csütörtök , 2 május 2024
Kezdőlap Család Hogyan válassz fürdőszobai tükröt?
Család

Hogyan válassz fürdőszobai tükröt?

123
fürdőszobai tükör

Vannak helyiségek, amelyek egy tükör nélkül elképzelhetetlenek. Ilyen pl. az előszoba, de legfőképpen a fürdőszoba, ahol minden reggel indítjuk a napunkat, és ahol befejezzük. Ha nincs is dolgunk a tükör előtt, akkor is óhatatlanul vetünk rá egy pillantást, amikor elmegyünk mellette.

Azontúl, hogy hasznossága megkérdőjelezhetetlen, további előnye, hogy tágítja a teret. Minél nagyobb egy tükör a fürdőben, annál nagyobbnak tűnik a helyiség.

A tükör kiválasztásának szempontjai

Szerencsére a Gemini-Duo webáruház fürdőszobai tükör választéka meg tud győzni bennünket, hogy van miből ötletet meríteni. Ráadásul, ha éppen egy komplett fürdőszobai felújítás közepén állunk, akkor mód van arra, hogy mindent egy helyről beszerezzünk, miközben az egyes termékek stílusát és formatervezését is összhangba hozzuk.

Az elsődleges kérdés mindig az, hogy mennyi helyünk van, mekkora a fürdőszoba. Érdemes a tükröt olyan oldalra elhelyezni, ahol tényleg tágítja a teret, lehetőleg ne pont szemben egy ajtóval vagy egy ablakkal. A következő annak eldöntése, hogy önálló bútordarabként jelenjen meg vagy pedig része legyen egy fürdőszobaszekrénynek. Ez utóbbi igen praktikus, de az önálló tükör egy igazán minimalista megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának.

A beépített tükör előnyei

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek az olyan tükrök, amelyek mellett vagy alatt valamilyen polc vagy polcos elem található. Az adott háztartásban együtt lakók számától is függ, hogy egy ilyen elem mennyire lesz praktikus, hiszen minél többen vannak egy családban, annál inkább szükség van minden talpalatnyi helyre, ahol tárolhatunk valamit.

Így tényleg jól jön, ha a tükör melletti fürdőszobaszekrényben helyet kapnak az alapvető kozmetikumok, a polcon elfér mindenki fogkeféje, fésűk, fogkrémek. Sokan, amikor egy fürdőszobaszekrényt keresnek, akkor egy teljes fürdőszobai falban gondolkodnak, ahol egybe van építve alul a mosdókagylóval az alsó szekrény, felül pedig a tükörrel a felső szekrény.

A LED-es világítás sokoldalúsága

Ne felejtkezzünk meg a világításról sem. Ugyan minden fürdőszoba rendelkezik valamilyen szinten egy mennyezeti lámpával, de korunk újszerű találmánya, a LED-es világítás olyan sokoldalú, hogy a fürdőszobában is több helyre beépíthetjük. Nem csupán praktikus, hanem rendkívül hangulatos is tud lenni, főleg, ha külön kapcsolókkal irányítjuk. A tükör köré különböző módokon felszerelt lámpák igazi 21. századi, sokszor futurisztikus hatású benyomást keltenek.

A tükrök alakja is eltérő lehet, a LED-es világítás a kör alakú változatokhoz is hozzászerelhető. Ha csak bizonyos helyekre szeretnénk kiegészítő fényeket, a LED szalagok is tökéletesek lehetnek. A Gemini-Duónál kaphatók olyan tükrök is, amelyek keretbe illeszthetők. A keret is adhat egyfajta eleganciát, de ne felejtsük, hogy stílusa illeszkedjen a fürdőben már meglévő bútorok stílusához és formatervezéséhez.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a visegrádi országok családnévszótára

Az ELTE BTK névkutató munkatársainak közreműködésével megvalósult kiadványban négy ország leggyakoribb családnevei...

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak...

Informatikai pályaorientációs napon segítik az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika...

Két új szakot indít az International Business School

Nem csak a diákok érdeklődésére, hanem a diplomás munkavállalókat foglalkoztató piaci igényekre...