szerda , 24 július 2024
Kezdőlap Család Hogyan válassz fürdőszobai tükröt?
Család

Hogyan válassz fürdőszobai tükröt?

179
fürdőszobai tükör

Vannak helyiségek, amelyek egy tükör nélkül elképzelhetetlenek. Ilyen pl. az előszoba, de legfőképpen a fürdőszoba, ahol minden reggel indítjuk a napunkat, és ahol befejezzük. Ha nincs is dolgunk a tükör előtt, akkor is óhatatlanul vetünk rá egy pillantást, amikor elmegyünk mellette.

Azontúl, hogy hasznossága megkérdőjelezhetetlen, további előnye, hogy tágítja a teret. Minél nagyobb egy tükör a fürdőben, annál nagyobbnak tűnik a helyiség.

A tükör kiválasztásának szempontjai

Szerencsére a Gemini-Duo webáruház fürdőszobai tükör választéka meg tud győzni bennünket, hogy van miből ötletet meríteni. Ráadásul, ha éppen egy komplett fürdőszobai felújítás közepén állunk, akkor mód van arra, hogy mindent egy helyről beszerezzünk, miközben az egyes termékek stílusát és formatervezését is összhangba hozzuk.

Az elsődleges kérdés mindig az, hogy mennyi helyünk van, mekkora a fürdőszoba. Érdemes a tükröt olyan oldalra elhelyezni, ahol tényleg tágítja a teret, lehetőleg ne pont szemben egy ajtóval vagy egy ablakkal. A következő annak eldöntése, hogy önálló bútordarabként jelenjen meg vagy pedig része legyen egy fürdőszobaszekrénynek. Ez utóbbi igen praktikus, de az önálló tükör egy igazán minimalista megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának.

A beépített tükör előnyei

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek az olyan tükrök, amelyek mellett vagy alatt valamilyen polc vagy polcos elem található. Az adott háztartásban együtt lakók számától is függ, hogy egy ilyen elem mennyire lesz praktikus, hiszen minél többen vannak egy családban, annál inkább szükség van minden talpalatnyi helyre, ahol tárolhatunk valamit.

Így tényleg jól jön, ha a tükör melletti fürdőszobaszekrényben helyet kapnak az alapvető kozmetikumok, a polcon elfér mindenki fogkeféje, fésűk, fogkrémek. Sokan, amikor egy fürdőszobaszekrényt keresnek, akkor egy teljes fürdőszobai falban gondolkodnak, ahol egybe van építve alul a mosdókagylóval az alsó szekrény, felül pedig a tükörrel a felső szekrény.

A LED-es világítás sokoldalúsága

Ne felejtkezzünk meg a világításról sem. Ugyan minden fürdőszoba rendelkezik valamilyen szinten egy mennyezeti lámpával, de korunk újszerű találmánya, a LED-es világítás olyan sokoldalú, hogy a fürdőszobában is több helyre beépíthetjük. Nem csupán praktikus, hanem rendkívül hangulatos is tud lenni, főleg, ha külön kapcsolókkal irányítjuk. A tükör köré különböző módokon felszerelt lámpák igazi 21. századi, sokszor futurisztikus hatású benyomást keltenek.

A tükrök alakja is eltérő lehet, a LED-es világítás a kör alakú változatokhoz is hozzászerelhető. Ha csak bizonyos helyekre szeretnénk kiegészítő fényeket, a LED szalagok is tökéletesek lehetnek. A Gemini-Duónál kaphatók olyan tükrök is, amelyek keretbe illeszthetők. A keret is adhat egyfajta eleganciát, de ne felejtsük, hogy stílusa illeszkedjen a fürdőben már meglévő bútorok stílusához és formatervezéséhez.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Az önállóság alapja a megtakarítás

A 14 és 18 év közötti fiatalok 56 százalékának van valamennyi pénzbeli...

A magabiztos szülő: Útmutató a tudatos neveléshez

Bojti Andrea A magabiztos szülő – A kételyektől a tudatosságig című könyve...

Idén férhetnek hozzá a pénzükhöz a legelső Babakötvényesek

Nagykorúságukkal sok pénz ütheti azoknak a fiataloknak a markát, akiknek a szüleik...

Amikor a bank fizet az ügyfélnek

Bevezetése óta félmillió buszjegyet vásároltak a K&H+ mobilbanki szolgáltatásban az ügyfelek. Immár...