöhet még a .info, a .org, a .biz végződés is. Célszerű átgondolnod, hogy melyik passzol leginkább a weboldalad tematikájához, és vajon megéri-e az árkülönbözetet az egyik vagy másik végződés.

Országspecifikus végződést is választhatsz

Semmi sem tiltja, hogy a honlapod .at, .de, .sk vagy éppen .ro végződésű legyen. Nem kell egy adott nemzet állampolgárának lenned ahhoz, hogy az országban leginkább használatos domainvégződést regisztrálhasd.

Ha kizárólag osztrák látogatókat szeretnél elérni, akkor praktikus lehet a .at végződés. Ellenben ha szlovákokat és osztrákokat is, akkor több lehetőséged van. Vagy regisztrálsz egy .sk-s és egy .at-s végződésű domaint is, vagy létrehozol egy .eu-sat, és nyelvválasztóval, aldomainekkel oldod meg a problémát.

Amennyiben az utóbbi megoldás mellett döntesz, az több okból is bölcs választás. Egyrészt így sokkal olcsóbban megúszhatod a regisztrációt és a hosszabbítást, másrészt ha a jövőben több nyelven szeretnéd elérhetővé tenni a honlapodat, akkor ezt egyszerűbben, alacsonyabb költségek mellett teheted majd meg.

Tudnod kell, hogy az országspecifikus domaineknek sokszor igen borsos az ára. Egy román vagy egy horvát domainvégződés a .com-os, .eu-s vagy .info-s végződésnek a többszöröse is lehet, és ez igaz a hosszabbítás díjára is.

Minden egy helyen

Az AB Plusznál szinte bármilyen létező domainvégződést regisztrálhatsz, amire csak szükséged van. Ha nem találod a cég honlapján azt az opciót, amire vágysz, akkor keresd meg az ügyfélszolgálatukat! Biztos lehetsz abban, hogy igyekezni fognak teljesíteni a kívánságodat.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

5 tipp az adatok biztonságáért

Az okoseszközök korában a kommunikáció, a munkavégzés és a tartalomfogyasztás minden eddiginél...

A jövő okos háztartási gépei

Automata mosószer adagolás, önmagát diagnosztizáló hűtő Még messze vagyunk attól, hogy széles...

Microsoft Ignite 2023: A mesterséges intelligencia és a technológiai fejlődés átalakítja a világunkat

A 2023-as év végéhez közeledve jóformán minden iparág átalakuláson megy keresztül –...

Nemzetközi rakétaépítő versenyre készülnek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói

A több egyetemi kart is érintő rakétaépítő-projekt fontos állomás azon az úton,...