szombat , 24 február 2024
Kezdőlap Család Egy izgalmas projekt: a babaszoba berendezése
Család

Egy izgalmas projekt: a babaszoba berendezése

120
babaszoba babaágy gyermek

Nem vitás, hogy az otthonunk kialakításakor a babaszoba berendezése az egyik legizgalmasabb projekt, amiben részünk lehet. Ahhoz azonban, hogy tökéletes végeredményre tegyünk szert, oda kell figyelnünk néhány dologra.

Mindenekelőtt arra, hogy minden nélkülözhetetlen bababútor beszerzésre kerüljön, elvégre azok nélkül olyan alapvető tevékenységeket nem fogunk tudni elvégezni, mint amilyen például a pelenkázás.

Nincs okunk az aggodalomra, ha még nem jutottunk el odáig, hogy kiválasszuk a minden szempontból megfelelő bútorokat, hiszen a MÖBELIX bababútor kínálatában mindent megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet – nekünk és a babánknak.

Lássuk, hogy melyek azok a bababútorok, amiknek a használatára mindenképp szükségünk lesz!

Az egyik legfontosabb bútor, a babaágy

Talán mondanunk sem kell, hogy természetesen a babaágy az egyik legfontosabb bútor, elvégre egy újszülött élete első időszakát jóformán csak evéssel és alvással tölti. Nagyon fontos tehát, hogy biztosítsunk számára egy olyan kiságyat, amiben kényelmesen és ami legalább ennyire fontos, biztonságosan tudjon aludni.

Manapság nagyon trendinek számítanak a modern, letisztult szín- és formavilággal rendelkező babaágyak. Így ha szeretjük a skandináv jellegű lakberendezési stílust, netán a lakásunk többi részében már alkalmaztuk, akkor ezekkel a kiságyakkal garantáltan elégedettek leszünk. Mivel rácsos kialakításúak, így már messziről is láthatjuk, hogy a babánk alszik-e vagy már felébredt.

Pelenkázóasztalra is szükségünk lesz

Újdonsült szülőként az egyik legfontosabb feladatunk, amit nap mint nap el kell végeznünk, az nem más, mint a pelenkázás, amikor is a csemeténket tisztába kell tennünk, vagyis a régi pelenka helyett tisztát kell ráadnunk. Ezt a műveletet pedig nem lehet akárhol elvégezni, hiszen több feltételnek is adottnak kell lennie.

Gondolunk itt például arra, hogy célszerű egy teljesen sima, egyenes felületen pelenkázni a babát, amire kényelmesen rá tudunk tenni egy pelenkázó alátétet is. Ez biztosítja, hogy kényelmesebb legyen a fekvés a picinek. Arról nem is beszélve, hogy a pelenkázás során a környező tárgyak könnyen bepiszkolódhatnak, így már csak azért is érdemes alátétet használni, mert azt ki tudjuk mosni.

És persze arról is beszélni kell, hogy a pelenkázáshoz nagyon sok eszköz kell. Célszerű tehát egy olyan bútort választani, ami fiókokkal, polcokkal is fel van szerelve, amik lehetővé teszik ezeknek a holmiknak a tárolását.

Egy szuper kiegészítő, a szőnyeg

Nem feledkezhetünk meg a különböző kiegészítők használatáról sem, mind közül az egyik legfontosabb a szőnyeg, ami több funkciót is betölt. Egyrészt egy jól megválasztott változat, ami stílusban és színben is illik az enteriőrbe, nagyon hangulatossá tudja tenni a babaszobát. Másrészt pedig, amikor a babánk már eléri azt a kort, hogy gyakran játszik a földön, akkor nagyon hasznos lesz, ha nem a padlóra, hanem a szőnyegre tud leheveredni.

Ezek tehát a legfontosabb tárgyak, amik nem hiányozhatnak a babaszobából.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Ezek a számítógépek hozták el a digitális kultúrát az iskolákba

Új időszaki kiállítást mutat be az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója,...

A jövő szakmáinak 85%-át még fel sem találták

Jövőbiztos tudás a magyar felsőoktatásban A feltörekvő technológiák, például a robotika, a...

Egy otthonban télen is rengeteg tennivaló akad

Az otthoni kertészeti és karbantartási munkákat jellemzően a tavaszi, nyári és kora...

Hogyan válassz fürdőszobai tükröt?

Vannak helyiségek, amelyek egy tükör nélkül elképzelhetetlenek. Ilyen pl. az előszoba, de...