szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Tippek Különleges italok időutazáshoz
Tippek

Különleges italok időutazáshoz

103
whiskey

Vannak olyan időutazások, amelyekhez mindenképpen kijár néhány különleges ital. A cikkben ezeket gyűjtöttük össze.

Egy nemes nedű kortyolgatása olyan megnyugtató élményt ad, mintha kiléptünk volna az idő megszokott körforgásából. Zseniális italok találhatóak az iDrinks oldalán, például whisky, gin és rum. Nézz szét még ma!

Vissza a jövőbe, Az időgép

A Vissza a jövőbe-trilógia minden idők talán legviccesebb időutazással kapcsolatos története. Dr. Emmett Brown és Marty McFly kalandjainak átvészeléséhez nem elegendő egy hagyományos nedű, annál valami erősebb ital kell. A legjobb választás a 9%-os alkoholtartalommal rendelkező Mad Scientist Liquid Cocainja. Négyféle amerikai komlóból készül, malátás, erős és enyhén édeskés, a gyümölcsös ízvilága pedig magával ragadja az embert.

Az időgép című filmben Alex Hartdegen azért készít időgépet, hogy visszautazzon a múltba, és megmentse a szerelmét. A kísérlet azonban nem a tervei szerint alakul. Egy balul elsült időutazáshoz tökéletes nedű A The Bitter Truth Old Time Aromatic Bitters. A kesernyés ízek feltárulása mellett esszenciális az ital karakterében a fűszeres fortissimók jelenléte. Miközben érezhető benne a fahéj, a kardamom, az ánizs és a szegfűszeg.

12 majom, Csillagok között

A 12 majom című filmben James Cole elítéltnek érdekes alkut ajánlanak. Kegyelmet kap, ha visszautazik a múltba, hogy mintákat gyűjtsön egy vírusról, amivel úrrá lehetnének saját korszakuk járványán. Az időutazó hamar rájön, hogy az összeomlás a 12 majom hadserege csoporthoz köthető. Ehhez a legjobban a Monkey Shoulder Whisky illik. A 40%-os blended malt magasabb hatványra emeli a krémesen édes ízeket. Illatában érezhető a mennyei lekváros aroma, teli malátás zamatokkal és kakaóval. Továbbá érezhető benne a vanília, a téli fűszerek, a szerecsendió, a szegfűszeg és a fahéj. A komplex whiskys zamatok kedvelőinek ez az ital egyenesen kötelező tétel.

A Csillagok között a tér- és időugrások szokatlan módjára mutat rá, arra a kissé hajmeresztő tényre, hogy mire képes a fekete lyuk kellős közepén lévő szingularitásmag. Ehhez a kalandhoz az Outerspace Alien Vodka a jó választás. Tisztasága az ötszörös desztillálásnak köszönhető. Édes citrusosság érezhető minden kortyban.

Donnie Darko

A Donnie Darko egy igazi agydurrantó film. A főszereplő látja, hogy egy sugárhajtómű zuhant a családja házára, és a látomásaiban megjelenik egy ijesztő Frank nevű nyúl. A szülei azt gyanítják, hogy a fiúnak mentális problémái vannak és ezért pszichiáterhez küldik. Ehhez a történethez a Congli egyik csúcsitala, a 400 Conigli Volume 5 Lavander Gin illik. Érezhető benne a levendula és a trentinói boróka. A 400 Conigli Volume 3 Cardamom Gin is kiváló választás a maga 42%-os kardamomos futamaival. Egyesül benne a boróka, a kardamom és a fűszeresség.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Ásó, kapa, nagyharang, avagy ötletes eljegyzési ajándékok az ifjú párnak

Az ifjú párt jellemzően csak az esküvőn szokás meglepni a nászajándékkal, azonban...

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

A radiátor színe olykor meghatározó lehet: segít, hogy a helyiség kiemelkedő elemévé...

Milyen előnyöket kínál egy cateringcég a rendezvények lebonyolításában?

A céges rendezvények szervezése kellő tapasztalat és kapcsolatok hiányában bonyolult feladat lehet,...

Érdekességek a fehér és a szürke lovak kapcsán

Kevésbé közismert tény, hogy a genetikailag fehér lovak pigmentálatlan, rózsaszínű bőrrel rendelkeznek....