kedd , 30 április 2024
Kezdőlap Család Művész otthon Wekerlén
Család

Művész otthon Wekerlén

52
művész otthon

Hallottál már a home stagingről? Ez a kifejezés az ingatlan eladás vagy esetleg kiadás előtti felkészítését jelenti. A célja ennek pedig az, hogy a ház vagy lakás a lehető legvonzóbb legyen a potenciális vásárlók vagy bérlők számára. Ennek segítségével gyorsabban és magasabb áron lehet azt el- vagy kiadni. A budapesti Wekerletelepen például egy “holland csoda ház” született, ami egy eredetileg boltként működő térből az alatta lévő pincéből és a felső padlásból áll.

A célcsoportnak megfelelő kialakítás

Sok remek ötletből igazán egyedi és megismételhetetlen eredmények születhetnek. A DODO lakberendezési stílusai között te is kitűnő ötletekből meríthetsz, amelyek megszámlálhatatlanul sok remek inspirációval szolgálhatnak a saját tereid alakításához. Legyen szó felújításról, átalakításról vagy csak egy kis felfrissítésről, a megfelelő bútorokkal, színekkel és dekorációs tárgyakkal garantáltan jobban fogod magad érezni az otthonod egyes helyiségeiben. Az ízlésesen, stílusosan és tökéletesen harmonikusan berendezett környezet pedig sokkal kellemesebbé és vidámabbá is teheti majd a mindennapjaidat.

Ha home stagingről van szó, mint a fent említett wekerlés projekt esetében, akkor nagyon fontos, hogy a célcsoportnak megfelelő legyen minden esetben a végeredmény. Ha sikerül jól belőni, hogy ki fogja megszeretni, kinek készül az adott lakás, akkor máris indulhat serényen a munka.

Az uralkodó stílusirányzat

A “holland csoda ház” célcsoportja például a középkorú elvált férfiak vagy agglegények lettek. A pincében éppen ezért is kitűnő ötletnek bizonyult kialakítani a nappalit, ami egyfajta férfi játszótér funkciót is be tud így tölteni, ahol lehet meccset nézni, sörözni a haverokkal, zenélni, barkácsolni vagy akár még gyúrni is. A színvilág is emiatt lett szürke-rozsda-fekete, amelyhez csupa-csupa férfias, letisztult, mégis mutatós darabokat választott a tervező. Az uralkodó stílus pedig a loftos-indusztriális, amelyet már maga a tető fagerendáinak láttatása, a fekete fém lépcsőszerkezet és a 8 és fél méteren, 3 szinten kibontott ház, illetve lépcsőház látványa is sugall.

Keskeny holland csoda ház

Persze mint az ahogy általában történni szokott, ennél a projektnél sem ment minden úgy, mint a karikacsapás. Az ingatlan szintjeinek átalakítása során több technikai nehézség is adódott, de a remek kivitelezőkkel ez is szerencsésen és gyorsan megoldódott és a végeredmény valóban egy nagyon különleges ház lett a Wekerlén. Az eredetileg 25 négyzetméteres lakásból egy háromszintes nagyon különleges és nagyon szerethető levegős és egyedi elemekkel berendezett otthon vált. Szinte az ember már az amszterdami csatornákból a vízhullámzást véli hallani és a biciklicsengők csilingelését ebben a keskeny, de igen otthonos építményben, aminek legalább a falai nem ferdék.

A DODO blogjában részletesen olvashatsz erről a projektről és a home stagingről is.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Hirdetés

Friss

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a visegrádi országok családnévszótára

Az ELTE BTK névkutató munkatársainak közreműködésével megvalósult kiadványban négy ország leggyakoribb családnevei...

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak...

Informatikai pályaorientációs napon segítik az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika...

Két új szakot indít az International Business School

Nem csak a diákok érdeklődésére, hanem a diplomás munkavállalókat foglalkoztató piaci igényekre...