péntek , 18 október 2024
Kezdőlap Egészség A hévízi gyógyvíz egészségre gyakorolt jótékony hatásai
Egészség

A hévízi gyógyvíz egészségre gyakorolt jótékony hatásai

22
hévízi gyógyvíz jótékony hatásai

Hazánk igencsak gazdag gyógy- és termálvízben. Ennek magyarázata abban rejlik, hogy az ország a Kárpát-medence közepén helyezkedik el, ahol vékonyabb a földkéreg, ennek köszönhetően pedig a gyógy- és termálvíz a felszínhez közelebb helyezkedik el és könnyebben tör felszínre.

Sokat hallhatunk ezeknek a vizeknek a jótékony hatásairól, ami miatt nekünk is megjöhet a kedvünk ahhoz, hogy kipróbáljuk. Például azzal a céllal, hogy pihenjünk, relaxáljunk, erősítsük az immunrendszerünket vagy megelőzzük a különböző egészségügy kihívásokat.

A gyógyvizekben fürdőkúrákra is van lehetőség, akár megelőzésképp, vagy ha már van valamilyen egészségügyi problémánk. Ez esetben érdemes megtekinteni a hévízi Hotel Európa Fit****superior ajánlatait, itt ugyanis a különleges hévízi gyógyvíz jótékony hatásaiban részesülhetünk.

Mit érdemes tudni a gyógyvíz összetételéről?

A Hévízi-tó különlegessége, hogy ez a világ legnagyobb természetes termáltava, 4,4 hektárnyi területen terül el, és egész évben alkalmas a fürdésre. A hőmérséklete még télen is kellemes, ekkor 22-24 Celsius-fok között mozog, míg nyáron átlagosan 33-36 Celsius-fokos.

A tó vize ásványi anyagokban rendkívül gazdag, például nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot, magnéziumot, ként, hidrogén-karbonátot, illetve különböző nyomelemeket. A közvetlen közelében több fúrt kút is található, ezek egyike látja el a fent említett szállodát is. A kutak kb. 39-42 Celsius-fokos, a tóénál lényegesen magasabb kéntartalmú vizet szolgáltatnak.

Milyen problémákra jelenthet megoldást a fürdőkúra?

A gyógyvízben végzett fürdőkúra sokféle egészségügyi probléma, illetve panasz esetén ajánlott. Ezek közé tartozik többek között a csontritkulás, a lágyrész-reumatizmus, a köszvény, de a kopásos gerinc- és ízületi betegségek, a krónikus mozgásszervi gyulladásos kórképek, illetve a porckorong betegségek esetén is hatásos lehet.

Akkor is javasolt az alkalmazása, ha stressztől vagy izomfájdalmaktól szenvedünk, ha statikai zavarokkal, tartási rendellenességekkel küzdünk, vagy ha éppen balesetek, ortopédiai műtétek után vagyunk és a rehabilitációnk zajlik épp.

Milyen esetben nem ajánlott végezni?

A fürdőkúra nem ajánlott terhesség esetén, illetve ha súlyos tüdőasztmánk, valamilyen akut fertőző betegségünk, nyílt sebünk, nem kezelt pajzsmirigy-túlműködésünk vagy szívproblémánk van.

Ezek tehát a legfontosabb tudnivalók a hévízi gyógyvízről, illetve annak jótékony hatásairól. Számos egészségügyi kihívás esetén kiélvezhetjük jótékony hatásait, mely lehetőséget mindenképp érdemes megragadni. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy szállást foglalunk a hévízi Hotel Európa Fit****superior-ban, a gyógyvíz ugyanis megtalálható a szálloda wellnessrészlegén.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan hat a dohányzás a szájüregben zajló folyamatokra? Mennyi kárt okoz?

Gyakran hallhatjuk, hogy a dohányzás mennyire negatívan befolyásolja az egész szájüreg állapotát,...

Ne várjon tovább, ha alvászavaroktól szenved, lépjen a tettek mezejére!

Kevesek számára jelenti napjaink valósága azt a rózsaszín álmot, amiben csak az...

Háromdimenziós tervezéssel végeznek állkapocshelyreállító műtéteket a Semmelweisen

Akár teljesen új állcsontot is kaphatnak a Semmelweis Egyetemen azok, akiknek daganatos...

Felhizlalt egerek segítségével eredtek magyar kutatók a túlsúly és a rák közötti összefüggések nyomába

Az elhízás – ma már bizonyítottan – az egész testre kiterjedő gyulladást...