szombat , 11 május 2024
Kezdőlap Család Egy otthonban télen is rengeteg tennivaló akad
Család

Egy otthonban télen is rengeteg tennivaló akad

196
otthonfelújítás

Az otthoni kertészeti és karbantartási munkákat jellemzően a tavaszi, nyári és kora őszi hónapokra tervezzük, hiszen ekkor az időjárás jellemzően kedvez a kültéri tevékenységeknek.

De nincs olyan lakás, ahol ne gyűlne össze télire elegendő javítanivaló, és ha festeni jellemzően nem ekkor szoktunk, bátran belekezdhetünk, illetve számtalan más, házon belüli feladat vár arra, hogy elvégezzük. Amennyiben sikerül ezeket a tavasz kezdete előtt elvégezni, elégedetten dőlhetünk hátra, illetve kezdhetünk bele újra a kinti munkákba. Cikkünkben összeszedtük, hogy mi mindent lehet a hideg időszakban, rossz időben elvégezni, tarts velünk!

Apró tennivalók az energiahatékonyság érdekében

Nincs olyan háztartás, ahol ne lennének szerszámok, kellékek olyan esetekre, amikor egy-egy kisebb szerelést, javítást kellene elvégezni, illetve jó előre felkészülni a kisebb vészhelyzetekre. Szerezz be elektromos termékeket a Festékpalota.hu-ról, és indulj neki felkészülten a feladatoknak!

Ősz elején érdemes elvégezni a radiátorok légtelenítését, hogy ne a hideg időben érjen a kellemetlenség, illetve hatékonyabbá tedd a fűtést. Nem szükséges hozzá más, csak egy csavarhúzó. Az ajtók és ablakok szigetelését is hasznos, ha még tél előtt elvégzed, ehhez vásárolj megfelelő tömítőanyagokat! Szintén az energiahatékonyság jegyében érdemes a csaptelepeket, a vízszűrőket ellenőrizni, a csöpögő csapokat javítani.

Otthonszépítés télen

Bár a szobafestés jellemzően nyári munka, a tél is ideális időszak lehet megfelelő fűtés és szellőzés esetén. Persze ez egy nagyobb lélegzetvételű munka, jó néhány szerszámra, eszközre és kiegészítőre lesz szükség, illetve a munkafolyamatok megtervezésére, ugyanis ebbe hirtelen nem érdemes belekezdeni. Akár festeni, akár tapétázni szeretnénk, a falakat elő kell készíteni a nagyobb munkálatok előtt a szép végeredmény érdekében. Amennyiben még nem csináltál ilyet, alaposan olvass utána, nézz meg oktatóvideókat, hogy magabiztosabban vágj bele.

A téli időszakokban sokan szembesülnek penészedéssel az otthonukban, hiszen az ablakok bezárásával, a ritkább szellőztetés révén a magasabb páratartalom és a lehűlő falak gyakran okoznak esztétikai és az egészséget is fenyegető kellemetlenséget. Penészgátló alapozóval és festékkel, sziloplaszttal tüntethetjük el a nyomait.

Megfelelő szerszámok

Egy háztartásban, legyen az egyszemélyes vagy nagyobb, érdemes számos minőségi szerszámot beszerezni a legalapvetőbb szerelési feladatokhoz, hogy mindig kéznél legyenek, amikor váratlan helyzet adódik.

Különböző méretű és típusú csavarhúzókra biztosan szükség lesz, ahogy kalapácsra, villás- és csavarkulcsra, fúrógépre is, de egy mérőszalag, vízmérték, lézeres vízszintező is hasznos, ha van a készletben.

Egy otthon minden időszakban rengeteg tennivalót ad, az előre tervezhető szezonális munkákra, javítanivalókra készülj fel időben és a megfelelő szerszámokkal, de legyenek eszközeid a váratlan helyzetekre is, hogy ne érhessenek meglepetések!


Elkalauzoljuk a hírek világában! További friss híreket talál a Kalauz.hu főoldalán! Kövesse a TechKalauz technológiai híreket és csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

Kapcsolódó cikkek

Elkészült a visegrádi országok családnévszótára

Az ELTE BTK névkutató munkatársainak közreműködésével megvalósult kiadványban négy ország leggyakoribb családnevei...

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

A CEU Határtalan Tudás előadássorozatán részt vett kiváló magyar tudósok előadásaiból tanulhatnak...

Informatikai pályaorientációs napon segítik az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika...

Két új szakot indít az International Business School

Nem csak a diákok érdeklődésére, hanem a diplomás munkavállalókat foglalkoztató piaci igényekre...