hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tech Mi mindenre jó egy profi kamerarendszer?
Tech

Mi mindenre jó egy profi kamerarendszer?

110
kamera defloc

A kamerák jelentőségét nem érdemes elbagatellizálni. Gyakorlatilag minden környezetben hasznosak, kezdve a munkahelyektől, szórakoztató vagy szolgáltató létesítményeken át egészen a magáningatlanokig élvezhetjük a velük járó előnyöket.

Milyen helyzetekben nyújtanak segítséget?

A DEFLOC minőségi kamerák széles kínálatával szolgál azok számára, akik a telepítésen gondolkodnak. A kamerarendszerek alkalmazásával olyan előnyökre tehetünk szert, mint az épület védelmének a fokozása, a terület ellenőrzése vagy a kérdéses esetek utólagos ellenőrzése.

Magánszemélyként is elmondhatjuk, hogy sokkal biztonságosabbá tehetjük az otthonunkat általa. Egy esetleges betörésnél vagy betörési kísérletnél például megoszthatjuk a felvételeinket a rendőrséggel, vagy figyelmeztethetjük a bemutatással a szomszédainkat, illetve a tágabb közösséget is, ahol élünk. Ellenőrizhetjük azt is, ha egy távvezérlésű rendszerről van szó, hogy minden rendben van-e a ház körül, miközben nem tartózkodunk otthon. De akár megleshetjük azt is, hogy hogyan viselkednek kis kedvenceink a távollétünkben.

Meg tudjuk tekinteni azt is, hogy a gyermekünk időben és épségben hazatért-e az iskolából a tanítás után, de akár az is megtekinthetővé válhat, hogy kik szeretnének bejutni az otthonunkba, beszélni a gyermekünkkel vagy a nagymamával, illetve valóban azok-e, akiknek mondják magukat. Emellett ha például takarítók járnak hozzánk, ellenőrizhetjük, hogy a megfelelő időben érkeztek-e, elvégezték-e a feladatukat, s mikor távoztak.

Fókuszban a látószög

Ha megnézzük a DEFLOC weboldalát, azonnal látni fogjuk, hogy nagyon sokféle kamera elérhető, ám nem egyformák ezek sem típusukban, sem paramétereikben. Amikor a rendszert tervezzük, figyelembe kell vennünk olyan jellemzőket is, mint amilyen az egyes kamerák látószöge.

Egy normál látószögű modellhez képest például egy Hikvision 180° vízszintes látószöggel rendelkező kamerával jobb eredményeket érhetünk el. Ez azért érdekes, mert ha nem szeretnénk olyan pontokat, amelyeket nem látunk be, akkor az egész rendszerünket ennek megfelelően kell megterveznünk.

Egy torzítás korrekciós kamera, amely szélesebb látószöget biztosít, jobban láthatóvá teszi a területet, végső soron pedig az egész szisztémát tekintve segíthet lejjebb faragni a költségeinken, még akkor is, ha a kamerák drágábbak. Hiszen egyszerűen kevesebbet kell megvásárolnunk belőlük ugyanahhoz az eredményhez.

Hogyan válasszunk?

A minőség a legjobb recept ez esetben is, ezért érdemes megbízható márkák között keresgélni. A rendszer tervezése során határozzuk meg, hogy mik az elvárásaink vele szemben, s ennek megfelelően gondoljuk át azt, hogy melyik kamerarendszer lesz a legjobb választás. Ügyeljünk arra, hogy milyen a látószöge a kameráknak, milyen minőségű képet tud készíteni kedvezőtlen fényviszonyok között, kell-e a telepítéshez vezetékezni, illetve tudjuk-e majd a rendszert távolról is kezelni. Ezek lehetnek a legfontosabb szempontjaink a vásárlás során.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40...

Dróntechnológia a mezőgazdaságban

A hathatós talajvédelem és kondicionálás érdekében fogott össze a Magyar Agrár- és...

Hol van a használt mobilok legjobb helye?

Nem érdemes otthon őrizgetni a veszélyes hulladékot és az értékes újrahasznosítható elemeket...

Április 12-én az űrhajózás világnapját ünnepeljük

Magyar tudósok, akik nélkül ma teljesen más lenne az űrkutatás 1961. április...