hétfő , 24 június 2024
Kezdőlap Jármű 33 év után zárja be Opel szalonját a Schiller
Jármű

33 év után zárja be Opel szalonját a Schiller

280
Schiller BYD szalon

A Schiller cégcsoport a BYD autómárka értékesítésében látja az új perspektívát

A Schiller család neve évtizedeken keresztül szinte összeforrt az Opellel, több mint három évtizedes együttműködés után azonban a kínai elektromos autó, a BYD modellek veszik át az újpesti Váci úti szalonban a bemutatóteret. A Schiller az Opellel sem szakít teljes mértékben,  hiszen „Schiller Opel, a szerviz szuper!”: a cég márkaszervizként továbbra is ellátja a gépjárművek javítását, szervizelését, de újonnan értékesített modellekkel innentől önálló autószalonként nem foglalkozik.

A mai cégcsoport egy 1980-ban alapított kisiparos gumis műhelyből nőtte ki magát a mostani méretére, és 1991 óta hivatalos Opel viszonteladóként működött egészen mostanáig. 2024 februárjától viszont a konnektorról tölthető gépjárműveké lesz a főszerep a BYD Schiller megnyitásával, miközben továbbra is értékesíti a Toyota, a Lexus és a Skoda és Fiat teljes termékpalettáját a cég. A Schiller ezek mellett az Audi és Volkswagen személyautók, valamint a VW haszongépjárművek szervizelését, ahogy karosszéria javítását is végzi, valamint saját bérautó üzletágával és flottakezelő cégével szintén kiszolgálja ügyfelei mobilitási igényeit.

Schiller BYD szalon autókereskedés

A Schiller Autó Család mind technológiai, mind értékesítési értelemben a BYD-ben és az elektromos közlekedésben látja az autószektor egyik lehetséges jövőjét és a gazdasági perspektívát, emiatt az illusztris pesti autószalon a jövőben a kínai márka képviseletében fog tevékenykedni.


Háttér:

A Schiller Autó Család 1980-ban alapított gumiszerviz alapítása után 1983-ban nyitotta meg márkafüggetlen autószervizét a XIII. kerületi Dráva utcában, melyet 1989-ben egy márkafüggetlen használtautó-kereskedés megnyitása követett. A következő mérföldkő 1991-ben érkezett el a cég életében, amikor is megkapta a jogot az Opel gépjárművek értékesítésére. 1994-ben megépült az első nagy Opel autószalon Budapesten a Váci út 113. szám alatt. A cég hamarosan kinőtte magát és 2002-ben megnyílt a Škodák Palotája (ma már Skoda Schiller), nem sokkal később 2003-ban a Toyota Super (ma már Toyota Schiller) márkakereskedések, ugyanebben az évben megkezdte működését a Karosszéria Centrum, amely az ország egyik legkorszerűbb és legnagyobb lakatos műhelyével rendelkezik. 2007-ben a cég egy új irányba is belefogott, az autók rövid- és hosszú távú bérbeadását kezdte meg, napjainkban Schiller Flotta és Schiller Rent márkanév alatt működnek. 2009-ben a Fiat majd jó pár év kihagyással 2018-ban a Renault és Dacia Schiller nyitotta meg kapuit. 2021 nyarán megnyílt az új központ, amely egy új exkluzív autómárkával bővült a Lexus Pest szalonnal, mellette Toyota, ŠKODA és Opel szalonnal a telephelyen. 2022 őszén a cégcsoport bérautó üzletága egyetlen 100%-ban hazai bérautós cégként nyitotta meg irodáját a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren a multinacionális szolgáltatók mellett. 2024 februárjától a BYD Schiller is megkezdi tevékenységét.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Itt az új elektromos Kia EV3 SUV

Osztályát felülmúló, innovatív technológiával és fejlett formavilággal emeli még magasabb szintre az...

A Volvo Trucks már fejleszti a hidrogénüzemű kamionját

A Volvo Trucks már dolgozik a hidrogénnel hajtott belsőégésű motorral ellátott teherautójának...

Itt az új Opel Frontera

Hivatalosan is színre lépett az aktív életet élők és a családok igényeire...

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

Ultraerős, nyilvános gyorstöltő várja az e-kamionokat Ausztriában A világon elsőként a felső-ausztriai...