hétfő , 4 december 2023
Kezdőlap Tippek Kiből lesz jó örökbefogadó gazdi?
Tippek

Kiből lesz jó örökbefogadó gazdi?

37
állateledel kutya brit care

Manapság az állatmenhelyeken állandó teltház van, de szerencsére egyre több olyan ember akad, aki nem tenyésztőtől (ne adj’ Isten szaporítótól) vásárol kutyát, hanem inkább örökbefogad egy menhelyről.

Ez nagyon dicséretes, ugyanakkor egy hatalmas felelősséggel járó döntés is, hisz a befogadott állat élete innentől kezdve a gazdája kezében van, akinek minden téren gondoskodnia kell róla. Ezért akármennyire is szereted az állatokat, és vágysz arra, hogy végre legyen egy saját kutyád, gondold végig, hogy rád igazak-e az alábbi állítások, mielőtt az örökbefogadás mellett döntesz!

Tisztában vagyok azzal, hogy hogyan kell helyesen etetni egy kutyát, vagy hajlandó vagyok alaposan utánajárni a témának

Talán most meghökkentél egy kicsit, hogy pont ezzel kezdtük a felsorolást, de az etetés kérdése fontosabb mint hinnéd. Hisz nem mindegy, hogy kedvenced például a Kutyakajas.hu Webáruházból vásárolt Brit Care teljes értékű eledelt (vagy más hasonló prémium tápot) kap, esetleg házi kosztot, ételmaradékot.

Akadnak ugyanis olyan gazdik, akiket bár jó szándék vezérel, de sajnos mégis teljesen rosszul táplálják kedvencüket, mert nincsenek tisztában az alapokkal. Természetesen senki sem úgy születik, hogy a kisujjában van a kutyák etetésének minden fortélya, de tanulni és informálódni sosem késő.

Ezért nagyon fontos, hogy tisztázd magadban, tudsz-e gondoskodni az állat optimális táplálásáról. Ez mindenképp teljes értékű eledelt jelent, az említett webáruházban a Brit termékein kívül még rengeteg kiváló márkát találsz, érdemes próbálkozni. Emellett bátran kérj tanácsot a menhely dolgozóitól, a tapasztaltabb kutyás ismerőseidtől, vagy egy szimpatikus állatorvostól.

Nyugodtan kérdezz rá arra, hogy ki milyen márkájú, állagú kutyaeledelt ajánl, és ebből az állat méretéből, korából kiindulva mi a megfelelő mennyiség, és ezt mikor add oda neki. Hamar meglátod majd, hogy valójában ez az egész mizéria nem is olyan nagy ördöngösség.

Biztosítani tudom a kutyának a megfelelő életkörülményeket

Az etetés bár lényeges, de nem az egyetlen fontos dolog a kutyatartásban. Az sem mellékes, hogy milyen körülmények közt él majd az eb. Az remélhetőleg fel sem merül benned, hogy szűk kennelbe zárod vagy láncra vered. Még ha kertes házban is élsz, akkor is célszerű kinti-benti kutyaként tartani.

Nyilvánvalóan szükség lesz megfelelő fekhelyre, pórázra, játékokra, bundaápoló eszközökre, etetőtálakra, és még tucatnyi más felszerelésre is, amit biztosítanod kell neki.

Nem leszek rest foglalkozni vele

A kutya nem egy tárgy, amit félretehetsz, ha megunod, hanem egy érző szívű lény, akinek szüksége van a szeretetre és a gondoskodásra. Akkor is el kell vinned sétálni, ha nincs kedved vagy sok a dolgod, rendszeres nevelésre és szocializálásra szorul, és bizony előfordulhat, hogy időnként tönkretesz valamit.

Ez mind hozzátartozik a kutyás élethez. Minden nap foglalkozni kell vele, amit viszont ő meg is fog hálálni a maga módján.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Praktikus eszközök a konyhában

A konyhában számtalan különféle eszközökkel találkozhatunk, ezek célja az, hogy megkönnyítsék a...

A vízlágyító berendezésekről röviden

Lehet kézenfekvő megoldás a vízlágyító berendezés alkalmazása az úgynevezett kemény víz problémájára?...

Családi pihenés az ellenállhatatlan Karintiában

Nem kell repülőre ülni ahhoz, hogy valami szépet lássunk, ami azért mégis...

Hogyan alakíts ki egy ideális napi rutint a kutyáddal?

Nem csupán az embereknek van szükségük egy jól bevált, mindennapi rutinra, hanem...