hétfő , 20 május 2024
Kezdőlap Tippek Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?
Tippek

Mikor lehet szükségünk tehertaxira? És mi is ez egyáltalán?

36
tehertaxi költöztetéshez

A tehertaxi, amit szoktak bútortaxiként is nevezni, egy egyre felkapottabb szolgáltatás a költöztetők piacán. Számos esetben valóban nagy segítséget jelent ez azok számára, akik igénybe veszik. Ebben a cikkben megnézzük, hogy miről is van szó, illetve mikor lehet rá szükségünk. Vágjunk is bele!

Mi az a tehertaxi?

A tehertaxi egy szolgáltatás, melyet a költöztető cégek nyújtanak az ügyfeleik számára. A lényege az, hogy akár egyetlen bútordarab is elszállításra kerülhet egyik címről a másikra. Ez nem megszokott ott, ahol jellemzően telepakolt teherautókkal szokták költöztetni az embereket, erre vannak berendezkedve az érintett cégek.

Bizonyos esetekben mégis fontos az is, hogy csak egyetlen bútordarab eljusson A-ból B-be. Azonban ez lehet akár pár további doboz is, vagy egy mosógép és egy hűtőszekrény. Nem feltétlenül egyetlen egy bútorról van szó, a lényeg az, hogy egy kisebb, gyorsan fel- illetve lerakodható munkáról beszélünk.

Kiváló alternatívája ez annak, hogy valaki utánfutót kölcsönözzön és a családtagokkal közösen elszállítsa, amit kell. Ráadásul sokkal gyorsabb is, nem beszélve arról a minőségi különbségről, amit az így költöztetett bútorok biztonság szempontjából élvezhetnek. Illetve amiatt sem kell aggódnunk, hogy majd valamelyik családtagunk dereka becsípődik egy rossz mozdulat miatt.

Mikor lehet szükségünk a tehertaxi szolgáltatásra?

Erre lehet röviden válaszolni, méghozzá úgy, hogy mindig, ha egyetlen bútordarabot vagy csak pár dolgot kell költöztetni. Nézzük meg, hogy milyen konkrét esetekben jöhet nagyon jól a bútortaxi!

Sok esetben előfordul, hogy rendelünk egy hűtőszekrényt, mosógépet vagy valami hasonló nagyobb eszközt, mégsem tudjuk megoldani a hazaszállítását. Előfordulhat, hogy a cég, akitől vásároltunk, nem is foglalkozik házhoz szállítással, vagy olyan rosszak a feltételeik, esetleg a tapasztalat velük, hogy jobb, ha saját megoldást keresünk. Ilyenkor nem jöhet szóba a kézben vagy a kerékpáron szállítás sem, és persze a villamosra sem tudjuk felrakni az épp frissen vásárolt hűtőnket. Ezeknél a nagy kiterjedésű és jellemzően nehéz tárgyaknál életet menthet egy tehertaxi szolgáltatás.

Nagyszerű példa ugyanakkor az is, amikor egy használt bútort vásárolunk. Ekkor természetesen nem bútorozzuk be az egész lakást, csak például egyetlen antik bútordarabot szerzünk be. Azaz egy hagyományosan vett költöztetés itt szóba sem jöhet. De a fent említett  berendezés hazavillamosoztatása sem. Ha ilyenkor el szeretnénk juttatni az eladótól az otthonunkig a vásárolt terméket, akkor szükségünk lesz a tehertaxi szolgáltatásra.

Miért olyan népszerű, és ennek ellenére miért nem érhető el bárkinél?

Mivel olyan eseteket lehet ezzel a szolgáltatással megoldani, amit mással nem, így egy igazi hiánytermékről van szó. Nagyon fontos azok számára, akik igénybe kívánják venni. Ez okozza a népszerűségét.

Azonban a költöztető cégek többsége nincs erre felkészülve, nem erre vannak optimalizálva. Még jó, hogy vannak olyan cégek, akik tudják vállalni az ilyen fuvarokat is!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Tanfolyamok a szépészet terén

A szépség, a harmónia az, amit minden ember keres a világban –...

Így őrizd meg az ékszereid ragyogását!

Azzal kapcsolatban számos tanácsot kapunk, hogy milyen ékszereket érdemes beszerezni. Arról azonban...

Amit a halak kifogásáról tudni érdemes!

Aki el szeretne menekülni ma a világ zaja elől, elmehet például túrázni...

Milyen búcsúajándékot vegyünk egy dohányos kollégának?

Búcsúajándékot választani mindig komoly kihívás, hiszen örömet szeretnénk szerezni, azt éreztetni a...