szombat , 27 július 2024
Kezdőlap Zöld Energiamegtakarítás napelemmel cégeknek is
Zöld

Energiamegtakarítás napelemmel cégeknek is

123
napelem cégeknek

Bizonyára te is szoktál azon gondolkodni, hogy a közüzemi számlákra fizetett összegek miért olyan magasak, és mit tudnál tenni annak érdekében, hogy sokkal kiszámíthatóbbá tedd a céged jövőjét.

Az áram piaci ára ingadozó, s ez nem teszi lehetővé a pontos kalkulációkat. Abban az esetben viszont, ha te magad termeled meg a vállalkozásod számára a felhasználni kívánt energiát, akkor a céged energiamegtakarítása is magasabb lesz. Ezt pedig napelemekkel tudod elérni.

Legyél független az áramszolgáltató hálózatától

Már egy közepes méretű cégnek is elég sok energia kell a működéséhez. A Wagner Solar Hungária napelem kérdésben úgy is mondhatni, hogy verhetetlen, hiszen már több, mint 5500 napelemes rendszer telepítését végezte el.

Ha komoly áramszámlákat kell befizetned hónapról hónapra, mert a telepeden, irodaházadban vagy üzemedben nagyon sok készüléket kell árammal működtetned, akkor igazán jelentős megtakarítást tudsz elérni akkor, ha egy hatékony napelemes rendszerre váltasz. Ebben az esetben ugyanis nem leszel majd függésben az áramszolgáltató hálózatától, és nem kell majd onnan energiát vételezned. Magad tudod azt így megtermelni, és mivel a munkaidő általában nappalra esik, azt azonnal fel is tudod használni. Ugye, milyen jól hangzik?

Pár éven belül meg tud térülni

A mai szabályozási rendszerben napelem rendszereket csak saját fogyasztás kiváltására lehet alkalmazni. Ez közérthetően annyit tesz, hogy nem lehet a megtermelt, de nem elfogyasztott energiát a közüzemi hálózatba visszatáplálni. Éppen ezért kell a rendszerbe egy úgynevezett visszwatt védelem. Itt az inverter az adott fogyasztás kiváltásához lesz képes igazítani a napelemek termelését.

Sokan nem nagyon bíznak a jelenlegi gyakori jogszabályi változások miatt abban, hogy a befektetésnek szánt napelem rendszer igazán képes lehet majd az árát megtermelni a tervezett időszak alatt. Ám még a jelenlegi állapotok között is, amikor nem lehet szó visszatáplálásról, és a jelenlegi villamosenergia-árak mellett is pár éven belül meg tud térülni a kialakított napelem rendszer.

Ehhez érdemes felkeresni a Wagner Solar Hungária weboldalát, ahol a cégek számára is csak pár kattintás az ajánlatkérés. Ehhez csak az éves villamosenergia-igény, az elhelyezkedési típus és az elérhetőségi adatok megadása szükséges.

Minden nap spórolhatsz

Ha tudod, hogy naponta mennyi energiát használ fel a céged, akkor lényegében ez lesz az az összeg, amit megtakaríthatsz naponta, ha saját napelem rendszert telepítesz. Ez persze csak abban az esetben áll, ha kizárólag nappal történik nálad a munkavégzés. Ha csak éjjel dolgoztok, akkor ez a lehetőség számodra nem megoldás.

A napelem hatalmas lehetőség a jelentős megtakarításhoz. Te is élj vele bátran, kérj ajánlatot mihamarabb a Wagner Solar Hungária profi csapatától!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Tartanak a zöldátállástól és a munkaerőhiánytól a magyar vállalatok

Kihívást jelent megfelelni a fenntarthatósági szempontoknak a hazai cégek szerint. Egyebek mellett...

Zöld kert csak megfelelő öntözéstechnikával valósítható meg

Sokszorosan igaz az a mondás, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb, ha...

A hulladékmentes jövő lehetőségét hordozzák a Nestlé innovatív csomagolóanyagai

A vállalati erőfeszítések eredményeként a Nestlé csomagolóanyagainak 83,5 százaléka már most újrahasznosíthatóságra...

Tigrisszúnyogok és veszélyes kórokozók: reális-e egy járvány kirobbanása?

Habár a hazánkban megjelent ázsiai tigrisszúnyogot cikkek tucatjai állítják be „halálos veszélyt”...