hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Szabadidő Milyen előnyei vannak a feeder horgászbotok használatának?
Szabadidő

Milyen előnyei vannak a feeder horgászbotok használatának?

40
feeder horgászbotok előnyei

Mai cikkünkben a feeder horgászbotok sajátosságaival fogunk foglalkozni. Megnézzük a paramétereiket, előnyeiket, melyekkel jó lenne, ha minden pecás tisztában lenne. Ha ehhez csak egy kicsit is hozzá tudunk járulni, akkor máris megérte írni a témáról.

A feeder horgászbotok termékcsaládjai

Egy horgászbot kiválasztása során számos lehetőség kínálkozik előttünk. Szerencsére vannak az online kereskedőknél különböző alkategóriák, melyek szűkítik a terméklistát, így könnyebben rátalálhatunk arra a típusra, amire szükségünk van.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen típusú, méretű, hosszúságú botot választunk. Maradva a feeder termékeknél, a Trabucco nagyszerű példa erre, mivel három különböző modelljük közül választhatunk az igényeinknek megfelelően. A Method Proxima feeder horgászbot a method módszerhez, rövidebb és közepes távolságokhoz ideális választás. Az Active típus ezzel szemben inkább a közepes távolságok esetén jó döntés, támogatja a pontosságot és az eredményességet nagyobb tavak vagy vadvizek esetén. A Power változat pedig az igazán nagy, akár 100 métert is meghaladó távok elérését teszi lehetővé, valamint kiváló a folyóvizek esetén is.

Mi várható el egy feeder horgászbottól?

Elvárható, hogy stabil és nagy teherbírású legyen fárasztás közben. Ezt jellemzően úgy érik el a gyártók, hogy speciális anyagból készítik a bottestet. Emellett nem szabad túl nehéznek sem lennie, viszont szükség van a megfelelő egyensúlyra, hogy pontosak legyenek a dobások.

A Trabucco Proxima Feeder esetén például a bottest speciális anyaga a Micro Pitch Carbon. Emellett dupla lábas K-Sic gyűrűzéssel rendelkezik, amely elősegíti a gubancok elkerülését és a zsinór is gond nélkül lepereg róla dobás közben.

Mindemellett az is nagyon fontos, hogy komfortos legyen használni, igazán kézre álljon, öröm legyen vele pecázni. Ebben nagy segítségünkre lesz a megfelelően kialakított orsópozíció és a kényelmes markolata is.

A feeder horgászbotok méretei

A hosszúság és a dobósúly is eltérő tartományban helyezkedik el a különböző modellek esetén. A nagyobb (100+ méter) távokhoz igazán nagy, akár 420 centiméteres bot és 150 grammos dobósúly ideális. A legrövidebb távolsághoz megfelelő akár egy 300 centiméter alatti is, 80 grammos dobósúllyal. Míg a kettő között találhatóak a 360-390 centiméteres darabok, a 60-90 grammos tartományban.

Ha pedig szeretnénk egy megvásárolt feeder horgászbot karakterisztikáján változtatni egy adott szituációnak megfelelően, akkor vásárolhatunk kiegészítő spiccet is, amivel érzékenyebbé vagy épp erőteljesebbé tehető.

Milyen áron juthatunk hozzá egy ilyen kiváló feeder horgászbothoz?

Igen kedvező árfekvésű termékekről van szó, miközben a minőségük kifogástalan, főleg, ha a már említett Trabucco termékeit választjuk, itt már a gyártó maga is garancia a hosszú élettartamra. Néhány tízezer forintból kijöhetünk egy-egy kiváló feeder horgászbot vásárlása esetén.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Szeptemberben visszatér A nyomorultak a Madách Színházba

Visszatér a Madách Színház színpadára a musicalirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, Les Misérables –...

Sting koncert Budapesten május végén

A 17-szeres Grammy-díjas művész, Sting 2024. május 31-én különleges koncerttel érkezik a...

Budapesten rendezik a világ legnagyobb designkultúra konferenciáját

P/References Of Design Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design...

50 Cent életrajzi könyve

Egy keménykörmű túlélő története a gettóból a csúcsig Curtis Jackson, azaz 50...