hétfő , 24 június 2024
Kezdőlap Család Egy izgalmas projekt: a babaszoba berendezése
Család

Egy izgalmas projekt: a babaszoba berendezése

208
babaszoba babaágy gyermek

Nem vitás, hogy az otthonunk kialakításakor a babaszoba berendezése az egyik legizgalmasabb projekt, amiben részünk lehet. Ahhoz azonban, hogy tökéletes végeredményre tegyünk szert, oda kell figyelnünk néhány dologra.

Mindenekelőtt arra, hogy minden nélkülözhetetlen bababútor beszerzésre kerüljön, elvégre azok nélkül olyan alapvető tevékenységeket nem fogunk tudni elvégezni, mint amilyen például a pelenkázás.

Nincs okunk az aggodalomra, ha még nem jutottunk el odáig, hogy kiválasszuk a minden szempontból megfelelő bútorokat, hiszen a MÖBELIX bababútor kínálatában mindent megtalálhatunk, amire csak szükségünk lehet – nekünk és a babánknak.

Lássuk, hogy melyek azok a bababútorok, amiknek a használatára mindenképp szükségünk lesz!

Az egyik legfontosabb bútor, a babaágy

Talán mondanunk sem kell, hogy természetesen a babaágy az egyik legfontosabb bútor, elvégre egy újszülött élete első időszakát jóformán csak evéssel és alvással tölti. Nagyon fontos tehát, hogy biztosítsunk számára egy olyan kiságyat, amiben kényelmesen és ami legalább ennyire fontos, biztonságosan tudjon aludni.

Manapság nagyon trendinek számítanak a modern, letisztult szín- és formavilággal rendelkező babaágyak. Így ha szeretjük a skandináv jellegű lakberendezési stílust, netán a lakásunk többi részében már alkalmaztuk, akkor ezekkel a kiságyakkal garantáltan elégedettek leszünk. Mivel rácsos kialakításúak, így már messziről is láthatjuk, hogy a babánk alszik-e vagy már felébredt.

Pelenkázóasztalra is szükségünk lesz

Újdonsült szülőként az egyik legfontosabb feladatunk, amit nap mint nap el kell végeznünk, az nem más, mint a pelenkázás, amikor is a csemeténket tisztába kell tennünk, vagyis a régi pelenka helyett tisztát kell ráadnunk. Ezt a műveletet pedig nem lehet akárhol elvégezni, hiszen több feltételnek is adottnak kell lennie.

Gondolunk itt például arra, hogy célszerű egy teljesen sima, egyenes felületen pelenkázni a babát, amire kényelmesen rá tudunk tenni egy pelenkázó alátétet is. Ez biztosítja, hogy kényelmesebb legyen a fekvés a picinek. Arról nem is beszélve, hogy a pelenkázás során a környező tárgyak könnyen bepiszkolódhatnak, így már csak azért is érdemes alátétet használni, mert azt ki tudjuk mosni.

És persze arról is beszélni kell, hogy a pelenkázáshoz nagyon sok eszköz kell. Célszerű tehát egy olyan bútort választani, ami fiókokkal, polcokkal is fel van szerelve, amik lehetővé teszik ezeknek a holmiknak a tárolását.

Egy szuper kiegészítő, a szőnyeg

Nem feledkezhetünk meg a különböző kiegészítők használatáról sem, mind közül az egyik legfontosabb a szőnyeg, ami több funkciót is betölt. Egyrészt egy jól megválasztott változat, ami stílusban és színben is illik az enteriőrbe, nagyon hangulatossá tudja tenni a babaszobát. Másrészt pedig, amikor a babánk már eléri azt a kort, hogy gyakran játszik a földön, akkor nagyon hasznos lesz, ha nem a padlóra, hanem a szőnyegre tud leheveredni.

Ezek tehát a legfontosabb tárgyak, amik nem hiányozhatnak a babaszobából.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Így válhatunk tudatos digitális szülőkké

Nem kérdés, hogy a mai gyerekek már egy olyan digitális korba születtek,...

Fejlett AI funkciókkal érkeznek a Samsung új, energiahatékony mosógépei

A Samsung új, mesterségesintelligencia-funkciókkal ellátott mosógép-termékcsaládot vezet be Európa-szerte. A felhasználókat a...

Mit kezdjünk az akaratossággal? – Útmutató a dackorszak kihívásaihoz

Deliága Éva pszichológus és Lovász Hajnalka pedagógus Mit kezdjünk az akaratossággal? –...

A botcsinálta boszi a tengernél könyvajánló

Jill Murphy A botcsinálta boszi a tengernél című könyve izgalmas kalandba csábítja...