hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Szabadidő Vajon milyen íze lenne a szabadságnak, ha ital lenne?
Szabadidő

Vajon milyen íze lenne a szabadságnak, ha ital lenne?

32
don papa rum ital

Óh igen, meglehetősen költői kérdés, amire nem is szeretnénk olyan választ adni, ami mindenki számára megfelelő, de nem is lehet. Ellenben bemutatunk egy olyan italt, ami valóban a szabadság jelképe.

Ugye te is kíváncsi vagy? Tarts velünk!

A rum, ami maga a forradalom

A Prémium Italnagykereskedés Online rum kínálatában találunk egy nedűt, ami eredetileg valóban egybeforrt a szabadság eszményével: ez pedig nem más, mint a Don Papa rum. A Papa Isio legendája ihlette ugyanis ezt az italt, aki valóban létező személy volt, és fontos szerepet töltött be a Fülöp-szigeteken ekkor lezajlott forradalomban. A rum pedig mind a mai napi az ő nevét viseli.

Ismerjük meg közelebbről is!

Ha megkóstoljuk, akkor elsőre a különleges ízvilág lesz az, ami magával ragad bennünket, de biztosan hozzátesz az élményhez a mögötte álló történelem is. A Negros sziget, amit a “Cukor Földjeként” is emlegetnek, híres az itt termő, a világon a legédesebbnek tartott cukornádról. Erre számítsunk egyébként a rum megízlelésekor is! Hiszen a hagyományos karakterekkel szemben ezúttal egy dominánsan édes rumot kortyolhatunk.

A mézédes cukornádból készített nedű érlelése tölgyfahordókban zajlik, a páratlan zamat elérése, ami olyan egyedi aromával kényeztet bennünket, ezáltal válik elérhetővé. Ha megkóstoljuk, azonnal ki fogjuk érezni az olyan jegyeket, mint a karamella és a vanília, valamint a fűszerek és a citrusos ízvilág, illetve ezek egy egészen egyedi ízharmoniában képesek összeolvadni a Don Papa rumban.

A páratlan karakter nem jöhetne létre a trópusi éghajlat nélkül, ami felgyorsítja az érés folyamatát, és még erőteljesebb aromákat hoz létre, mint amit egyébként várhatnánk.

Tippek a fogyasztáshoz

Rohamosan közeledik a nyári kánikula, ezért inkább a hidegebb nedűk felé kacsintgatnál? Semmi probléma, hűtött pohárban vagy akár jéggel is isteni lesz a Don Papa rum, próbáld ki bátran! Ha inkább long drinket vagy koktélt fogyasztanál, hogy a lassú szürcsölés és a frissítő élmény is meglegyen, szintén választhatod ezt az édeskés rumot alapnak.

A Rum Old Fashioned egy igazi hagyományos döntésnek bizonyul, de sok más koktélnak is remek alapanyaga lehet. Mindezek pedig tökéletes választássá teszik akkor is, ha egy könnyed kerti partihoz keresünk italt, amit többféleképpen tudunk szervírozni.

Mivel a grillpartik szezonja máris elkezdődött, köszönhetően a meleg napsütésnek, akkor is voksolhatunk a Don Papa rumra, ha olyan nedűt keresünk, amit magunkkal lehet vinni. Meséljük el hozzá a hátterében lévő történetet, és rendezzünk egy kóstolást. Lehet akár szavazni is, kinek milyen formában ízlett leginkább, de az sem földtől elrugaszkodott dolog, ha kicsit szabadjára engeditek a fantáziátokat, és ti magatok találtok ki új koktélokat.

Rendezhettek belőle akár egy versenyt is, ahol eldönthetitek, melyikőtök volt a legügyesebb kreátor. Egy egészen biztos: mindeközben ti is szabadon, kötetlenül, no és persze remekül fogtok szórakozni.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Szeptemberben visszatér A nyomorultak a Madách Színházba

Visszatér a Madách Színház színpadára a musicalirodalom egyik legnagyobb klasszikusa, Les Misérables –...

Sting koncert Budapesten május végén

A 17-szeres Grammy-díjas művész, Sting 2024. május 31-én különleges koncerttel érkezik a...

Budapesten rendezik a világ legnagyobb designkultúra konferenciáját

P/References Of Design Hogyan alakíthatja a design a jövőt? Mi a design...

50 Cent életrajzi könyve

Egy keménykörmű túlélő története a gettóból a csúcsig Curtis Jackson, azaz 50...