vasárnap , 28 április 2024
Kezdőlap Gazdaság Mi az üzleti weboldal valódi célja?
Gazdaság

Mi az üzleti weboldal valódi célja?

120
üzleti weboldal

Egyre több vállalkozó kezdi felismerni, hogy sokkal nagyobb a jelentősége egy jól megtervezett, üzleti fókusszal rendelkező weboldalnak, mint elsőre hisszük. Persze mondani könnyű, hogy “igen, pénztermelő oldalra van szükség”, de tisztában vagyunk-e azzal, hogy mit is jelent ez pontosan?

Legyünk tisztában a céljainkkal!

Nem is olyan régen még az a vélekedés uralkodott a vállalkozói körökben, hogy legyen egy céges weboldal, hiszen ez úgymond alapvető. “Mindenkinek van, miért pont én lógnék ki a sorból?”

Akkoriban nagyon sokan tényleg csak összetákoltak valamilyen weblapot, mondván, hogy kötelező, még ha nem is látja el a feladatát, legyen meg. Szerencsére manapság már ezen a téren is kezdenek tudatosabbá válni az emberek, s hajlandóak invesztálni is például egy 7Blog által készített profi weboldalba. Az online marketing ügynökségre számíthatunk, ha valóban profitorientált oldalra vágyunk.

Visszatérve a rossz beidegződésekhez, ha csak úgy van egy csodaszép honlapunk, amelynek nincs célja, nem lát el semmilyen feladatot, nem sokra megyünk vele. Igazából kár is lenne rááldozni pénzt vagy energiát, ha a magunk módján, tervezés nélkül készítenénk el. Ellenben ha profi szakértőkre bízzuk a dolgot, akkor máris kénytelenek vagyunk megfogalmazni, hogy mi a legfőbb rendeltetése, milyen funkciókat szeretnénk beépíteni, történik-e értékesítés a felületén, hogyan is fogjuk megszerezni az érdeklődőket, milyen integrációkra lesz szükségünk, és így tovább.

Tegyük fel tehát a kérdést: “Mi az üzleti weboldalunk valódi célja?”, s amint ez megvan, máris többet tettünk a siker érdekében, mintha csak vaktában készítenénk weblapot.

Ügyfélszerzés, pénztermelés, edukáció

Egy üzleti oldalnak többféle célja is lehet, de elsősorban a vállalkozásunkat kell támogatnia, azaz pénzt kell termelnie. S hogy ezt milyen módon teszi, előfizetéses rendszer révén, fizetős tanfolyamok formájában vagy szimplán egy-egy szolgáltatás/termék eladása révén, az már az adott cég függvénye.

Nekünk az a dolgunk, hogy megfogalmazzuk és kidolgozzuk mindezeket, pontról pontra, ha pedig valahol elakadnánk, az se jelentene problémát, ha egy veterán ügynökséggel dolgozunk együtt. A senior szakértők ugyanis pontosan tudják, hogy melyek a kritikus pontok, mire kell kiemelten ügyelni, illetve azt is, hogy a vonzó megjelenés csupán a végső köntöse a weboldalunknak.

Azzal kelni és feküdni, hogy miként termel profitot az üzleti weblap, segít majd letisztázni a végső célokat is.

Profi weboldal full-stack ügynökséggel

Ne legyünk restek, bátran kérjünk segítséget, hiszen sokkal jobb eleve előnnyel indulni, mint egy rosszul felépített weboldalt ismét a nulláról felépíteni. Az időnk értékes, nem mindegy, hogyan gazdálkodunk vele, használjunk ki minden lehetőséget, hogy valóban pénztermelő céges weblapot tudhassunk magunkénak.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Tanműhely nyílt a jövő villanyszerelőinek Tatabányán

Immár a kilencedik helyszínnel bővül az E.ON országos tanműhely-hálózata a jövő villanyszerelőinek...

Kapacitásbővítés a München és Debrecen közötti Lufthansa járatokon

A BMW Group debreceni gyára és a Lufthansa együttműködése révén kapacitás bővítés...

BMW Group – Rimac Technology hosszútávú partnerség

A BMW Group és a horvátországi központú Rimac Technology hosszútávú partnerséget jelent...

Júniusban indul a közvetlen Kanton-Budapest járat

Június 27-től a China Southern Airlines heti négyszer közlekedő járatot indít Kantonba,...