kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Család Montenegro gyöngyszeme, a Kotori-öböl
Család

Montenegro gyöngyszeme, a Kotori-öböl

76
kotori öböl montenegro

Kotor városa egyre népszerűbb a turisták körében, melyet hangulatos városképének, régi mediterrán kikötőjének és az azt körülvevő városfalnak, illetve óvárosának is köszönhet. Kotor városa Montenegro legnyugatibb pontjától, Herceg Novitól alig fél órára található.

A város évszázadokon át a Velencei Köztársaság uralma alatt állt, amelynek hatása ma is érződik rajta. A Kotori-öböl olyan mélyen benyúlik a szárazföldbe, amivel egyedülálló és látványos élővilágot hoz létre. A Wanderers ajánlójából a Kotori-öböl kincseit ismerhetjük meg, amelyek miatt érdemes ide elutazni.

Nézzük meg egy kicsit magát az országot, Montenegrot, mit kell tudnunk róla!

Kellemes hangulat és élő történelem – ez Montenegro!

Montenegro egy kicsiny ország a Balkánon, ahova történelme során sokfajta hódító nép érkezett. Különböző irányokból különféle hatások érték emiatt, hisz mindannyian magukkal hozták kultúrájukat, majd itt hagyták az utókornak.

Ezért ebben az országban a civilizációk találkozása egy különleges egységet képez. Itt találkozik kelet és nyugat, hiszen a hódításoknak köszönhetően mindkét világ kultúrája fellelhető Montenegroban.

A legnagyobb hatás a szlovéneknek köszönhető, de jelentős Velence, Ausztria, valamint az iszlám nyoma is az országban. A vallás meghatározza a montenegroi emberek identitását, akik nagyon büszkék a hovatartozásukra is. Most pedig látogassunk el a Kotori-öbölbe!

A Kotori-öböl ellenállhatatlan úticél

A Kotori-öböl természetes szépsége nagyon vonzó a turisták számára, akiknek száma egyre csak növekszik. Kotor óvárosának egyik legjelentősebb látványossága a Szent Trifun-székesegyház, amely román stílusban épült.

Az óváros ősi falai 4,5 km-en keresztül húzódnak a mediterrán kikötő körül. Az itt található katolikus templom Kotor legnagyobb épülete, ami a 12. században épült, de sokszor kellett újjáépíteni. Földrengések rongálták, de 1667-ben leomlott az egész homlokzata is, ezután épültek hozzá barokk harangtornyok is.

A falrendszert egy szerb dinasztia építtette, ami a Szent János erődítményig húzódik, amely 260 méter magasságban áll. Innen nyílik a legcsodálatosabb kilátás a városra, úgyhogy mindenképpen megéri felkapaszkodni.

A környék is lenyűgöző, nem csak Kotor

Az éjszaka során megvilágított városfal arany színben pompázik, mögötte a meghitt kis utcákban nyüzsög az élet. Hangulatos bárok és éttermek biztosítanak szórakozási lehetőségeket az arra vágyóknak, sok helyen élő zene is hallható.

Nemcsak Kotor, hanem a környék városai is megérdemlik a figyelmet. Budvában a Nap szerelmesei fürdőzhetnek a tengerben és a napsugarakban is, akár egy luxus jachton, vagy a parton fekve. A közeli Dubrovnikban forgatták a Trónok harca sok jelenetét, de a város a vásárláshoz is kiváló terepet biztosít.

Egy csodálatos hegyvidéki, de mediterrán tájról beszélünk, amelynek szépsége mindenkit lenyűgöz. Fantasztikus látványt nyújtanak a zöldellő domboldalak és az öblök egyaránt, úgyhogy mindenképp érdemes ide ellátogatni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a visegrádi országok családnévszótára

Az ELTE BTK névkutató munkatársainak közreműködésével megvalósult kiadványban négy ország leggyakoribb családnevei...

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak...

Informatikai pályaorientációs napon segítik az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika...

Két új szakot indít az International Business School

Nem csak a diákok érdeklődésére, hanem a diplomás munkavállalókat foglalkoztató piaci igényekre...