szerda , 24 július 2024
Kezdőlap Tech Mire figyeljünk főzőlap vásárlása előtt?
Tech

Mire figyeljünk főzőlap vásárlása előtt?

207
főzőlap vásárlás előtt erre figyeljünk

Amikor lakást alakítunk át, fel akarjuk újítani a konyhát, akkor bizony számos fontos döntést meg kell hoznunk. Az egyik ilyen a háztartási berendezések és nagyobb gépek beszerzése. A kerámia és az indukciós főzőlapok mind remek választásnak bizonyulhatnak, azonban nem mindegy, hogy milyen otthonba, milyet szerzünk be. De vajon mire kell figyelni főzőlap vásárlása előtt?

Az alábbi cikkünkben eláruljuk, hogy mik azok a szempontok, amiket mindenképpen figyelembe kell venni.

A teljesítmény kérdése

Az onlineMárkaboltok indukciós főzőlapjai mellett kerámia, valamint gázfőzőlapokat is beszerezhetünk. Fontos tudni azonban, hogy az indukciós típusok gyorsan és hatékonyan melegítik fel a lábasokat. Az elektromágneses megoldásnak köszönhetően közvetlenül az edények alját melegítik, nem az egész lapot. Itt tehát lényeges kérdés lehet a teljesítmény, amit wattban, esetleg főzőzónánként adnak meg. A vásárlók a legtöbb esetben szeretni szokták a gyors főzési időt, valamint az energiahatékony megoldásokat.

Ami azonban a kerámia változatokat illeti, ezek a hővezető anyagok segítségével melegítik fel az ételeket. A teljesítmény itt sem egy elvetendő szempont, azonban a hőelosztás többet nyom a latban. A legtöbben az egyenletes elosztást és a gyors fűtést szeretjük, amivel a gyártók is pontosan tisztában vannak.

A kinézet és az ár

Hazudnánk, ha azt mondanánk, a vásárlókat nem a dizájn és az ár érdekli a legjobban. A főzőlapok kialakítása, valamint megjelenése a vásárlás során az egyik legfontosabb szempont. Nem árt, ha az adott berendezés illeszkedik a konyha stílusába, még jobb, ha könnyen tisztítható és időtálló.

Egyes modellek pedig extra funkcióval rendelkeznek, mint a különféle főzési szolgáltatások, az érintőképernyős kijelző vagy éppen az időzítő. Ezek mind hatással lehetnek a választásra, hiszen nem egy háziasszony szereti a hasznos extrákat.

Végül, de nem utolsósorban ott van az ár, ami sok esetben a leglényegesebb, hiszen hiába jó a teljesítmény és szép a dizájn, ha nincs rá pénzünk. Általában olyat keresünk, ami ár-érték arányban megfelelő, tehát viszonylag jó áron elégíti ki az igényeinket.

Mitől lesz energiahatékony egy főzőlap?

Az energiatakarékosság már minden háztartási berendezés esetén döntő szempont. Mivel az áramdíjak az egekbe szöktek, így nagyon nem mindegy, hogy mennyit fizetünk ki az egyes készülékek üzemeltetéséért.

A legenergiatakarékosabb megoldás ezen a téren az indukciós főzőlap, mert míg a kerámia típus hatékonysága 60 százalék körüli, addig az említett fajtáé akár 80 százalék is lehet. Ez azt jelenti, hogy sokkal gyorsabb, tehát rövideig ideig kell működtetni.

Itt azonban megtévesztő lehet, hogy egyes kivitelek 6000 W-ot fogyasztanak, míg mások akár 7400 W-ot is “megehetnek”. Ehhez azonban hozzátartozik, hogy utóbbi gyorsabban elkészíti az ételt, így hiába igényel több áramot, mégsem lesz magasabb az áramszámla.


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Nagy hatótávolságú elektromos rollert jelentett be a LAMAX

A LAMAX eCruiser SC30 akár 50 km-es hatótávolságával, felfújható, defektálló gumiabroncsaival, valamint...

Az állkapocs mozgását és a környezeti zajszintet is elemzi az LG új, grafénnel készült TONE Free fülhallgatója

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb TONE Free fülhallgatóját, amelyet a lenyűgöző...

Bemutatkozik a Samsung Extra széles alulfagyasztós hűtőszekrénye

A Samsung bejelentette az új Extra széles alulfagyasztós hűtőszekrényének[1] európai bevezetését. A...

Néhány szó a telefonok védelméről

Hogyan tudod maximálisan megóvni az okostelefonodat? Természetesen nemcsak az ujjlenyomat-olvasó meglétére kell...